انرژی شامل مواد و روش هایی است که معتقدند ظرفیت کار فیزیکی، عملکرد فیزیولوژیکی و عملکرد ورزشی را افزایش می دهند.
به گزارش ایسنا، مکملهای غذایی محصولاتی هستند که کمبود یا کمبود یک یا چند ماده غذایی ضروری را در رژیم غذایی تکمیل میکنند، با بهبود عملکرد یا پیشگیری از اختلالات در سیستمهای مختلف بدن باعث افزایش سلامتی میشوند و ورزشکاران باید از مصرف آن اجتناب کنند. ایجاد اثرات تغذیه ای و انرژی زا
چند مشکل با مکمل ها وجود دارد. ایمنی (عوارض جانبی)، اثربخشی (اثربخشی)، قانونی بودن، دوز مصرفی و زمان مناسب استفاده از ترکیب رژیم غذایی و ورزش که ورزشکار باید هنگام مصرف مکمل داشته باشد.
بر اساس این مقاله عزیزه فرزین، در بیانیه ای که توسط متخصص طب ورزشی تهیه و از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار ایسنا قرار گرفته، آمده است: برنامه صحیح مصرف مکمل های ورزشی شامل برنامه ای است که بتواند مکمل برنامه تغذیه ورزشکار باشد، یعنی: ، فرد برنامه غذایی سالم و جامعی دارد که دارد. اما او برای تکمیل برنامه خود به سراغ مکمل ها می رود و برخلاف روش اشتباه، استفاده از مکمل به گونه ای است که فرد سعی می کند به جای درست خوردن، مواد مغذی لازم را وارد بدن خود کند. بدن با استفاده از مکمل
در این میان مکمل هایی وجود دارند که مصرف آنها برای ورزشکاران خطرناک است. این مکملها اغلب داروهایی هستند که برای اهداف دیگری مانند درمان آسم طراحی شدهاند، اما مردم تمایل دارند از آنها استفاده کنند زیرا بر عضلهسازی و چربیسوزی تأثیر دارند.
نکات مهم قبل از مصرف مکمل ها
هیچ سیستم جهانی برای تایید مواد مغذی و مکمل های ورزشی وجود ندارد. سازمان غذا و داروی آمریکا تنها در صورتی مکمل یا دارویی را تایید می کند که عوارض جانبی جدی ایجاد نکند و تایید FDA به معنای موثر بودن مکمل نیست، بنابراین مسئولیت خرید آن بر عهده خریدار و سطح آگاهی او خواهد بود.
تبلیغات مکملها میتواند گمراهکننده باشد، ادعاهایی مبنی بر موثر بودن یک مکمل ممکن است قابل اعتماد نباشد و غلظت و کیفیت مواد مختلف ممکن است از محصولی به محصول دیگر متفاوت باشد.
طبیعی بودن یک مکمل نشان دهنده قانونی بودن، ایمنی و اثربخشی آن نیست و یک مطالعه نشان داد که 18.8 درصد مکمل ها حاوی استروئیدها و پیش سازهای هورمونی هستند که در برچسب محصول ذکر نشده اند.
مکمل ها در ورزش های مختلف اثرات متفاوتی دارند. به عنوان مثال، مکملی که برای دوندگان ماراتن مفید است برای دوندگان 100 متر مناسب نیست. ضمناً قبل از مصرف مکمل ها باید بررسی شود که آیا ورزشکار دارای مشکلاتی مانند نارسایی کلیه و هرگونه مصرف دارویی است یا خیر و مکمل ها به صورت قرص، پودر، ژله، نوشیدنی و میله های ورزشی که طبق دستور مصرف می شوند ارائه می شود. زمان تمرین یا مسابقه و شرایط فردی ورزشکار.
قبل از استفاده از هر محصولی باید نکات مهم مختلفی مانند بی خطر بودن یا نبودن آن را در نظر بگیرید. آیا موثر است؟ آیا استفاده از آن در ورزش جایز است؟ توجه کردم
طبقه بندی مکمل ها بر اساس موسسه پزشکی استرالیا
سیستم طبقه بندی ABCD غذاهای ورزشی و ترکیبات مکمل را بر اساس شواهد علمی و سایر ملاحظات عملی به چهار گروه تقسیم می کند که تعیین می کند آیا یک محصول ایمن، مجاز و موثر در بهبود عملکرد ورزشی است.
مکمل های گروه A
مکمل هایی وجود دارد که برای اهداف پیشگیری یا درمان استفاده می شود.
1- نوشیدنی ورزشی
2- ژل های ورزشی
3- دسرهای ورزشی
4- غذای مایع
5- پروتئین آب پنیر
6- بارهای ورزشی
7- الکترولیت های جایگزین
8- تکمیل می شوند
9- پروبیوتیک
10- مولتی ویتامین و مینرال
11- ویتامین
12- مکمل کلسیم و روی
13- کافئین
14- کراتین
15- آب چغندر
16-بتا آلانین
17- بی کربنات
مکمل های گروه B
مکمل های این دسته نیاز به تحقیقات بیشتری دارند.
1- کورکومین
2-کیروستین
3- تارت آلبالو
4- آب میوه
5- گلوتامین
8- روغن ماهی
9- گلوکوزامین
10- کارنیتین
مکمل های گروه C
برای ورزشکاران توصیه نمی شود.
1- ریبوز
2- کوآنزیم 10 کیو
3-جینسینگ
4- کروم
5- آب حاوی اکسیژن
6- روغن MCT
ZMA-.7 اینوزین
8- پیروات
مکمل های گروه D
داروهای ممنوعه یا پرخطر در لیست WADA برای همه نمونه ها وجود دارد و آلودگی به موادی وجود دارد که می تواند باعث مثبت شدن تست دوپینگ شود.
1- افدرین
2- استریکنین
3- سیبوترامین
4- متیل هگزین آمین
5- سایر محرک های گیاهی
6- آندروستندیون
7- نوراندروستندیون
8- سایر پروهورمون ها
9- محرک های هورمون رشد
10. تقویت کننده های تستوسترون
11. پودر ریشه ماکا
12. لیگاندرول
مکمل های ورزشی پروتئینی
پروتئین نقش مهمی در عضله سازی دارد. اگر پروتئین کافی مصرف نکنید، احتمالاً از بیماری ها و همچنین سوزش ماهیچه رنج خواهید برد. اکثر افراد سالم می توانند نیاز روزانه خود به پروتئین را از گوشت قرمز، گوشت سفید، ماهی، پنیر، ماست، لوبیا و تخم مرغ تامین کنند. این گزینه ها عوارض جانبی ندارند و بسیار ارزان تر هستند. با این حال، یک ورزشکار ممکن است مقادیر زیادی پروتئین مصرف نکند، به خصوص زمانی که سعی در افزایش توده عضلانی دارد. به همین دلیل این افراد به مکمل های پروتئینی روی می آورند و این افراد تا جایی که می توانند از طریق تغذیه پروتئین مصرف می کنند و برای تامین پروتئین اضافی به مکمل ها روی می آورند.
فواید مصرف پروتئین
– بهبود عملکرد هوازی و بی هوازی
سازگاری با تمرینات ورزشی
– مقابله با بیماری های ویروسی و باکتریایی
– افزایش ترشح هورمون رشد
– بهبود سلامت
ورزشکاران نسبت به افرادی که ورزش نمی کنند به پروتئین بیشتری نیاز دارند، اما در انتخاب نوع و میزان مکمل های پروتئینی همیشه باید با متخصصان پزشکی ورزشی مشورت کنند.