معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برنامه ریزی جدی برای پایش علمی و سیستماتیک تمامی زیستگاه های یوس در کشور داریم و در صورت عدم وجود موانع، این اقدام به سرعت اجرا می شود.
به گزارش ایسنا، حمید ظهرابی در سلسله نشستهای شبهای بخارا با عنوان «شب آسیایی» شب گذشته در سینما خانه، افزود: در تلاش هستیم در جاده تهران – مشهد و در منطقه پرخطر حصار کشی کنیم. در سریع ترین زمان ممکن و برای این منظور رقمی نزدیک به 20 میلیارد نیز از طریق سازمان پیگیری شده است تا بتوانیم این کار را از طریق استقرار انجام دهیم.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست رفع خطر یوزپلنگ در این جاده را مهم دانست و گفت: روشنایی جاده در قسمت های تاریک و اعمال محدودیت سرعت نیز انجام شده است اما هنوز فاصله زیادی داریم. راه از آن نقطه مورد نظر
ظهرابی تصریح کرد: در برنامه تدوین شده رفع تهدیدات در اولویت کاری ما خواهد بود. در این سال ها تلاش کردیم تا زیستگاه های اصلی را از تله ها پاکسازی کنیم و موفق شدیم. پارک ملی گلستان و پناهگاه حیات وحش این منطقه نیز از تله ها پاکسازی شده و این تعداد به بیش از 150 هزار هکتار از زیستگاه های گرگ رسیده است.
وی افزود: بخش خصوصی و انجمن قرغبانان نیز منطقه ای را تحت حفاظت قرار داده اند و این نشان می دهد که مدیریت زیستگاه آن به خوبی به هدفی که برای آن طراحی شده است منطبق است و بخش خصوصی در تلاش است تا امنیت و تولید مثل را افزایش دهد. اسارت در آن
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: دغدغه اصلی ما جذابیت زیستگاه است اما طرح تکثیر در اسارت و حفاظت در ذخیره گاه نیمه طبیعی نیز انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه در این مدت برای ارتقای استانداردسازی سایت تلاش کرده ایم و با توجه به اتفاقات رخ داده امیدواریم سایت تکثیر در اسارت ما به یک سایت استاندارد تبدیل شود، تاکید کرد: حفظ یکپارچگی سایت ضروری است سایت ما در تلاش هستیم تا از ظرفیت بخش خصوصی در این زمینه استفاده کنیم و این می تواند برخی از محدودیت های ما را برطرف کند.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، ظهرابی در پایان گفت: در خصوص پروژه بزرگراه تهران-مشهد به طور جدی پیگیر مسائل زیست محیطی هستیم و در تلاش هستیم تا قبل از اجرا، پروژه های لازم برای تامین امنیت را پیشنهاد دهیم برای حفاظت از ما