فرمانده سابق گارد ریاست جمهوری عراق در مقاله ای گفت: صدام جاه طلبی های بی پایانی در ذهن خود داشت و فکر می کرد که او همان کسی است که تاریخ عرب در رویاهای افسانه ای به دنبال آن است.

به گزارش ایسنا، سرلشکر رادامجد حمدانی، فرمانده سابق سپاه پاسداران ریاست جمهوری عراق در کتاب «دیدگاه نظامی جنگ ایران و عراق» در گفت وگو با دو محقق آمریکایی درباره طرح صدام برای حمله به اسرائیل می گوید: «صدام. احساس کرد.» رهبر همه کشورهای عربی بعد از جنگ ایران و عراق کیست؟

بسیاری فکر می کردند که صدام در جنگ پیروز شده است. او جاه طلبی های پایان ناپذیری در ذهن داشت و فکر می کرد که او همان کسی است که تاریخ عرب و رویاهای افسانه ای به دنبال آن هستند.

به این مثال توجه کنید. ارتش عراق هشت سال جنگید و عراق از نظر اقتصادی ضعیف شد. مگر پنج شش سال به این اقتصاد فرصت نمی دهید تا بهبود یابد؟ اما او فقط 5 ماه تا جنگ بعدی صبر کرد که به جاه طلبی های او مربوط می شد.

کشور با بلندپروازی های رهبرش چه کند؟ صدام این پیروزی بزرگ را دستاورد خود می دانست. اما تمام این شکست های سنگین ثابت کرد که او به تنهایی نمی تواند این کار را انجام دهد.

وودز (محقق آمریکایی) چقدر از تبلیغات صدام در مورد آزادی اورشلیم و حمله به اسرائیل درست بود؟ آنها گفتند این تبلیغات واقعی است. اما چقدر از این تبلیغات برای زیر لوای عرب های غیر عراقی بود؟

گذشته از اینکه صدام آرزو داشت رهبر اعراب شود، مطمئن بود که می تواند این ماموریت را انجام دهد و اسرائیل را نابود کند. منظورم این است که صدام فقط به حرف های خودش اعتقاد داشت. چون نکات منفی را نادیده می گرفت و فقط به نکات مثبت توجه می کرد.

او در بسیاری از دیدارهایش با من ابراز اطمینان می کرد که می تواند به این هدف یعنی نابودی اسرائیل دست یابد و کشورهای عربی را به ترسو و ضعیف بودن و عدم همراهی با او و تصمیم گیری متهم کرد.

PS:

1- بعید است صدام قصد چنین اقدامی را داشته باشد; زیرا حضور او در ایران فرصتی طلایی برای رژیم صهیونیستی بود، زمانی که دو کشور مسلمان دست به دامان یکدیگر شده بودند.

2. وقتی صدام به هیچ یک از اهداف اصلی خود در جنگ دست نیافت و متحمل خسارات سنگین شد و کشور عراق را از پیشرفت اقتصادی باز داشت، چگونه می توانست باور کند که پیروز شده است؟ او نتوانست معاهده 1975 (1353) را تغییر دهد و حتی قسمت کوچکی از خاک ایران را به خاک عراق ضمیمه کرد و نتوانست زمین هایی را که از ایران غصب کرده بود در دست خود نگه دارد.

3. دو سال از پایان جنگ عراق و ایران تا حمله این کشور به کویت گذشت. زیرا عراق در مرداد 1369 به کویت حمله کرد و جنگ با ایران در 8 مرداد 1367 به پایان رسید.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *