متخصص عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اهمیت واکسیناسیون آنفولانزا توصیه کرد: افراد در معرض خطر اعم از سالمندان، بیماران خاص و زنان باردار واکسینه شوند.
به گزارش ایرنا، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی روز شنبه افزود: با نزدیک شدن به دومین پیک آنفلوآنزا در ماه جاری، افراد در معرض خطر برای کاهش شدت بیماری، واکسن آنفولانزا را از داروخانه ها تزریق کنند. علائم و جلوگیری از عوارض این بیماری.
وی تصریح کرد: ویروس آنفولانزا سال هاست که گریبانگیر جامعه بشری بوده و هر ساله به دلیل تغییرات سالانه آنتی ژن های آن چهره متفاوتی به خود می گیرد. اگر یک بار به این بیماری مبتلا شوید یا هر سال واکسن بزنید، برای سال بعد مصونیت کامل نخواهید داشت.
شهناز سالی با بیان اینکه آنتی ژن های H1N1، H3N2 و آنفولانزای B از شایع ترین انواع این ویروس در سال های اخیر هستند، افزود: در اکثر مناطق نوع ویکتوریا شایع است و نوع یاماگاتا نیز به شکل رایج در گذشته گزارش نشده است. به همین دلیل واکسن های سه گانه یا چهارگانه موجود است و افراد خاصی باید این واکسن را دریافت کنند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: افراد بالای 65 سال، بیماران مبتلا به بیماری های خاص مانند نارسایی کبد، کلیه، ریه و قلب، افراد تحت شیمی درمانی، بیماران دیالیزی، افراد پس از پیوند اعضا، زنان باردار و… کسانی که از چاقی شدید با شاخص توده بدنی بالای 40 رنج می برند، باید هر ساله واکسن آنفولانزا را دریافت کنند.
وی تاکید کرد: واکسیناسیون در این گروه ها علائم بیماری را تسکین می دهد و عوارض جدی یا مرگ ناشی از آنفولانزا را به حداقل می رساند.
سالی توصیه کرد بهترین زمان برای واکسینه شدن دیر است شهریور تا اواسط اکتبر طول می کشد تا ویروس به طور گسترده گسترش یابد. افرادی که در این مدت نتوانستند واکسینه شوند می توانند در اواخر آذرماه واکسینه شوند یا واکسن را بهمن تزریق کنند.
وی گفت: از زمان تزریق واکسن تا ایجاد ایمنی در بدن حدود دو هفته طول می کشد. بنابراین اگر فردی در مهر، اواخر آذر یا اوایل مهرماه موفق به دریافت واکسن نشد، باید این واکسن را در این ماه تزریق کرد تا از امواج بعدی شیوع بیماری جلوگیری شود. دی ماه و بهمن و در ماه مارس محافظت شوند.
اثربخشی واکسن آنفولانزا حدود 60 تا 65 درصد است.
این پزشک ادامه داد: اثربخشی واکسن آنفولانزا حدود 60 تا 65 درصد است و اگرچه نمی تواند به طور کامل از عفونت جلوگیری کند، اما از شدت علائم و عوارض بیماری می کاهد.
سالی هشدار داد که واکسن آنفولانزا فقط در پیشگیری از بیماری موثر است و نمی تواند در برابر سایر بیماری های تنفسی محافظت کند.
وی گفت: علاوه بر افراد پرخطر، عموم مردم نیز باید اهمیت واکسن را برای مهار شیوع بیماری و جلوگیری از فشار بر سیستم بهداشت و درمان جدی بگیرند. مردم بدانند که واکسن های وارداتی و ایرانی همچنان در داروخانه ها موجود است و این فرصت خوبی برای پیشگیری از آنفولانزا است.
مجوز واردات بیش از 2 میلیون دوز واکسن آنفولانزا به کشور صادر شد
رئیس اداره برنامه ریزی اداره کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو پیش از این در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان ایرنا، در پاسخ به نگرانی ها مبنی بر عدم دسترسی به واکسن آنفولانزای هلندی اعلام کرده بود: واکسن ها در حال حاضر در دسترس مردم است و کمبودی در آن وجود ندارد. این فیلد وجود ندارد.
زهرا عجمی درباره کمبود واکسن وارداتی آنفلوانزا به ویژه برند هلندی توضیح داد: این واکسن ها در حال حاضر در شرکت های پخش دارو و داروخانه ها موجود است و 250 هزار دوز واکسن خارجی نیز به معاونت بهداشتی وزارت بهداشت تحویل داده شده است. سلامت برای تزریق در گروه های پرخطر.
مدیر برنامه ریزی اداره کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو از مردم خواست برای دریافت واکسن آنفولانزا از طریق سامانه TTac به آدرس اینترنتی ttac.ir یا mobile.ttac.ir مراجعه کنند و نزدیکترین داروخانه واکسن را پیدا کند. موجود است