به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین، علی ربیعی معاون اجتماعی رئیس جمهور در کانال تلگرامی خود نوشت:
با جامعه هماهنگی پیدا کنید
“قسمت اول”
آقای رئیس جمهور پزشکیان! من می خواهم در مورد وضعیت فعلی جامعه و آنچه در آن اتفاق می افتد توضیحی ارائه کنم:
این روزها با افراد زیادی با نگرش های مختلف صحبت می کنم: انقلابیون قدیمی، دلسوزان بی دقت، حتی قربانیان، روشنفکران، جامعه شناسان، دانشمندان علوم سیاسی، اقتصاددانان، صنعت گران، تولیدکنندگان، دانشگاهیان و غیره.
قابل تأمل است که همه این افراد در یک جمله اتفاق نظر دارند: «این روندها باید اصلاح شود. نمی تواند به همین منوال ادامه یابد، علیرغم اینکه دیدگاه های متفاوتی درباره آنچه باید انجام شود وجود دارد، اتفاق نظر وجود دارد که «این گونه نباشد».
البته جامعه از دیرباز این مفهوم را به طرق مختلف احساس و درک کرده است. هشدارهایی با شاخص های مختلف نیز از سوی جامعه می آید. نتایج اندازه گیری ها و مطالعات چندین سال است که این تصور را تایید کرده است. اقتصاددانان مستقل بر اساس مطالعات آینده اقتصاد، نرخ فعلی دلار را در صورت تداوم این وضعیت پیش بینی کرده اند. کارشناسان و نخبگان انرژی سال هاست هشدار می دهند که در آینده ای نه چندان دور مخازن نفت تمام می شود و مجبور به واردات نفت از خارج هستیم! اگر گاز به چاههای نفت تزریق نشود، بسیاری از نفت که میراث نسلهای آینده است، برای همیشه غیرقابل استفاده میماند.
در این زمینه ها بررسی ها و انتقادات فراوانی وجود دارد و می توان نمونه های زیادی را مطرح کرد. سال هاست که نرخ سرمایه گذاری منفی بوده، تنش ها افزایش یافته و بوی زوال و فرسودگی بسیاری از زیرساخت های صنعتی به گوش دنیای حرفه ای و عموم مردم رسیده است. فرسودگی اجتماعی نیز به طور چشمگیری قابل مشاهده است. نتایج اندازهگیریها نشان دهنده کاهش سرمایه اجتماعی، کاهش اعتماد، افزایش آسیبهای اجتماعی و ناامنیهای روانی برای سالهای متمادی است.
یکی یکی از مهم ترین مسائل، تغییر ارزش هایی است که در جامعه رخ داده است. هر چه جلوتر می رویم، ارزش های مذهبی منفعل تر می شوند. من لائیزه شدن ایران را قبول ندارم، اما با اینکه جامعه ایران همیشه جامعه ای با مبانی دینی بوده است، اما در شرایط امروز ایران کارکردهای آرمانی دین در حال از بین رفتن است. ارزش های دینی که همواره انسجام و اخلاق را در رویدادهای اجتماعی ایجاد کرده و پشتیبان آن بوده اند، به مرور زمان اهمیت خود را از دست می دهند.
امروز افراد زیادی را می بینم که نگران دین و اسلام هستند.
این در حالی است که عده ای همچنان به دنبال توجیه و پیش بینی علت چنین وضعیتی هستند! و دلیل چنین وضعیتی سیاستهای برخی دولتها است، هرچند هشت سال دولت نهم و دهم و تقریباً بیش از سه سال از دولت سیزدهم کاملاً از تاریخ دولتها جدا شده و سعی دارند پیامد آن را نسبت دهند. این پدیده ای خیالی است که ناتوانی دولت ها را در گره زدن می نامد. اتفاقاً نامطلوب ترین روندها و جدایی ها در این دوره ها شکل گرفت.
آقای رئیس جمهور؛ اگر شرایط تغییر نکند و اصلاح نشود، به سرنوشت فرسودگی، تضعیف و فرسودگی درونی رو به رو خواهیم شد و این بدخواهان تاریخی ایران هستند. ما به اصلاحات سخت اقتصادی، بهبود وضعیت اجتماعی، زندگی راحت برای افراد جامعه و مشارکت در اقتصاد جهانی نیاز داریم.
من معتقدم هیچ عامل خارجی نمی تواند تغییرات مطلوب را در ایران ایجاد کند. آن را اشغال کنید یا چیزی مانند سرنگونی مستقیم سازماندهی کنید.
ظرفیت های داخلی ایران، اعتقادات دینی و اصول اولیه ایرانیان، میهن پرستی و میهن پرستی، علیرغم همه انتقادها و نارضایتی ها، عواملی هستند که نفوذ خارجی را در داخل تضعیف می کنند، اما در صورت تداوم شرایط فعلی، وضعیتی به وجود می آید که اعتماد به نفس را افزایش می دهد، تضعیف می شود. آینده و ضعف اقتصادی روز به روز ضعیف تر شده است و در وضعیت «جامعه ضعیف» می توان هر حادثه ای را تصور کرد.
حالا چه باید کرد؟ در مرحله اول مسیر صحیح همان مسیری است که هنگام ساخت کابینت طی کردید. بسیاری از مردم انتقادات مشابهی دارند. برخی آن را بی اساس می دانند و برخی دیگر آن را با ایدئولوژی اشتباه گرفته اند. برخی سعی می کنند مفاهیم پیچیده و عجیبی را از الففق استخراج کنند و متاسفم که برخی تریبون هایی که قرار است با هم متحد شوند ففق را با ریا تفسیر می کنند. وحدت، با هم بودن است؛ این همان «همه با هم» است. این همان مفهومی است که اگر همه ایرانی ها با همه توانایی ها دور هم جمع شوند، می شود کاری کرد. وحدت به معنای درک مشترک از همه مسائل است. و این درک مشترک که “این مسیر فعلی پایدار نیست و باید کاری انجام شود.”
آنها نباید اجازه دهند توافق تنها در سطح سیاسی تعریف شود. گام دوم تعمیق اجماع اجتماعی است. متاسفم که برخی می خواهند در این سطح توافق را متوقف کنند. وفاق تئوری و روشی برای حل مشکلات ایران با مشارکت همه کسانی است که می توانند این کار را انجام دهند. وفاق باید از مرزها و جناح بندی ها عبور کند و مردم از هر دیدگاه، گرایش، قومیت و تفکر در توان ایرانیان برای حل مشکلات کشور قرار گیرند.
مسیری که در انتصاب و بکارگیری افراد از همه جناح ها طی می شود، راه درستی است، اما من دو نکته دارم: اول اینکه نباید به جناح های سیاسی محدود شود و دوم اینکه مواظب باشیم اتحاد برای عده ای ابزار سیاسی نشود. افرادی که یا نماینده هستند یا به جناح های سیاسی باج می دهند مدت بیشتری در عرصه می مانند. من معتقدم که این توافق جایی برای باج دادن نیست تا مخالفان را راضی کند و کسی را در منصب خود نگه دارد. این رویکرد فشار بر دولت را افزایش می دهد.
فرصت زیادی نیست برخی از افراد به دلایل خیالی از پذیرش این واقعیت که وضعیت کنونی عمدتاً نتیجه افکار، اعمال و موانع آنهاست خودداری می کنند. سپردن این افراد در قدرت باعث عدم حضور آنها در جامعه و رفع موانع نظام می شود.
آقای رئیس جمهور پزشکیان: لطفا منتظر این افراد نباشید. تا اینجا شما در مسیر درستی هستید. ما نباید در دام افرادی بیفتیم که تخریب را آغاز کردند. آنها همچنان می خواهند به بهای ناامید کردن مردم و تضعیف مخالفان و انقلاب در قدرت باقی بمانند. آنها ماندن در قدرت را ایدئولوژی خود قرار داده اند. گاهی به ظریف و مسیر ظریف حمله میکنند، گاهی به مصاحبه شما درباره مسیر درست مذاکره با عزت نسبت به پویایی ایران حمله میکنند. از طرفی فیلترینگ غیرکارکردی و FATF با تعابیر خودم فلسفه ایجاد می کند. منتظر این افراد نباشید اونایی که دیگه نمیخوان با تو بودن مردم اعم از آنهایی که به شما رای داده اند و امیدشان به شما در این راه سربلندی ایرانیان و رشد و شکوفایی کشور و حس خوب نسبت به انقلاب اسلامی و این که رضایت خداوند متعال است شما را همراهی می کنند. .
2727