بیش از یک دهه پیش، ابزاری از یک ماهواره هندی توانست مولکولهای آب را در کف دهانههای سایه ماه شناسایی کند و از آن زمان جستجو برای یافتن یخ در قطبهای ماه آغاز شده است. ناسا الان یکی رو جمع کن محقق اندازه یک چرخ دستی گلف است که میتوان به درون دهانههای تاریک قطبهای ماه رفت و به دنبال ذخایر یخی بود که میتوان از آنها برای ساخت سوخت موشک و هوای تنفسی در آینده استفاده کرد.
همانطور که دانشمند پروژه ناسا آنتونی کولاپریت توضیح می دهد، گروه بزرگی از دانشمندان به مدت یک دهه روی این ایده کار می کنند. در اوایل سال جاری، مهندسان مرکز فضایی جانسون ناسا در هیوستون، ساخت شاسی کاوشگر را آغاز کردند. سپس، در ماه ژوئن، آژانس فضایی اعلام کرد که تیم VIPER مسئول مونتاژ و آزمایش کامل کاوشگر قبل از پرتاب برنامه ریزی شده آن در نوامبر 2024 خواهد بود.
عملکرد فضاپیمای ناسا
مریخ نورد چهار چرخ با روبات های ناسا که در حال حاضر در حال کاوش مریخ هستند، متفاوت به نظر می رسد. VIPER برای رسیدن به دهانههای تاریک و مکانهایی طراحی شده است که نور خورشید برای میلیاردها سال به آنجا نرسیده است.
کولاپریت همچنین در کنفرانس انجمن علمی کاوشگر ناسا اشاره کرد که این کاوشگر اولین کاوشگر با نورافکن خواهد بود زیرا به مکان های تاریک می رود! در واقع، VIPER دارای چراغهای LED است که میتوانند رنگ آبی را روی سطح آنتراسیت ماه ایجاد کنند.
VIPER همچنین رفتاری متفاوت از مریخ نوردهای ناسا دارد. این کاوشگر می تواند با سرعت نور بین زمین و سیاره سرخ حرکت کند، اما سفر به ماه را تنها در چند ثانیه انجام می دهد و به دانشمندان این امکان را می دهد که آن را بیشتر شبیه یک پهپاد هدایت کنند.
باتری کاوشگر 450 کیلوگرمی تا 50 ساعت برای مطالعات علمی دوام می آورد و زمانی که قطب جنوبی ماه به دلیل چرخش ماه به مدت دو هفته از میدان دید زمین محو می شود و ارتباط کاوشگر با دانشمندان قطع می شود، به حالت خواب می رود.
227227