موافقت بایدن با استفاده اوکراین از موشک های دوربرد علیه روسیه

این نشریه آمریکایی از موافقت رئیس جمهور این کشور با استفاده اوکراین از موشک های دوربرد آمریکایی علیه اهدافی در خاک روسیه خبر داد.

به گزارش ایسنا، منابع رسانه ای اعلام کردند که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، استفاده اوکراین از موشک های دوربرد علیه اهدافی در خاک روسیه را تایید کرده است.

نشریه آمریکایی «نیویورک تایمز» به نقل از مقامات آمریکایی اعلام کرد که این موشک ها در ابتدا علیه «نیروهای روسیه و کره شمالی» و برای دفاع از نیروهای اوکراینی در «کورسک» در غرب روسیه مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

رسانه های آمریکایی پیشتر به نقل از پنتاگون گزارش داده بودند که حداقل 12 هزار سرباز کره شمالی در جنگ اوکراین حضور دارند. تحلیلگران دلیل این ادعا را تلاشی برای توجیه افزایش کمک های آمریکا به اوکراین عنوان کردند.

در همین رابطه، نیویورک تایمز نوشت: «تصمیم بایدن تغییر بزرگی در سیاست آمریکاست.» این تصمیم مشاوران او را به چند گروه تقسیم کرده است. از سوی دیگر، موافقت او با استفاده اوکراین از موشک‌های دوربرد آمریکایی، دو ماه قبل از روی کار آمدن دونالد ترامپ، فردی مخالف کمک اوکراین است.

یک مقام آمریکایی نیز به این نشریه گفت: تصمیم واشنگتن برای اعطای مجوز برای استفاده از موشک های دوربرد ATACMS (ATACMS) در واکنش به تصمیم روسیه برای استقرار نیروهای کره شمالی اتخاذ شد.

به نوشته نیویورک تایمز، این تصمیم مسیر جنگ را به نفع اوکراین تغییر نمی دهد، بلکه صرفاً «هشداری به کره شمالی» خواهد بود تا «پیونگ یانگ بفهمد که نیروهایش در خطر هستند».

این نشریه افزود: «به گفته مقامات (آمریکایی)، انتظار می‌رود که اوکراین در ابتدا از موشک‌های آتاکام برای حمله به نیروهای روسیه و کره شمالی به سمت جبهه کورسک استفاده کند، اما بایدن تصمیم بگیرد که اجازه دهد این موشک‌ها را افزایش دهد.»

نیویورک تایمز همچنین نوشت که بسیاری از مقامات آمریکایی از استفاده اوکراین از موشک های دوربرد علیه روسیه و واکنش احتمالی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به این تصمیم بیم دارند.

مقامات روسیه، از جمله پوتین و سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه، نسبت به این اقدام هشدار داده بودند و گفتند که چنین تصمیمی به معنای وارد شدن مستقیم ناتو به جنگ علیه روسیه است.

با این وجود، این نشریه آمریکایی مدعی شد که روسیه می خواهد 50000 سرباز از جمله نیروهای کره شمالی را برای بازپس گیری کورسک مستقر کند و اوکراین می تواند با استفاده از موشک های آتاکام از شدت حملات روسیه بکاهد.

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که روسیه تقریباً نیمی از سرزمین‌هایی را که در حمله به اوکراین در ماه اوت از دست داده بود، پس گرفته است و اعضای ناتو معتقدند پوتین امیدوار است قبل از اینکه ترامپ دوباره در 20 ژانویه سال آینده به قدرت برسد، قدرت را به دست آورد. ترامپ گفته است که از مذاکراتی که در نهایت می تواند به پایان جنگ در اوکراین منجر شود، حمایت می کند.

به نوشته نیویورک تایمز، علاوه بر ترس مقامات آمریکایی از واکنش روسیه به تصمیم بایدن، مقامات پنتاگون نیز با عرضه این نوع موشک ها به اوکراین به دلیل محدودیت در دسترس بودن موشک های دوربرد در آمریکا مخالف هستند. و تعداد موشک های دوربرد فرآیند تولید آن است.

برخی از مقامات کاخ سفید نیز بر این باورند که پوتین در واکنش به تصمیم بایدن ابعاد جنگ را گسترش خواهد داد.

این تحولات در حالی رخ می دهد که دو ماه دیگر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب ایالات متحده وارد کاخ سفید می شود و بایدن دیگر رئیس جمهور آن کشور نخواهد بود. ترامپ همیشه وعده داده است که جنگ در اوکراین را ظرف «24 ساعت» پایان خواهد داد.

او سیاست های خود را برای دستیابی به این هدف اعلام نکرده است، اما به گفته نیویورک تایمز، کمک های آمریکا به اوکراین احتمالا در دولت ترامپ متوقف یا «بسیار محدود» خواهد بود.

با این حال، این نشریه آمریکایی گزارش داد که “بایدن با جسارت روسیه برای استفاده از نیروهای کره شمالی در جنگ اوکراین متقاعد شد که این تغییر را ایجاد کند.”

به گفته مقامات آمریکایی، بایدن همچنین نگران بود که اگر نیروهای اوکراینی اجازه دفاع با سلاح‌های دوربرد را نداشته باشند، نیروهای روسی می‌توانند بر نیروهای اوکراینی در کورسک غلبه کنند.

با این حال، به گفته نیویورک تایمز، این تصمیم مسیر جنگ را تغییر نخواهد داد.

سی ان ان اخیرا با اشاره به جنگ در اوکراین و وضعیت این کشور جنگ زده اروپایی گزارش داده است: «پیروزی که دولت اوکراین به عنوان خروج نیروهای روسی از تمام اراضی اوکراین تعریف می کند غیرممکن است».

بیش از دو سال و نیم از جنگ اوکراین می گذرد و هنوز چشم اندازی برای صلح در این کشور وجود ندارد. در حالی که برخی از کشورهای غربی به ویژه ایالات متحده آمریکا به جای تمرکز بر راه حل های دیپلماتیک برای حل این مناقشه بر ارسال کمک های مالی و نظامی به کی یف اصرار دارند و از سوی دیگر روسیه بارها اعلام کرده است که این روند تنها ادامه خواهد داشت. جنگ را طولانی کند

در ادامه این گزارش، سی ان ان تاکید می کند: چشم انداز منفی آینده اوکراین روحیه متحدان این کشور را تیره و تار و تضعیف کرده است و آنها دیگر درباره تسلط کی یف در میدان نبرد بحث و رایزنی نمی کنند، بلکه درباره این واقعیت صحبت می کنند در حال حاضر حوزه‌هایی اختیار دارد که کرملین را مجبور به مذاکره کند.»

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما