حسن موسوی چلک افزود: انجمن مددکاران اجتماعی ایران هر ساله همایشی را به مناسبت میلاد حضرت علی (ع) که روز مددکار اجتماعی نیز نامیده می شود با همکاری تشکل ها، دانشگاه ها، انجمن ها و … برگزار می کند.
وی ادامه داد: امسال سی و هشتمین روز ملی مددکاری اجتماعی با عنوان مددکاری اجتماعی و میانجیگری سه شنبه سوم برگزار می شود. بهمن این مراسم در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می شود.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران تصریح کرد: این همایش با حضور نمایندگان شورای اسلامی، دانشگاه ها، دستگاه های اجرایی از جمله کمیته امداد، فرجا، بنیاد شهید و امور ایثارگران، کنگره 60، جمعیت خیریه تولد دوباره و خیریه برگزار شد. برای حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی، انجمن های تخصصی، ستاد مبارزه با مواد مخدر، خانه اندیشمندان علوم انسانی، فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی، منطقه آسیا و اقیانوسیه فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی، دادستان کل کشور، وزارت دادگستری، سازمان بهزیستی، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران، آکادمی فارسی APA و حدود 30 موسسه و انجمن ها و سازمان ها با هم همکاری می کنند.
دبیر علمی سی و هشتمین همایش مددکاری اجتماعی و میانجیگری گفت: نگاهی به زندگی مردم در جوامع مختلف از جمله ایران نشان می دهد که بروز اختلاف بین افراد در حوزه های مختلف از جمله مشکلات خانوادگی و اختلافات خانوادگی مشکل جدیدی نیست و تاریخچه ای به قدمت خود تاریخ دارد و خلقت بشر است.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران تصریح کرد: حل و فصل اختلافات به روش های مختلف رسمی یا غیر رسمی سابقه طولانی دارد. نگاهی به زندگی اجداد ما نشان می دهد که حل اختلاف به صورت ریش سفید و از طریق معتمدین و بزرگان خانواده یا محل سکونت صورت می گرفته است، هرچند کم و بیش هنوز هم وجود دارد.
موسوی چالک یادآور شد: اگرچه این نوع از روش های حل اختلاف به دلیل تغییر در ساختار جوامع، خانواده ها و الگوهای ارتباطات اجتماعی بسیار ضعیف تر از گذشته شده است و اتکا به مراجع قضایی برای حل و فصل اختلافات از محبوبیت بیشتری در بین مردم برخوردار است. است.
به گفته وی بررسی تعداد پرونده های قضایی و گسترش ساختارهای قضایی نیز مؤید این نکته است.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران افزود: علاوه بر ساختارهای قضایی، متخصصان در مشاغل مختلف از جمله مشاغل مددکاری و مددکاری نیازمند تخصص و مهارت هستند. یکی یکی از مهمترین وظایف آنها تأثیرگذاری بر حل مشکلات مردم از طریق مشارکت خود است که به آن «اصل مشارکت ارباب رجوع» می گویند. یکی این یکی از اصول اولیه مددکاری اجتماعی است.
موسوی چلک ادامه داد: بنابراین میانجی گری در دعاوی در زندگی اجتماعی مردم و همچنین در دستگاه های اداری و قضایی سابقه طولانی دارد که پیش از تصویب قانون آیین دادرسی کیفری نیز مورد توجه قرار گرفته بود. اما تصویب قانون آیین دادرسی کیفری در سال 1392 به ویژه ماده 82 آن قانون، فرصت جدیدی را برای نهادینه شدن موضوع میانجی گری در کشور و توجه قانونی به آن باز کرد.
وی یادآور شد: بر اساس این ماده قانونی، شورای حل اختلاف و شخص یا نهاد میانجی می تواند میانجیگری کند.
دبیر علمی سی و هشتمین همایش مددکاری اجتماعی و میانجیگری در پایان افزود: این همایش به صورت حضوری در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی تهران واقع در خیابان نجابت الهی برگزار می شود. اما علاقه مندان می توانند این مراسم را نیز به صورت مستقیم از پلتفرم اسکای روم و دستگاه های انجمن مددکاران اجتماعی ایران دنبال کنند.
۲۳۳۲۳۳