محمدجواد لاریجانی رئیس پژوهشکده دانش بنیان گفت: موضوع کشف حجاب در کشور ما جزء یک فرآیند دقیق و حساب شده است و برخورد با این موضوع نیز البته در آنجا روش های خاص خود را دارد در قانون عفاف و حجاب نیز وجود دارد و قوانین قبلی نیز در اجرای آنها خوب عمل کرده است. گفتن غذا دادن به مردم و بعد حجاب، همان راهبردی است که غربی ها دنبال آن هستند.
به گزارش خبرگزاری «حوزه»، این فعال سیاسی اصولگرا گفت: خروج منطقی از حالت تجویزی و تلقی علوم انسانی به عنوان یک علم توصیفی در دوره ای خاص از تاریخ علم در ادامه کاربرد آن اتفاق افتاد ریاضیات نیز در بخش مهمی از توسعه زبان بشری مورد استفاده قرار گرفت و در ادامه محاسبه زبان رایج نیز به این نکته اشاره شد که این مبحث پایه و اساس علم کامپیوتر جدید است.
وی افزود: اندیشه های مرحوم فارابی در این زمینه و اندیشه های الگوریتمی وی، علم کامپیوتر را فراتر از کلیدهای کامپیوتری شکل داده است و پیشینه ای تاریخی و فلسفی دارد.
لاریجانی توضیح داد: یکی یکی از مهم ترین فعالیت های انسان، فعالیت علمی است. این جنبه های زندگی انسان بسیار متعالی است و مراحل تعلیم و تربیت را در جهان شکل داده است. در این بین یکی یکی از مهم ترین مدارس علمی و تربیتی، مدارس علمی و تربیتی این رشته تخصصی است.
رئیس پژوهشکده دانش بنیان تصریح کرد: اگر در دانشگاه کمتر از 12 طلبه باشد، می توانیم کلاس ها را تعطیل کنیم، اما اساتید ما در حوزه علمیه برای سه یا چهار طلبه کلاس های مستمر داشتند. این موضوع یکی از سنت های بزرگ این حوزه است.
وی گفت: در گذشته تفکیک بین علوم طبیعی و غیر طبیعی وجود نداشت و علمای بزرگ در همه زمینه ها به تحقیق و پژوهش پرداختند. نکته اصلی آن در عمل ارادی انسان نهفته است. پدیده های ناشی از اعمال اختیاری انسان را علوم انسانی می نامیدند. ما به دنبال موضوع و روش علوم انسانی هستیم و چه تفاوتی با سایر شاخه های علوم دارد؟
لاریجانی تصریح کرد: فعل اختیاری انسان یکی از موضوعات جالبی است که بیش از دو هزار سال است که در این موضوعات نوشته شده است، درست است که ما فعل اختیار انسان را علامت نگارش قرار داده ایم، بسیاری از این افعال. با این حال، در طبیعت طبیعی نیستند. این اساس چیزی است که سکولاریسم نامیده می شود. دانشمندان غربی می گویند که وقوع اعمال انسان اختیاری است، اما در درون ما در چرخه طبیعت برابر هستیم.
رئیس پژوهشکده تحقیقات بنیادی تصریح کرد: در گذشته علوم انسانی با تقلید دانشمندان این رشته توسط دانشمندان علوم طبیعی همراه بود، به همین دلیل این رشته نسبت به علوم طبیعی عقبتر شد. از مجموع هزینهای که دنیا صرف علم میشود، تنها حدود ده درصد آن صرف علوم انسانی میشود.
وی گفت: برای درک بهتر معنایی که به پدیده های طبیعی تقلیل یافته است، باید فعل اختیاری را کشف کرد. فلسفه اسلامی شما به خوبی از اختیار انسان بحث کردید.
لاریجانی ادامه داد: فعل اختیاری انسان دارای یک هسته باطنی است. در این میان، نیات عملیاتی ما در هر موقعیت، نحوه تحقق موقعیت و اراده ای که برای انجام آن داریم، هسته درونی این میدان داوطلبانه است.
رئیس پژوهشکده دانش بنیان تصریح کرد: هرکس معتقد به مکتب سازش باشد در دو سؤال منفعل است. اول، در مورد اعتقاد فلسفی و دوم، در مورد باور سودگرا. این گونه بود که سکولاریسم در علوم طبیعی پیدا شد. در گذشته امور به خدایان واگذار می شد و امور عالم طبیعت از ارتباط بین خدایان تفسیر و اعلام می شد که سقراط آن را لغو کرد.
وی گفت: سکولاریسم در علوم طبیعی به این معناست که اگر در عالم طبیعت دنبال علت می گردید، طبیعت گرایان عمدتاً سکولاریسم را به معنای فایده گرای آن می پذیرند، زیرا وظیفه خود را انجام می دهد نه وجود دارد. نیاز به چیزهای دیگر یعنی به دنبال دلایل دیگری نیستند.
رئیس پژوهشکده علوم پایه افزود: قوانینی که در مورد کهکشان ها اعمال می شود بر اساس قوانین حاکم بر ماده است. این رویه علمای ما از زمان خواجه نصیر بوده است. او تحت تأثیر آثار بطلمیوس قرار نگرفت و این مضامین را منتقل کرد. خواجه نصیرالدین این مطالب را آموخت و دوباره این راه را باز کرد.
لاریجانی تصریح کرد: زمانی که اقدام می کنیم به اعمال اختیاری خود آگاه هستیم. مشکل دیگر بحث اراده است. وقتی امتیاز می دهیم نمی توانیم اراده را به خوبی توصیف کنیم.
رئیس پژوهشکده معارف پایه تصریح کرد: جایی که اندیشه اسلامی ما در آن می درخشد در این عرصه ها به وضوح نمایان است. همین امر در مورد هوش مصنوعی نیز صدق می کند. هوش مصنوعی نمی تواند خود را مشاهده کند. این مشکل مشابه ذهن سوپرمنتال است، یعنی دانشمندان علم مواد می خواستند با استفاده از هوش مصنوعی یک ذهن فوق ذهنی ایجاد کنند، اما این نتوانست مشکل اصلی را حل کند.
فرمود: در مورد وصیت هم همینطور است. نفی اراده و مختار نبودن انسان و شباهت به رایانه دلیل موجهی ندارد و به همین دلیل است که طرفداران اسقاط اراده نمی توانند در این گونه موارد اظهار نظر صحیحی داشته باشند.
وی افزود: یکی یکی از کاربردهای مهم علوم انسانی، استفاده از پدیده های انسانی برای درک علم است. نکته دیگر استفاده از امکانات و استفاده از آنها برای پیشبرد اهدافمان است. برای درک پدیده های اجتماعی، باید شرایط چارچوب خاصی را در نظر بگیریم یکی در زیر بازه های زمانی آورده شده است. اگر محققین ما پرده ها را از بین نبرند، ما در درک پدیده های امروزی مشکل خواهیم داشت.
لاریجانی گفت: فتنه 88 عنصر کلیدی بود زیرا از رای من کو پیروی می کرد. برخی می گویند این مشکل به دلیل درگیری دو نامزد و حمایت مردمی از این دو نامزد است. این موضوع نوعی تفاهم بود که ترویج شد اما درک آن دقت ویژه ای می طلبد. تئوری این شورش یک نظریه معتبر بود و انقلاب رنگی بود که 10 سال پیش توسط افرادی مانند مک کین نهادینه شد. آقای مک کین که دو بار به ایران آمده بود، پرسید که چرا اجازه نمی دهید امثال آقای سروش در این دانشگاه ها تدریس کنند؟ به او گفتم چرا اجازه نمی دهید در دانشگاه شما تدریس کند و گفت برای شما گفتم نه برای ما.
رئیس پژوهشکده دانش بنیان تصریح کرد: فتنه 1401 با نکات کلیدی زن، زندگی و آزادی قطعاً یک شبه اتفاق نیفتاده است، بلکه از هفت سال پیش، آثار نویسندهای به نام ژیژک تئوریزه شده است در کشور ما ترجمه شد و این مطالب به طور گسترده در دانشگاه ها تبلیغ شد. این نظریه که به انقلاب های بی سر معروف شد و توسط بنیانگذاران رژیم صهیونیستی مطرح شد، فرض بر این بود که اگر نتوانیم حکومتی را سرنگون کنیم، مهم ترین قوانین این جامعه را از بین خواهیم برد.
وی گفت: بر اساس قوانین کیفری فعلی ایتالیا، هر فردی که مرتکب زنا شود با سنگسار مواجه می شود، اما هدف آنها از بین بردن این قوانین در کشورهایی مانند ایران است که قوانینی علیه زنا، مصرف مشروبات الکلی و حجاب دارند. کار کردن
رئیس پژوهشکده بنیادی افزود: موضوع کشف حجاب در کشور ما جزء یک فرآیند دقیق و حساب شده است و رسیدگی به این موضوع نیز روش های خاص خود را دارد عفاف و حجاب دیوار عقب نشینی و قوانین قبلی نیز در اجرا به خوبی عمل کرده است. گفتن غذا دادن به مردم و بعد حجاب، همان راهبردی است که غربی ها دنبال آن هستند.
لاریجانی توضیح داد: یکی یکی از راهبردهای آنها این است که به مردم بفهمانند همه خسته هستند و دیگر نباید اذیت شوند. با تحولات اخیر سوریه همه به این نتیجه رسیدند که این گروه سلفی خودفروخته اسرائیل بوده و پاسخی به حملات اسرائیل نداده است و اردوغان نیز به خوبی نقاب خود را برداشته است. یعنی معلوم شد این انقلابی که انقلابیونش از کسانی که منابعشان را غارت کردند حمایت می کنند، انقلاب نیست. پس آنچه مقام معظم رهبری فرمودند کاملا درست است.
وی ادامه داد: دموکراسی و ولایت فقیه ادله عقلی دارد و روش مشارکت مردمی بهترین راه برای اداره حکومت است.
رئیس پژوهشکده تحقیقات بنیادی افزود: حرکت دوم بحث مقاومت است. امام راحل دکترین مقاومت را بر دو مبنا قرار داد. تا زمانی که ملت ها خود را از سیطره کشورهای استکباری رها نکنند، چیزی به دست نمی آورند. رکن دوم او این بود که می توان این قاعده را از بین برد زیرا کشورهای استکباری نان وحشت را می خورند. از اینجا مقاومت می آید، تئوری استقلال را داشته باشید و قطعا موفق خواهید شد. این مشکل در انقلاب ما هم پیش آمد.
لاریجانی تصریح کرد: ارتش رژیم صهیونیستی ضعیف ترین ارتش جهان است چرا که در این مدت در جایی حملات هوایی گسترده انجام داده است اما باز هم نتوانسته حماس را شکست دهد و دو شب پیش اعلام شد که 4000 نفر جدید به حماس جذب شده اند. آنها در لبنان هیچ موفقیتی در تهاجم زمینی نداشته اند و فقط با نیروی هوایی در تلاش برای موفقیت هستند.
رئیس پژوهشکده بنیادی تصریح کرد: امروز طرفهای غربی ما را از سازوکار ماشهای خارج کردهاند، اما دولت آقای روحانی اعلام کرده است که ما به این توافق پایبند هستیم. در این شرایط باید این توافق را تعلیق میکردیم زیرا طرف اصلی موضع غرب را کنار گذاشت، اما ما بی دلیل متعهد شدیم و سپس مکانیسم ماشه را پذیرفتیم.
وی گفت: نظریه پردازی باید بر اساس مسائل امروزی باشد. از جمله این نظریه ها می توان به مشکل جمعیت اشاره کرد. باید از این نظریه ها شروع کنیم تا به اصول اولیه برسیم.