وزارت صنعت، معدن و تجارت خانه وعده های خودرویی شده است که با گذشت زمان بیشتر آنها به فراموشی سپرده می شوند.

گزارش کردن آخرین ماشیناین وعده های بعید وزیر سابق رضا فاطمی امین، جرقه دادگاه استیضاح و برکناری او انجامید. با روی کار آمدن عباس علی آبادی وزیر جدید این امید برای صنعت و بازار خودرو زنده شد که وزیر جدید از وزیر قبلی درس گرفته و دیگر خبری از وعده های بی پایان نیست. اما آیا این امید محقق شد؟

برای پاسخ به این سوال باید قول هایی که علی آبادی از ابتدای کارش داده بود با اقدامات انجام شده مقایسه کرد و دید که آیا این وعده ها محقق شده -یا به مرحله اجرا رسیده است یا خیر؟

بازار خودرو؛ ناامید از وعده ها

سکاندار فعلی وزارت حراست بارها راهکارهایی را برای کاهش قیمت خودرو در بازار ارائه کرده است. مثلا با 3 اومد بیرون دی 1402 اعلام کرد: تصویب کاهش تعرفه واردات خودروهای برقی به تعادل قیمت کمک می کند و می تواند بازار را به خوبی مدیریت کند. امت تنها پس از گذشت چند روز از وعده علی آبادی مبنی بر قیمت ارزان، قیمت ها در بازار شروع به افزایش کرد و برخی محصولات مونتاژی چند صد میلیون تومان افزایش یافت.

عدم تحقق وعده های وزارت صمت؛  چه قولی محقق شد؟

البته لازم به ذکر است که این تنها خبر از علی آبادی است. نبودیم در آبان وی سال گذشته گفت: مردم برای خرید خودرو عجله نکنند چرا که وضعیت رو به بهبود است، با واردات خودرو، افزایش تولید و سیاست های اتخاذ شده از سوی دولت آرامش به بازار خودرو برمی گردد. نگاهی به وضعیت بازار خودرو نشان می دهد که تورم همچنان گریبانگیر بازار خودرو است و سیاست جدیدی برای تغییر این وضعیت اعمال نشده است.

گردش ماشین

سال گذشته وزارت امنیت اعلام کرد که تولید خودرو در سال 1402 به 1.7 میلیون دستگاه می رسد. اما گزارش سالانه خودروسازان نشان می دهد که خودروسازان به هدف تعیین شده نرسیدند و به تیراژ یک میلیون و 340 هزار دستگاه بسنده کردند.

علی آبادی در سال جدید وعده داد که تولید خودرو در سال 1403 رشد چشمگیری خواهد داشت اما چه شد؟ تولید در فروردین ماه کاهش چشمگیری داشت و به نظر می رسد این کاهش تیراژ در ماه آینده نیز ادامه داشته باشد.

تسریع در واردات

یکی یکی از عواملی که فاطمی امین به آن متهم شد، واردات قطره چکان خودرو بود. در نتیجه علی آبادی در ابتدای کار قول تسریع در واردات خودرو را داد. وی سال گذشته اعلام کرد: تا پایان سال 60 هزار دستگاه وارد کشور می شود. وی همچنین گفت: تا پایان سال 100 هزار خودروی برقی وارد کشور می شود. این در حالی است که وزارت صمت قبلاً اعلام کرده بود که از آن زمان دی ماهانه 20 هزار دستگاه خودرو وارد می شود. اما در نهایت تنها 13 درصد از وعده وزیر صمت محقق شد.

عدم تحقق وعده های وزارت صمت؛  چه قولی محقق شد؟

اکنون نیز پس از گذشت یک سال مشاهده می شود که روند واردات خودرو همچنان رو به کاهش است و تنها واردات خودروهای برقی به پایان رسیده است. اینها گوشه کوچکی از وعده هایی بود که علی آبادی در سال گذشته به مردم داد. وی همچنین وعده هایی از جمله افزایش کیفیت خودروهای داخلی، آزادسازی قیمت ها، کاهش ضرر خودروسازان و… را به مردم داد که می توان گفت جز واردات تاکسی و خودروهای برقی هیچ کدام محقق نشده است. ماشین ها.

بنابراین سوالی که مطرح می شود این است که چرا وعده های بی اساس مسئول این نیست که دولتمردان در زمان دادن وعده ها کمی مدبرانه صحبت کنند؟

منبع:آخرخودرو

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما