نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد که محل زندگی افراد می تواند تاثیر بسزایی بر وابستگی آنها به ماشین و همچنین رضایت آنها از زندگی داشته باشد. در حالی که ساکنان شهرهای بزرگ می توانند به راحتی آپارتمان خود را ترک کنند و به فروشگاه های اطراف بروند، ساکنان مناطق و شهرهای دور افتاده ممکن است کیلومترها از نزدیکترین فروشگاه یا پمپ بنزین دور باشند. این تفاوت می تواند به طرق مختلف بر کیفیت زندگی تأثیر بگذارد.
رابطه بین وابستگی به ماشین و رضایت از زندگی
بر اساس آخرین سفارش، در این تحقیق بزرگسالان ساکن در مناطق شهری و برون شهری مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر اساس نتایج این مطالعه، زمانی که استفاده از ماشین برای فعالیتهای خارج از خانه از 50 درصد بیشتر شود، رضایت مردم از زندگی به تدریج کاهش مییابد. البته در برخی شرایط استفاده از خودرو می تواند میزان رضایت را افزایش دهد.
آنطور که مجله گاردین از سخنان نویسنده اصلی این تحقیق، رباب سادوی گزارش می دهد، استفاده گاه و بیگاه و تفریحی از خودرو می تواند رضایت مردم را از زندگی افزایش دهد. اما اگر فردی به دلیل شرایط کاری یا زندگی مجبور باشد بیش از حد رانندگی کند، سطح شادی و رضایت از زندگی او کاهش می یابد. نویسنده اصلی این تحقیق اضافه کرد که وابستگی شدید به خودرو هزینه هایی را به همراه دارد و این هزینه ها در نهایت مزایای آن را تحت الشعاع قرار می دهد.
راهکارها و توصیه های این پژوهش برای افزایش شادکامی است
یکی یکی از ساده ترین راه حل های پیشنهادی برای کاهش وابستگی به خودرو، تغییر محل زندگی است! این مطالعه پیشنهاد میکند که برنامهریزان شهری و تصمیمگیرندگان باید به سمت ترویج شیوههای حملونقل چندگانه و الگوهای کاربری زمین برای کاهش وابستگی به خودرو در بین مردم حرکت کنند. از دیدگاه محققان، این کار اثرات منفی احتمالی را بر سطح رضایت روانی افراد کاهش می دهد.
منبع:آخرخودرو