نتیجه مذاکرات ایران مهمتر از شکل آن است/ نمایش ترامپ شامل چهار پیام مهم برای ایران بود

زهره نوروزپور: ویتکاف بزرگ ، نماینده ویژه ایالات متحده برای خاورمیانه ، به توئیت وزیر امور خارجه ایران عباس اراکچی در شبکه X پاسخ داد. یک کلمه واحد که توجه رسانه های داخلی و خارجی را به خود جلب کرده و زمزمه را از گفتگوی ایران -us محکم تر کرده است. با این حال ، بنیامین نتانیاهو آماده سفر به واشنگتن و استخدام جنگ علیه ایران شد … با این حال ، سفر وی به واشنگتن انجام شد و ترامپ دوباره رسانه ها را شگفت زده کرد و گفت که او با ایران مذاکره کرده است. خبرهایی که واقعاً شگفت زده شد و نتانیاهوس کل سفر را به حاشیه رانده شد. برخی از کارشناسان ترامپ را به عنوان اطلاعات رسانه ای وی می دیدند. برخی گفتند که او هیچ اطلاعات سیاسی ندارد و برخی معتقد بودند که او فقط می خواهد به عنوان رئیس جمهور صلح دیده شود که فقط می خواهد مذاکره و جنگ نداشته باشد. با این حال ، استارت توسط WITCAF هنگامی که او کل موقعیت ایران را تأیید کرد و عالی نوشت!

در همین راستا ، علی نصری ، یک متخصص ارشد دیپلماسی بین المللی ، گفت: “در ادبیات دیپلماسی عمومی ، چنین پیام هایی را می توان به” سیگنال های نرم “تقسیم کرد که مستقیماً به جدول مذاکره دعوت نشده اند ، اما با فضای مثبت که باعث کاهش استرس و تصویر مخالف می شود. مصاحبه با Nasseri:

واکنش ویتاکاف به توت دکتر اراکی یک واقعه بی سابقه در تاریخ روابط ایرانی -آمریکایی بود

*** واکنش ویتاکاف به عراق چیست؟ وزیر امور خارجه علناً از ایالات متحده انتقاد كرد و نوشت: “ده سال پس از امضای بریگام و هفت سال پس از عزیمت ایالات متحده ، ایران تعهدات خود را نقض نکرده است”. و Witcaf عالی نوشت! تحلیل شما برای دیپلماسی عمومی چیست؟ این پیام پس از یک ساعت از این پیام از WITCAF چه پیام رد شده و حذف شده است؟

واکنش ویتاکاف به توییت دکتر اراکی یک واقعه بی سابقه در تاریخ روابط ایرانی -آمریکایی بود که باعث ایجاد فناوری ارتباطی جدید شد. این مبادله کوتاه اما دقیق و معنادار نشانه ای از ظرفیت های موجود برای تأثیرگذاری بر دیپلماسی عمومی در دنیای امروز است. برنامه منسجم ، شفاف و مستند از یک دیپلمات ایرانی با صدای بلند و تحریک واکنش یک مقام عالی خارجی که نشان دهنده افتتاح جدید دیپلماسی از طریق مراکز ارتباطی جدید است.

“گزینه نظامی” را به عنوان “راه حل” کاهش داده و هزینه های 4 تریلیون دلار جنگ های منطقه ای را به یاد می آورد

اما در مورد محتوای پیام و تجزیه و تحلیل واکنش WITCAF ؛ جدا از جمله ای که شما ذکر کردید ، نکات مهم دیگری نیز در توییت دکتر اراکی وجود داشت ، که نماینده “روایت” ایران در مورد تجربه بحث های هسته ای در ده سال گذشته است. عزیمت یک طرفه ایالات متحده ، پیروی از تعهدات وی از ایران ، که شرکت سرویس مخفی ایالات متحده با این گزارش گزارش اخیر مدیر خدمات مخفی ایالات متحده ، تالسی گابارد (DNI) در مورد فعالیت غیرنظامی فعالیت های هسته ای ایران و سرانجام رد سرسخت “گزینه نظامی” به عنوان “یک راه حل” ، هزینه های ایالات متحده است. کشور خارجی در توییت خود نوشت.

اگرچه ایالات متحده تمام عناصر این روایت را نمی پذیرد ، اما آماده است تا همه چیز را بشناسد.

“بزرگ” که توسط WITCAF در پاسخ به مجموعه این پیشنهادات ارسال شده است نشان می دهد که شخص WITCAF – و احتمالاً بخشی از ساختار سیاسی امروز آمریکا – گرچه همه عناصر این روایت پذیرفته نشده اند ، اما حاضرند کلیت خود را بشناسند و منطق را بپذیرند. حذف این پیام پس از چند ساعت بخش مهمی از داستان است. حذف پیام می تواند حاکی از حساسیت در محیط سیاسی آمریکا باشد ، یا این می تواند یک ترفند برای جلب توجه بیشتر یا حتی یک بافندگی مذاکره برای ایجاد نوعی از عدم قطعیت و عدم قطعیت در بین تحلیلگران ایرانی و سازندگان تصمیم گیری باشد.
در هر صورت ، این نشان می دهد که امروزه شکافی در روایت رسمی غربی علیه ایران وجود دارد که می تواند برای منافع ملی مورد سوء استفاده قرار گیرد و از این نظر می توان از ابزارهای ارتباطی جدید استفاده کرد.

*** آیا می توان این پیام کوتاه را به عنوان نوعی اطلاعات برای شروع مذاکرات مشاهده کرد؟

چنین پیام هایی را می توان در ادبیات دیپلماسی عمومی به دسته “سیگنال های نرم” تقسیم کرد. خبرهایی که مستقیماً به جدول مذاکره دعوت نمی شوند ، اما با فضای مثبت ، تنش و تعریف مجدد تصویر مخالف ، راه را برای تعامل های آینده هموار می کند.

تبدیل کلماتی مانند “مذاکره مستقیم” به یک خط قرمز سیاسی فقط قدرت مانور دیپلماسی خود و کاهش قدرت است.

*** مدیر و رسانه ای منصوب شده است که بسیاری از کلمات مستقیم و غیرمستقیم را مانور می دهد. چرا موضوع مسئله به حاشیه رانده شده است و اکنون بحث و جدال در مورد مذاکرات مستقیم یا غیرمستقیم است؟
مانند دکتر اراكچی به درستی تأكید كرد ، دستگاه دیپلماتیک این كشور نوعی مذاكرات نیست – چه مستقیم و چه غیرمستقیم – اما “مؤثر” یا “ناكارآمد” برای تأمین منافع ملی و واکنش به الزامات مردم. تمرکز اصلی روی توجه نتیجه ای است که می تواند به درستی نیازهای کشور را برآورده کند و نه قالب بارز مکالمات.
تبدیل کلماتی مانند “مذاکره مستقیم” به یک خط قرمز سیاسی فقط قدرت مانور دیپلماسی خود و کاهش قدرت است.، زیرا سایر کشورها چنین محدودیتی را برای خودشان تعریف نمی کنند.

سکوت یا برنامه ریزی دقیق در اطلاعات منفعل نیست ، بلکه بخشی از محاسبه هوشمندانه و استراتژیک است

*** روند دیپلماسی عمومی را که وزارت امور خارجه برای اطلاعات مذاکره پذیرفته است ، ارزیابی می کنید؟ زیرا برخی معتقدند که اخبار اولیه را از دهان ترامپ می شنوند. نظر شما چیست؟

انتقاد از وزارت امور خارجه مبنی بر اینکه چرا اخبار مربوط به مذاکرات برای اولین بار توسط ایالات متحده منتشر شده است به هیچ وجه واقع گرایانه و منصفانه نیست. در سیاست خارجی ، هر کلمه ای که به زبان مقامات بیان شده است ، دو مخاطب همزمان دارد. افکار عمومی داخلی و احزاب خارجی. بنابراین ، سکوت یا برنامه اطلاعات منفعل نیست بلکه بخشی از محاسبه هوشمندانه و استراتژیک است.

با توجه به تاریخچه تاریخ دولت فدرال در مذاکرات قبلی ، منطقی و محتاطانه بود که دستگاه دیپلماتیک کشور ما خبر مذاکرات را تسریع نکند تا عدم بهره برداری از رسانه ها یا امتناع احتمالی از طرف ایالات متحده باشد.

*** در آخرین تحلیل خود ، والی نصر گفت که تصمیم عمومی ترامپ ، که برای مذاکرات مستقیم گرفته شده است ، تصمیم ایران را محدود کرده است. وی توضیح می دهد که وجود ایران ، با حفظ شکل غیرمستقیم مذاکرات ، بیشتر برای جلوگیری از موقعیت استفاده می شود ، نه در مورد رد گفتگو. نظر شما چیست؟
بعید به نظر می رسد که تمایل ترامپ برای مذاکره با ایران با هدف هزینه کردن فروتن یا اعمال فشار برای خرج کردن در موقعیت ایران انجام شود. اگر از طرف دیگر ، تسهیلات تصمیم گیری در ایران به این نتیجه برسد که مذاکرات مستقیم در خدمت منافع ملی می تواند مؤثرتر باشد ، بدون شک منطق و واقع گرایی را به “حفظ ظاهر” ترجیح می دهند.

نمایش ترامپ شامل سه پیام مهم است

*** در اولین جلسه ترامپ با رئیس جمهور ایالات متحده نتانیاهو ، به همراه نخست وزیر اسرائیل ، وی گفت که می خواهد با ایران مذاکره کند و این را بخواهد پزشکیان جلسه داشته باشید در آخرین جلسه ، مذاکرات به همراه نتانیاهو برگزار شد و مستقیم و مستقیم روز شنبه برگزار شد. چگونه این موقعیت ها را ارزیابی می کنید؟ چرا ترامپ به دشمن شماره یک ایران می گوید؟ چه پیامی برای افکار عمومی و رسانه ها دارد؟
اظهارات ترامپ در مورد تمایل به مذاکره ایران علاوه بر نتانیاهو ، همان پیام هایی را که بارها بیان کرده است ، دارد. این نمایش سیاسی و سیاسی را می توان به عنوان سه پیام در نظر گرفت: اول ، ایالات متحده از طریق مذاکره مستقیم با ایران مشکل را حل می کند. دوم ، دستورالعملهای پیشنهادی نتانیا علیه ایران در دستور کار قرار می گیرد که ایالات متحده در کنار اسرائیل ایستاده و هشدار ضمنی هنگام عدم موفقیت مذاکرات. و سوم ، نماینده اقتدار خود ترامپ به عنوان یک شخصیت اصلی در سیاست خارجی آمریکا. او با چنین قطعه ای ، اقتدار اصلی تصمیم گیری را نشان می دهد که نیازی به هماهنگی با دیگران ندارد – حتی نزدیکترین متحدین او. او سیاست کلان را به تنهایی توضیح می دهد و سپس رهبری می کند.

کاهش تمام تصمیمات ترامپ به عوامل روانشناختی یک تحلیل صحیح نیست

*** چگونه سرانجام تحلیل خود را در رابطه با دیپلماسی عمومی و تأثیرات خود بر افکار عمومی و بازیگران سیاسی ارزیابی می کنید؟ آیا این اقدامات با یک روانشناس سیاسی هدف قرار گرفته و انجام می شود ، یا همان قلدری ترامپ نیست و شادی او باعث می شود این نوع رفتار و تعجب آور باشد؟
شخصیت و روانشناسی ترامپ بدون شک در مبارزه با سیاست خارجی – و موضوع ایران – نقش دارد ، اما کاهش همه تصمیمات وی در مورد عوامل روانشناختی ، یک تحلیل صحیح نیست. البته ، محاسبات استراتژیک کوتاه مدت و بلند مدت ، استفاده از تکنیک های مذاکره ، استفاده از ظرفیت های رسانه ای و تلاش برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی در طراحی سیاست خارجی ایالات متحده نسبت به ایران نقش دارد. در مورد دونالد ترامپ ، جنبه های چشمگیر و پررونق مطمئناً شجاع تر است ، اما اهداف سیاسی و استراتژیک آمریکا در تصمیمات وی باقی مانده است.

۳۱۵

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما