مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت در تشریح جزئیات برنامه آزمایشی تشخیص پوکی استخوان گفت: نظام سلامت تمام تلاش خود را برای افزایش سنوات زندگی و امید به زندگی افراد و اجرای آن انجام داده است. این معاینات سال ها به افزایش کیفیت زندگی افراد کمک می کند.
دکتر در گفت وگو با ایسنا، کروش اعتماد درباره میزان ابتلا به پوکی استخوان در کشور: بر اساس آخرین مطالعه به دلیل افزایش بیماری مرتبط با افزایش سن در کشور، ابتلا به پوکی استخوان در حال افزایش است. به عنوان مثال 50 درصد افراد بالای 50 سال از پوکی استخوان رنج می برند.
4 عامل خطر برای پوکی استخوان
وی پوکی استخوان را عامل افزایش احتمال شکستگی استخوان (پوکی استخوان) دانست و ادامه داد: این عارضه به دلیل وجود چهار عامل خطر شایع بیماری های غیرواگیر که شامل فعالیت بدنی کم، رژیم غذایی ناسالم، مصرف دخانیات و الکل است در حال افزایش است. . .
برنامه آزمایشی برای تشخیص پوکی استخوان
ادماد با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت برای مقابله با پوکی استخوان و سایر عوارض ناشی از آن، گفت: در چند دانشگاه علوم پزشکی با اولویت ویژه در دانشگاه علوم پزشکی همدان با غربالگری حدود 2000 زن در حال انجام برنامه مطالعاتی هستیم. بالای 50 سال
وی تاکید کرد: در این طرح در نظر داریم ارزیابی رایگان و غربالگری اولیه پوکی استخوان را در زنان بالای 50 سال انجام دهیم که بر این اساس افراد مبتلا به پوکی استخوان شناسایی و در صورت نیاز اقدامات درمانی انجام می شود. برای آنها آغاز شده است.» عوارض ناشی از این بیماری غیرواگیر کاهش می یابد. در صورت موفقیت آمیز بودن این طرح، طرح به کل کشور گسترش می یابد.
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: نظام سلامت تمام تلاش خود را برای افزایش سن و امید به زندگی مردم به کار بسته است و انجام این معاینات به ارتقای کیفیت زندگی مردم کمک می کند.
پایین بودن سرانه مصرف لبنیات در کشور
وی سرانه مصرف لبنیات در کشور را به میزان قابل توجهی کمتر از میانگین جهانی دانست و تاکید کرد: در این زمینه باید اقداماتی برای افزایش این سرانه مصرف انجام شود. از دیدگاه من به عنوان یک متخصص سلامت، افزایش قیمت لبنیات کمترین تاثیر را در مصرف کم لبنیات دارد و موضوع اصلی فرهنگ سازی و آموزش مردم برای گنجاندن لبنیات در سبد غذایی است.
مدیرکل دفتر درمان بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: در حال رایزنی با سازمانهای بیمهگر هستیم تا امکان تجویز داروها و خدمات مرتبط با پوکی استخوان توسط پزشک عمومی فراهم شود، چرا که این نسخهها در حال حاضر تنها توسط متخصصان قابل صدور است. “. یک پزشک خانواده با تجربه نیز می تواند این داروها را تجویز کند. این امر دسترسی مردم به خدمات را بهبود می بخشد و همچنین هزینه دریافت دارو و خدمات را کاهش می دهد.
نسبت بالای زنان مبتلا به کمبود ویتامین D
وی در خصوص کمبود ویتامین D در جامعه گفت: کمبود این ویتامین در جامعه به ویژه در بین زنان بسیار زیاد است به طوری که بین 50 تا 70 درصد زنان دچار کمبود ویتامین D هستند. و این مشکل نیز عاملی برای افزایش پوکی استخوان است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات پوکی استخوان شکستگی مفاصل بزرگ مانند مفصل ران و زانو است که گاهی عوارض و هزینه های زیادی را به همراه دارد و متاسفانه گاهی اوقات عود عوارض و مرگ فرد را به همراه دارد.