بیماریهای پریودنتال گروهی از بیماریها هستند که به بافتهای نرم و سخت اطراف دندانها از جمله لثهها و استخوانهای نگهدارنده دندان آسیب میرسانند. این بیماری ها معمولاً در اثر تجمع پلاک و باکتری روی دندان ها و لثه ها ایجاد می شوند.
به گزارش بازتاب آنلاین، این بیماری های لثه عبارتند از:
۱. التهاب لثه (لثه): در این بیماری پلاک در خط لثه ایجاد می شود و باعث تحریک لثه، حساس و گاهی خونی می شود. با درمان مناسب می توان این بیماری را درمان کرد. با این حال می توانید با رعایت بهداشت دهان و دندان از التهاب لثه پیشگیری کنید.
2. پریودنتیت: اگر التهاب لثه درمان نشود، پیوره رخ می دهد. در این بیماری استخوان های نگهدارنده دندان از بین می روند و دندان ها لق می شوند و می افتند.
3. دهانه خندق: عفونت غیر مسری و غیر سرطانی لثه است که خیلی ناگهانی شروع می شود و با درد لثه، خونریزی و زخم در لثه بین دندانی همراه است.
بیماری لثه معمولاً به دلیل وجود پلاک هایی ایجاد می شود که حاوی انواع مختلفی از باکتری های بیماری زا است. بنابراین با رعایت بهداشت دهان و دندان می توان از بروز این نوع بیماری ها پیشگیری کرد.
اگر بیماری لثه درمان نشود، عفونت ناشی از آن می تواند منجر به بیماری های دیگری مانند روماتیسم، بیماری های تنفسی مانند بروشیت، ذات الریه، سرطان ریه، بیماری های قلبی عروقی، دیابت، مشکلات بارداری، آپنه، سرطان دهان، پوکی استخوان، بیماری های کلیوی و بیماری آلزایمر شود. .
در مورد بیماری آلزایمر، باکتریهای بیماریزای دهان باعث مرگ سلولهای مغزی میشوند و باعث بیماری آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل میشوند. خوشبختانه با یک آزمایش ساده می توان وجود این نوع باکتری ها را تشخیص داد و با از بین بردن این باکتری ها، فرد از بیماری آلزایمر رهایی یافت.
در خاتمه می توان گفت که بیماری لثه به دلیل درد مزمن لثه، خستگی و سردردهای ناشی از آن بر وضعیت روانی و عواطف فرد تأثیر منفی می گذارد و فرد را افسرده می کند.
با رعایت بهداشت دهان و دندان از بیماری های مختلف دوری کنید.
منبع: