پزشکیان وی در گفتگوی زنده با مردم با اشاره به قانون حجاب و عفاف گفت: می خواهند راننده اسنپ را به دلیل بی حجابی جریمه کنند که باعث نارضایتی او می شود؟
به گزارش فرارو، لایحه «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» موسوم به قانون حجاب پس از رفت و آمدهای فراوان بین مجلس و شورای نگهبان در 74 ماده و در مجموع 5 فصل ارائه شد. تهیه و به قانون تبدیل شد.
جریمه در مرتبه اول: در صورت ارتکاب «بی حجابی» جریمه سه میلیون تومانی مستقیماً از حساب بانکی فرد کسر می شود. جریمه بار دوم: در صورت تکرار تخلف، مبلغ جریمه به 24 میلیون تومان افزایش می یابد.
جریمه درجه 6 20 تا 80 میلیون تومان و جریمه درجه 5 80 تا 165 میلیون تومان است.
رانندگان اینترنتی بر اساس قانون عفاف و حجاب چه تعهداتی دارند؟
ماده 54 – وسایل نقلیه موتوری که رانندگان، سرنشینان یا کمک راننده آنها مرتکب تخلفات مندرج در مواد (48*) و (*50) این قانون شوند به مجازات مأموران فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فرجا) محکوم می شوند. جریمه یک ششم حداکثر جریمه درجه هشت حتی اعمال جریمه برای خودرو مذکور مانع از اعمال مجازاتها و مجازاتهای مقرر برای مرتکب یا متخلفین نمی باشد. مقررات این ماده شامل تاکسی ها و شرکت های حمل و نقل شخصی اینترنتی نیز می شود. ثبت اولین تخلف موجب عدم ثبت به موقع تخلفات بعدی نمی شود و وسایل نقلیه عمومی بزرگ اعم از اتوبوس، مینی بوس و مترو مشمول مقررات فوق نمی باشند.
تبصره 1 – در صورتی که راننده یا سرنشین وسیله نقلیه موتوری مرتکب تخلف موضوع ماده (49*) این قانون شود یا راننده یا سرنشین موتورسیکلت مرتکب تخلف شود. یکی از جرائم موضوع ماده (48) یا (50) این قانون می توان به این موضوع اشاره کرد که وسیله نقلیه موتوری یا موتورسیکلت بلافاصله توسط مأموران به مدت یک هفته توقیف و صاحب آن از سوی مقام قضایی به جزای نقدی معادل دو برابر محکوم می شود. یک سوم حداکثر جزای نقدی درجه هشت. این رأی مانع اعمال مجازات های مقرر در مواد (48)، (49) و (50) نمی باشد.
تبصره 2 – تاکسیهای اینترنتی موظفند در سامانههای ارتباطی خود با مشتریان و رانندگان این امکان را لحاظ کنند که مسافران متخلف از این قانون ظرف مدت دو ماه جریمه بپردازند. ایران (فرجا) و این سامانه. در صورت عدم انجام وظایف این ماده، سکوهای مربوطه به پرداخت جریمه ای معادل سه ماه سود از محل درآمد پلت فرم محکوم خواهند شد.
تبصره 3 – در صورتی که وسیله نقلیه موتوری موضوع این ماده فاقد پلاک باشد یا پلاک آن مخدوش یا ناخوانا یا به هر نحوی پوشیده باشد، علاوه بر توقیف وسیله نقلیه به مدت یک ماه، جریمه موضوع در این مقاله نیز دو برابر خواهد شد.
تبصره 4- متخلف از تاریخ ابلاغ جریمه می تواند ظرف ده روز اعتراض خود را با ذکر دلایل به سامانه فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فرجا) تسلیم کند. فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فرجا) موظف است ظرف مدت دو هفته پس از وصول اعتراض، بررسی های لازم را انجام و در صورت بی اساس بودن اعتراض، در صورت اصرار معترض مراتب را به اطلاع معترض برساند. موضوع در کمیته ای مرکب از قاضی با ابلاغ رئیس قوه قضائیه و کارشناس راهنمایی و رانندگی با معرفی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی مسئول رسیدگی شود. هیأت موظف است ظرف یک ماه به پرونده رسیدگی کند. ریاست آن بر عهده قاضی است که پس از جلب نظر یکی دیگر از اعضا، ظرف یک هفته تصمیم قضایی و قطعی می گیرد.
«رانندگان تاکسی اینترنتی رسماً اطلاعرسان مسافران میشوند» این بخشی از توییت «شریفی زرچی» در واکنش به تصویب قانون حمایت از خانواده با ترویج فرهنگ عفاف و حجاب است.
علی شریفی زارچی در شبکه اجتماعی مجازات نوشت. رانندگان تاکسی اینترنتی رسما خبرچین مسافر می شوند. این حمله گسنبری به حقوق یک ملت است.
پزشکیان او در این باره چه گفت؟
پزشکیان وی در گفتگوی زنده با مردم با اشاره به قانون حجاب و عفاف گفت: می خواهند راننده اسنپ را به خاطر بی حجابی تنبیه کنند، این باعث نارضایتی او می شود؟
پزشکیان او در این زمینه گفت: فرض کنید من راننده اسنپ هستم و خانمی بدون حجاب کامل سوار ماشین می شود و خب راننده و مسافر هم می خواهیم چه کنیم؟ یا اینکه من صاحب رستوران هستم و خانمی بی حجاب وارد می شود و باید هم رستوران دار و هم خانم را جریمه کنیم؟ آیا با این روش امکان پذیر است؟ بیایید کسانی را که با آنها کاری ندارند ناراضی نکنیم. سیستم آموزشی ما در این زمینه مشکلی داشت که در آنجا حل نکردیم و می خواهیم بیاییم اینجا و مشکل را از این طریق حل کنیم؟ آیا ممکن است؟”
*ماده 48- هرکس در معابر عمومی یا اماکن عمومی که معمولاً در محیط نامحرم واقع است اعم از واقعی یا مجازی مرتکب بد پوشش شود ابتدا از طریق سامانه های هوشمند فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فرجا). با هماهنگی سایر بانک ها اطلاعات تأییدی و احراز هویت نهایی متخلف معادل دو سوم حداکثر جریمه درجه هشت است، اما جریمه مذکور از طریق سامانههای هوشمند برای مدت سه سال به حالت تعلیق درآمده و یا از طریق پیامک یا ایمیل اطلاعرسانی میشود. در صورت تکرار تخلف در مدت تعلیق جزای نقدی در مرحله دوم، می تواند علاوه بر اعمال جریمه بدوی به میزان یک و دو دهم حداکثر جریمه نقدی ردیف هشتم. و با استفاده از طرق مذکور در مرتبه سوم از سوی مقام قضایی به مجازات حداکثر درجه هشتم محکوم و در مراحل بعدی به جزای نقدی درجه پنج محکوم می شود. تکرار جرم طبق ماده (38) این قانون.
تبصره 1: پوشش نامناسب زنان عبارت است از پوشیدن لباسی که قسمتی از بدن را زیر گردن، بالای مچ پا یا بالای ساعد نشان دهد یا لباسی که مصداق شرور یا تحریک دیگران باشد.
تبصره 2 – بدلباس برای مردان هر نوع پوششی است که خلاف عفت و اخلاق اسلامی باشد و از مصادیق شرور یا تحریک دیگران باشد.
ماده 49 – هرکس در معابر عمومی یا اماکن عمومی که معمولاً نامحرم محسوب می شود اعم از حقیقی یا مجازی در ملاء عام رفتار کند و یا با لباس های سنتی برهنه ظاهر شود بلافاصله توسط مأموران دستگیر و به مراجع ذیصلاح معرفی می شود. دادگاه به حبس تعزیری درجه چهار یا جزای نقدی درجه سه در صورت تکرار جرم یک درجه افزایش می یابد. (فرجا) و نیز ضابطین عام و خاص.
* ماده 50 – هر زنی که در انظار عمومی، راهروهای عمومی یا اماکن عمومی غیرمجاز، اعم از حقیقی یا مجازی، به نحوی که حجاب یا نقاب به همراه روسری یا روسری نداشته باشد، حجاب داشته باشد. پوشیدن و مانند آن ابتدا از طریق سامانه های هوشمند فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فرجا) با مقایسه با سایر پایگاه های اطلاعاتی معتبر و احراز هویت مرتکب که نصف حداکثر جریمه نقدی هشتم می باشد. کلاس اما جریمه مذکور سه ماه به حالت تعلیق در میآید و از طریق سامانههای هوشمند یا پیامک یا پست به وی اطلاع داده میشود. در صورت تکرار تخلف، در مرتبه دوم علاوه بر مرتبه اول، جریمه نقدی به میزان حداکثر مجازات تعزیری درجه هشت تعیین و در صورت سوم اعلام خواهد شد توسط مقام قضایی به جزای نقدی درجه شش و در مراحل بعدی به جزای نقدی تا درجه پنج محکوم شوند. در صورت تکرار بیش از چهار مرتبه، مرتکب به جزای حبس به مجازات تکرار جرم طبق ماده (38) این قانون محکوم می شود.
تبصره 1 – در صورت ارتکاب همزمان رفتار موضوع مواد (48) و (50) قانون جریمه در مورد هر دو رفتار اعمال میشود و هر دو جریمه بدواً متوقف میشود.
تبصره 2 – ورود مردان به مناطق مخصوص زنان در اماکن و وسایل نقلیه عمومی مشمول مجازات این ماده میباشد.