یک مطالعه جدید نشان می دهد که موقعیت خواب نیست، بلکه کیفیت و زمان خواب است که می تواند از بیماری قلبی عروقی جلوگیری کند.
به گزارش ایسنا، محققان عادات خواب بیش از 72 هزار نفر را تجزیه و تحلیل کردند و الگوی خاصی را شناسایی کردند که می تواند خطر ابتلا به مشکلات جدی قلبی عروقی را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. خبر خوب این است که اجتناب از این الگو نسبتاً آسان است.
به گزارش نیواطلس، اکثر ما این را می دانیم و علم بارها و بارها آن را ثابت کرده است. خواب کافی برای سلامتی مهم است. کمبود خواب با کیفیت خوب در زنان با افزایش خطر بیماری قلبی، افزایش علائم درد، افزایش خطر ابتلا به زوال عقل و موارد دیگر مرتبط است.
اکنون محققان نه تنها بر مدت زمان خواب، بلکه بر الگوهای خواب نیز تمرکز کرده اند. به عنوان مثال، مطالعات نشان داده اند که خواب زیاد می تواند عملکرد شناختی را مختل کند، در حالی که رفتن به رختخواب و بیدار شدن در زمان های نامنظم با فشار خون بالا، چاقی و سایر اختلالات متابولیک مرتبط است.
جای تعجب نیست که محققان استرالیایی و کانادایی اخیرا دریافتند که الگوهای خواب نامنظم خطر ابتلا به انواع خاصی از بیماری های قلبی عروقی از جمله حمله قلبی، نارسایی قلبی و سکته را تا 26 درصد افزایش می دهد.
محققان 72269 فرد 40 تا 79 ساله را که در مطالعه Biobank انگلستان شرکت کرده بودند مورد بررسی قرار دادند و هیچ یک از شرکت کنندگان انتخاب شده سابقه حوادث قلبی عروقی عمده را نداشتند.
مطالعه UK Biobank یک پایگاه داده جامع از اطلاعات ژنتیکی، سبک زندگی و سلامت از بیش از 500000 شرکت کننده در بریتانیا است.
همه شرکت کنندگان به مدت هفت روز از یک ردیاب فعالیت استفاده کردند. سپس دادههای جمعآوریشده توسط این دستگاهها برای ایجاد یک شاخص منظم خواب (SRI) از 0 تا 100، بر اساس تغییرات در زمان خواب، زمانهای بیداری، مدت زمان خواب و تعداد دفعاتی که فرد در طول شب از خواب بیدار میشود، استفاده شد.
افرادی که SRI بالای 87 داشتند، الگوی خواب منظمی داشتند و افرادی که نمره کمتر از 72 داشتند خواب نامنظم داشتند و کسانی که نمره آنها بین این دو مقدار بود، خواب نسبتاً نامنظم در نظر گرفته شدند.
پس از تقسیمبندی به دستههای خواب «عادی»، «نسبتا نامنظم» و «عادی»، شرکتکنندگان به مدت هشت سال از نظر حمله قلبی، نارسایی قلبی، سکته مغزی و مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی تحت نظر قرار گرفتند.
این تجزیه و تحلیل نه تنها 26 درصد افزایش خطر ابتلا به خواب نامنظم را نشان داد، بلکه نشان داد افرادی که نسبتاً نامنظم می خوابند، 8 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی هستند.
محاسباتی که محققان را به نتیجهگیریهایشان هدایت کرد، عوامل مختلفی را در نظر گرفت که به طور بالقوه میتوانند بر سلامت قلبی عروقی تأثیر بگذارند، مانند: ب. سیگار کشیدن، مصرف دارو، مصرف قهوه و الکل، مشکلات سلامت روان، ساعات کار و موارد دیگر
محققان همچنین مدت زمان خواب و الگوهای خواب را در مقایسه با میزان خواب توصیه شده به طور کلی 7 تا 9 ساعت برای افراد 18 تا 64 ساله و 7 تا 8 ساعت برای افراد بالای 65 سال بررسی کردند.
آنها دریافتند کسانی که به میزان مطلوب می خوابند اما عادات خوابشان نامنظم است، همچنان از خطرات سلامتی بیشتری رنج می برند. بنابراین به نظر می رسد که خواب کافی کافی نیست، اما نکته کلیدی این است که دوره های خواب منظمی داشته باشید که از روز به روز تغییر چندانی نداشته باشد.
در مقاله ای که در Epidemiology & Community Health منتشر شد، محققان نوشتند: به دلیل نقش خواب در سلامت قلب و عروق، تنظیم خواب باید در دستورالعمل های بهداشت عمومی و اقدامات بالینی مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
آنها می گویند که مطالعات آینده برای بررسی اینکه آیا مداخلات خاص برای بهبود خواب منظم می تواند سلامت قلب و عروق را بهبود بخشد، مورد نیاز است.