موهسن جلالپور 9 مارس به عنوان روز جهانی مداد معروف است. در این روز ، به افتخار اختراع مداد مدرن توسط مخترع فرانسوی و شیمیدان نیکلاس ژاک و شیمیدان ، که در سال 6 نامگذاری شده است ، آقای کونته روشی را اختراع کرد که منجر به تولید انبوه قلم های مدرن شد. هدف از این نام قدردانی از نقش مداد به عنوان یک ابزار ساده اما تأثیرگذار در آموزش ، هنر و زندگی روزمره است.
اگرچه نیکلاس ژاک به عنوان مخترع مداد مدرن دیده می شود ، اما لئونارد ادوارد رید به بهترین وجه به تاریخ مداد گفته می شود. او یک اقتصاددان ، نویسنده و جستجوی آزادی بود که در 9 سپتامبر در میشیگان متولد شد و در 5 مه درگذشت. ادوارد رید در سال دوم بنیانگذار بنیاد آموزش اقتصادی بود یکی یکی از اولین سازمان های مدرن حمایت از آزادی بازار در ایالات متحده است. آقای رید به خاطر نظرات خود برای دفاع از اقتصاد بازار آزاد ، آزادی فردی و دولت محدود شناخته شده است. وی در طول زندگی آثار بی شماری را نوشت ، مشهورترین مقاله ای به نام “مداد INDAD” در سال 2 منتشر شد.
اما داستان این مداد چیست؟
“این یک مقاله کوتاه اما تأثیرگذار به یک زبان ساده مداد است. در این داستان ، مداد تاریخ زندگی خود را روایت می کند و نحوه ایجاد آن را توصیف می کند.
مداد توضیح می دهد که بسیاری از مردم و منابع از سراسر جهان در ساخت و ساز کار کرده اند. وی می گوید: “چوب من از درختان سدر اورگان ، ذغال من از Srilankische Minen ، خاک رس توسط زغال سنگ از مکزیک ، پاک کننده از مالزی تحویل داده می شود و فلز چوب از حالت های دورافتاده به پاک کننده تحویل می شود.”
طبق این داستان ، هر یک از مواد مورد استفاده در تولید مداد توسط کارگران ، مهندسان ، وانت و افراد بازرگانی توسط تولید کننده نهایی پردازش می شد. نکته مهم این است که هیچ یک از این افراد به تنهایی قصد ساخت یک مداد را نداشتند. در عوض ، انگیزه شخصی هر شخص (به عنوان مثال کسب درآمد) در زنجیره ای از فعالیت ها باعث شده است تا این محصول ساده اما مهم را ایجاد کند.
رید از این داستان برای توضیح مفهوم “دست نامرئی” آدام اسمیت استفاده می کند. ایده ای که نشان می دهد چگونه تصمیمات فردی در یک سیستم آزاد و بدون مداخله مرکزی منجر به نتایج سودمند برای جامعه می شود. او این روند را با یک معجزه مقایسه می کند ، و استدلال او این است که چنین هماهنگی منحصر به فرد فقط در سایه آزادی اقتصادی امکان پذیر است.
“من ، مداد” برای سادگی و در عین حال عمق پیام او ، روشن است یکی این کار به یک اثر کلاسیک در ادبیات اقتصاد آزاد تبدیل شده است و نه تنها برای اقتصاددانان بلکه برای عموم مردم نیز به عنوان یک ابزار آموزشی برای ارتقاء مفاهیم بازار آزاد استفاده می شود.
در این مقاله مهم ، ادوارد رید نشان داد که یک شبکه پیچیده از تلاش های انسانی در پشت هر محصول ساده وجود دارد که فقط می تواند در یک سیستم آزاد کارآمد باشد.