با رشد سریع بازار لوازم الکترونیکی پوشیدنی، سلول های خورشیدی الاستیک که می توانند تحت فشار کار کنند، به عنوان منبع انرژی اهمیت فزاینده ای پیدا کرده اند.

به گزارش ایسنا، برای تولید چنین سلول های خورشیدی لازم است لایه فوتواکتیو آنها که نور را به الکتریسیته تبدیل می کند، عملکرد الکتریکی و در عین حال خواص مکانیکی بالایی داشته باشد.

با این حال، ارضای این دو ویژگی با هم دشوار است و تولید سلول های خورشیدی انعطاف پذیر را دشوار می کند.

یک تیم تحقیقاتی از کره جنوبی به سرپرستی پروفسور Bumjoon Kim از توسعه یک ماده پلیمری رسانا خبر داده است که در عین کمک به تولید سلول های خورشیدی آلی انعطاف پذیر، عملکرد الکتریکی و انعطاف پذیری بالایی دارد.

نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای با عنوان «پلیمرهای مزدوج کوپلیمریزه شده با بلوک نرم و سفت و سخت، سلول‌های خورشیدی آلی قابل کشش ذاتی با کارایی بالا را قادر می‌سازند» در مجله Joule منتشر شد.

سلول های خورشیدی آلی دستگاه هایی هستند که لایه فعال نوری آنها که وظیفه تبدیل نور به الکتریسیته را بر عهده دارد از مواد آلی ساخته شده است. در مقایسه با سلول‌های خورشیدی مبتنی بر مواد معدنی، سبک‌تر و انعطاف‌پذیرتر هستند و ترکیبات آلی را برای ساخت دستگاه‌های الکتریکی قابل حمل بسیار مفید می‌سازند.

سلول های خورشیدی به عنوان منبع انرژی به ویژه برای تولید وسایل الکتریکی اهمیت ویژه ای دارند، اما سلول های خورشیدی بسیار کارآمد اغلب انعطاف پذیری ندارند، بنابراین استفاده از آنها در دستگاه های قابل حمل به این نقطه محدود می شود.

تیم پروفسور کیم یک پلیمر با استحکام کششی بالا را به یک پلیمر رسانای الکتریکی با خواص الکتریکی عالی تبدیل کرده است.

به گفته Nano HQ، سلول‌های خورشیدی آلی حاوی این پلیمر جدید به بالاترین سطح راندمان تبدیل فتوولتائیک (19 درصد) دست یافته‌اند، در حالی که در مقایسه با دستگاه‌های قبلی قابلیت کشش ده برابری بیشتری دارند. به این ترتیب، تیم منعطف ترین سلول خورشیدی جهان را ایجاد کرد که می تواند تا 40 درصد در حین کار کشیده شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *