پژوهشگرانی که روی صخره های منطقه «سرانیایی» کار می کنند دی “La Lindosa” در آمازون کلمبیا طرح های هنری متنوع و چشمگیری پیدا کرده است که به گفته آنها به باورهای ماوراء طبیعی مردم بومی آمازون در هزاران سال پیش مربوط می شود.

به گزارش یورونیوز، ناآرامی های سیاسی و مشکلات جغرافیایی در دسترسی به منطقه «سرانیا» برای چندین دهه ادامه دارد. دی کشف لالیندوزا در آمازون کلمبیا دشوار بود در نهایت، محققان کلمبیایی و بریتانیایی توانستند ده‌ها هزار اثر هنری را در شش مکان با کمک بزرگان قبیله‌ای و کارشناسان آیینی ثبت کنند.

جیمی همپسون باستان شناس از دانشگاه اکستر در انگلستان می گوید: «من هنر صخره و گروه های بومی را در تمام قاره ها مطالعه کرده ام، اما هرگز این شانس را نداشته ام که شاهد روایت های دست اولی از باورهای بومی باشم. طرح های هنری مانند آنچه در اینجا تجربه کردم.

سنگ نگاره هایی که قدمت برخی از آنها به بیش از 11000 سال می رسد و با اخر یا ماچی ثبت شده اند، صدها پیکره انسانی و همچنین طیفی از حیوانات، گیاهان و اشکال هندسی مختلف را به نمایش می گذارند.

بزرگان بومی و کارشناسان تشریفاتی توضیح دادند که این نقاشی‌ها صرفاً ثبت مشاهدات هنرمندان از محیط‌هایشان نبوده، بلکه روایت‌هایی از پیوندهای آیینی با جهان‌های دیگر است.

این نقاشی ها صحنه هایی از تبدیل انسان ها به حیوانات و حتی ترکیب های گیاه و انسان را به تصویر می کشند.

اسماعیل سیرا، سخنگوی مردم بومی توکانو، در مورد تصاویری که در سایتی به نام “لا فوگا” یافت می شود، چنین می گوید: “این نقاشی های صخره ای حیواناتی را نشان می دهد که در کوه های اطراف زندگی می کنند.”

وی می افزاید: همچنین در این نقاشی ها مردان دو دستی را می بینیم که در فرهنگ بومی غول هایی هستند که در دنیای معنوی روی مولوکای (خانه) زندگی می کنند. همچنین تصویر شیر پلنگی با دو سر، یک سر بر گردن و سر دیگر به جای دم وجود دارد. اینها حیواناتی از دنیای معنوی هستند.

فرهنگ های مختلف آمازون اغلب ارواح جنگلی را به عنوان محافظ حیات وحش می دانند. دکتر همپسون و همکارانش در مقاله خود نوشتند: “شکار موفق مستلزم مذاکره با این ارواح است.”

مردم حیوانی را که برای برقراری ارتباط بین دنیای انسانی و غیرانسانی نیاز داشتند با رنگ قرمز روی دیوار سنگی نقاشی می کردند. در کنار نمادهای دیگر، تمایلاتی مانند باروری را نیز به تصویر می کشیدند.

محققان می گویند برخی از حیوانات نماد انسان هستند. به عنوان مثال، در باور سنتی مردم، پلنگ به عنوان “واسطه بین سه جهان انسانی، جهان ارواح نیاکان و جهان طبیعت” عمل می کند.

این پژوهشگر می گوید: همکاری با بزرگان اقوام بومی این امکان را به ما می دهد که از بیرون به این هنر نگاه نکنیم و حدس نزنیم، می دانیم چرا الگوهای خاصی ترسیم شده اند و معنای آنها چیست، این هنر یک هنر مقدس و آیینی است. ایجاد شده در چارچوب یک جهان بینی خاص، حک شده در مکان های مقدس در طبیعت.”

نتایج این مطالعات در مجله علمی «Advances in Rock Art Studies» منتشر شد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما