رئیس انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران در مورد افراد چاقی و اضافه وزن و مسائل خوردن و نخوردن مطالبی بیان کرد.
به گزارش عصر ایران، فریدون عزیزی رئیس انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران درباره شیوع چاقی گفت: این بیماری با سرعتی جدی در حال افزایش است، بنابراین این بیماری در راس هزینه های سلامت قرار خواهد گرفت. سیستم در دهه های آینده تلاش برای مقابله با این معضل در راستای چشم انداز آینده سلامت جامعه ایران یکی یکی از اولویت های اصلی در حوزه پیشگیری اولیه و ثانویه است.
عزیزی ادامه داد: نهمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی در ایران روند دو ساله جلسات قبلی را با همکاری معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هدف رویکردی همه جانبه دنبال می کند. ضمن اتخاذ تدابیر احتیاطی در سطوح مختلف در پیشگیری از چاقی و موارد مرتبط، از تمامی دانشمندان و دانشمندان طالبان و همچنین مقامات ذیربط دعوت میکنیم تا بهروزرسانیهای علمی ارائه دهند و از سوی دیگر توصیههای عملی مبتنی بر شواهد را برای خروج از چاقی ارائه دهند. اپیدمی چاقی مشارکت و مشارکت در زمینه های مختلف و مرتبط.
عزیزی با اشاره به مهم ترین علل چاقی در ایران گفت: افزایش وزن و چربی بدن ناشی از عوامل محیطی و تناسب ساختار ژنتیکی فرد را چاقی می گویند. افزایش وزن و چاقی را می توان با استفاده از جداول قد و وزن تهیه شده برای گروه های کوچک، متوسط و بزرگ تعیین کرد، اما استانداردی که امروزه معمولا برای تعریف چاقی استفاده می شود، شاخص توده بدنی است.
وی اظهار داشت: عوامل ژنتیکی و اپی ژنتیکی در بروز چاقی نقش اساسی دارند. علاوه بر سبک زندگی در دوران بارداری و تغییر وزن در این دوران، عوامل موثر بر بیماری های غیرواگیر در سه سال اول زندگی نیز در بروز چاقی موثر است.
وی بیان کرد: در افراد چاق غذاهای بسیار پرکالری یا شیرین عامل قابل توجهی در کاهش کنترل و خودتنظیمی این سیستم است.
عزیزی در پاسخ به این سوال که چاقی در ایران نسبت به کشورهای منطقه و جهان چه عوارضی دارد؟ وی گفت: در تهران تقریباً 70 درصد افراد بالای 20 سال دارای اضافه وزن یا چاق هستند. در تهران حدود 45 درصد از افراد دارای شاخص توده بدنی اضافه وزن هستند و 25 درصد در محدوده چاقی قرار دارند. مطالعات نشان داده است که افزایش وزن و چاقی در جوامع شهری و روستایی ایران بسیار شایع است.
این میزان در میان افراد بالای 30 سال در مناطق شهری به 82 درصد، در مناطق روستایی تهران به 72 درصد و در روستاهای دورافتاده که عوامل شهرنشینی هنوز تأثیر چندانی در آنها نداشته است به 44 درصد می رسد. افراد اضافه وزن یا چاق هستند.
به گفته این پزشک، شیوع اضافه وزن و چاقی در ایران بالاتر از میانگین جهانی است، اما فاصله آن با کشورهای پیشرفته و برخی کشورهای عربی به سرعت کاهش یافته است.
وی در مورد عوامل موثر در پیشگیری از چاقی گفت: یکی یکی از مهم ترین دوره های پیشگیری از چاقی در کودکان دوران بارداری، شیرخوارگی و دوران کودکی به ویژه سال اول پس از تولد است. مهمترین عوامل موثر بر چاقی کودکان عبارتند از: 1- در دوران بارداری; سیگار کشیدن مادر، افزایش وزن بیش از حد در دوران بارداری و دیابت بارداری 2- در سال اول زندگی. اگر مادر کمتر از 12 ماه شیر دهد و کودک کمتر از 12 ساعت بخوابد و همچنین کودکانی که به روش سزارین به دنیا آمده اند، احتمال اضافه وزن و چاقی در سنین بالاتر افزایش می یابد.
تغذیه سالم و فعالیت بدنی مناسب در دوران کودکی و نوجوانی به ویژه تا سن 8 سالگی از مهم ترین عوامل پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در بزرگسالی است.
عزیزی مهم ترین راه های پیشگیری از چاقی را تغییر سبک زندگی، برنامه ریزی استراتژیک در دوران بارداری و تعیین شاخص توده بدنی عنوان کرد.