به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین از استان چهارمحال و بختیاری، محبوبه خاتون قنبری، کارشناس اداره کل بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر به چهارمحال و بختیاری گفت: بروسلوز یکی از مهم ترین و شناخته شده ترین زئونوزها بین حیوانات و انسان است.
وی افزود: میزان ابتلا به این بیماری در سراسر جهان 10 در صد هزار نفر است اما این رقم در ایران بالاتر از میانگین جهانی حدود 25 در صد هزار نفر است.
قنبری افزود: تب مالت بیش از 14 همات (هزار میلیارد تومان) خسارت اقتصادی، بهداشتی و درمانی در کشور وارد می کند.
وی در خصوص اجرای چهار راهکار برای مقابله با این بیماری گفت: پوشش کامل واکسیناسیون دام، تایید سطح ایمنی دام های واکسینه شده، بیمه دام و پرداخت غرامت در صورت خروج لاشه ها و آموزش راه های پیشگیری به مردم. و بیماری را منتقل کند
قنبری گفت: همچنین الگوی جامع سیستماتیک آموزش و ارتقای سلامت جامعه (SHEP) به طور همزمان در سراسر کشور برای افزایش آگاهی و اطلاع رسانی در بین مردم اجرا می شود.
وی قاچاق دام و کمبود گسترده واکسن را از عوامل بروز این بیماری عنوان کرد و افزود: کمبود دارو و بروز مقاومت میکروبی (عدم اثربخشی آنتی بیوتیک ها در درمان بیماری های عفونی) از جمله چالش هایی است که کنترل این بیماری را به وجود آورده است. لازم است بیماری داشته باشند.
به گفته وی؛ بیماری عفونی تب مالت (بروسلوز) به بیماری هزار چهره معروف است و در افراد مختلف با علائم بالینی متفاوت بروز می کند.