انجام امور مالی و حسابداری در شرکت یا فروشگاه باید دقیق و خیلی حساب شده پیش برود در غیر این صورت متحمل ضرر های سنگینی خواهیم شد. بهترین نرم افزار حسابداری سال جاری در میان تمام نرم افزارهای خارجی و داخلی، نرم افزاری است که بتواند تمام امور مالی و حسابداری شرکت ما را به درستی و با دقت بالا انجام دهد.
حسابداری شرکتها در گذشته به شکل کاملا دستی انجام میشد که میتوانست درصد خطا را تا حد زیادی بالا ببرد اما امروزه انجام امور حسابداری به شکل دستی، دیگر معنایی نداشته و هیچ شرکت و فروشگاهی این کار را به شکل سنتی و قدیمی انجام نمیدهد.
در واقع نرم افزارهای حسابداری توانستهاند ابزار کمک کننده حسابداری و بخش امور مالی شرکتها باشند. در حال حاضر بهترین نرم افزار حسابداری شرکتی یا فروشگاهی با دقت بسیار بالا طراحی شده که میتواند ریزترین محاسبات امور مالی ما را به راحتی انجام دهد.
خدمات و ویژگیهای یک نرم افزار حسابداری میتوانند تعیین کند که نرم افزار مد نظر تا چه اندازه میتواند کاربردی و بین کاربران محبوب باشد. برخی از نرم افزارهای حسابداری طراحی شده داخلی نه تنها از نرم افزارهای حسابداری خارجی چیزی کم ندارند، بلکه توانستهاند در بسیاری از موارد عملکرد بهتری داشته باشند.
معیارهای انتخاب بهترین نرم افزار حسابداری در سال جاری
نرم افزارهای حسابداری معروف در داخل یا خارج از کشور، مطابق با الگوریتمهای پیچیده و با استانداردهای داخلی و خارجی برنامه نویسی شدهاند.
در واقع احتمال بروز خطای محاسباتی در این نرم افزارها وجود ندارد اما با این حال پیش از خرید و استفاده از نرم افزارهای حسابداری، بهتر است معیارهای مختلفی را برای این کار در نظر داشته باشیم و بهترین نرم افزار حسابداری را انتخاب و استفاده کنیم. برخی از این معیارها عبارتند از:
· بهترین نرم افزار حسابداری سال جاری، نرم افزاری است که بتواند نیاز ما را به عنوان کاربر رفع کند.
· استفاده از نرم افزار باید ساده و راحت باشد.
· پشتیبانی از نرم افزار بسیار مهم است و باید پشتیبانی حداکثری و ترجیحا دائمی داشته باشد.
· برای ذخیره اطلاعات در نرم افزار باید فضای ذخیره سازی بالایی وجود داشته باشد. پس یکی از معیارهای مهم در انتخاب و استفاده از نرم افزار حسابداری میتواند همین مورد باشد.
· باید امکان پیش بینیهای مالی با توجه به گزارشاتی که از نرم افزار گرفته میشود، فراهم باشد.
· اعتبار شرکت طراحی کننده نرم افزار بسیار مهم است و باید خوشنام و حرفهای باشد.
· بهترین نرم افزار حسابداری باید امکان سفارشی سازی با ماژول های مختلف را داشته باشد.
معرفی بهترین نرم افزار حسابداری سال جدید
اگر نگاهی به لیست نرم افزارهای حسابداری در دنیا بندازیم، با نمونههای بسیار موفقی روبرو میشویم که برخی ساخت شرکتهای داخلی و برخی هم خارجی هستند. در اینجا به معرفی چند نمونه نرم افزار حسابداری داخلی و خارجی میپردازیم که جزء بهترینها هستند.
1. نرم افزار Quickbooks
استفاده از این نرم افزار بسیار معروف، راحت و ساده است. کوئیک بوکس رابط کاربری راحتی داشته و دقت محاسبات آن نیز بسیار دقیق است. از نظر قیمت، مقرون به صرفه بوده و برای مشاغل کوچک کاربرد دارد. مدیریت چند حساب، کنترل موجودی و گزارشات جامع از ویژگیها و خدمات این پلتفرم حسابداری است.
2. نرم افزار حسابداری فرداد
فرداد از نرم افزارهای حسابداری معروف ساخت داخل کشور است. این نرم افزار از نرم افزارهای حرفهای مختص سازمانها است که میتواند فرآیند حسابداری و انجام امور مالی را بسیار راحت کند.
بر اساس بررسیهای انجام شده و نظر سنجی از کاربران این سیستم، یکی از جامعترین نرم افزارهای حسابداری در حال حاضر، نرم افزار حسابداری فرداد است. این نرم افزار بر اساس نیازهای مختلف کارگاهی تا کارخانهای، تولید تا فروش طراحی شده و همه و همه را به صورت یکپارچه و منسجم ارائه میدهد.
از ویژگیهای نرم افزار حسابداری فرداد به موارد زیر اشاره کرد:
· یکپارچه بودن کل سیستم
· دموی رایگان
· پشتیبانی تخصصی
. امکان استفاده به صورت ابری
· جامع بودن برای تمام امور شرکتی، خدماتی، بازرگانی، پیمانکاری
· آپدیت بودن
· دسترسی راحت
· سازگار با سیستمهای مالی و حسابداری روز
· امکان افزودن ماژولهای سفارشی به منظور استفاده بهتر
3. نرم افزار حسابداری پارسیان
پارسیان، یکی از نرم افزارهای قدیمی در دنیای حسابداری است که امکانات متنوعی دارد. از این نرم افزار میتوان در فروشگاهها و حتی شرکتهای بازرگانی به راحتی استفاده کرد. از ویژگیهای این میتوانبه موارد زیر اشاره کرد:
· آپدیت رایگان
· پشتیبانی خوب
· سیستم خرید و انبارداری و حقوق و دستمزد و . . . دارد.
· گزارش گیری متنوع و جامع دارد.
· امکان مدیریت نامحدود انبارها را دارد.
4. نرم افزار حسابداری سپیدار
یک پلتفرم کامل و جامع است که زیرشاخههای مختلف حسابداری را در بر میگیرد. این نرم افزار دارای ویژگیهای مختلفی از جمله قابلیت گزارش دهی با فورمتهای مختلف، ارائه گزارشات و نمودارهای مدیریتی، ایجاد تجزیه و تحلیل بدهکاران، امکان طراحی گزارشهای متنوع به کمک نرم افزار سازنده و . . . را دارد.
5. نرم افزار حسابداری هلو
این برنامه، یک نرم افزار حسابداری فروشگاهی بسیار ساده و با محیط کاربری کاملا واضح و به دور از سختی و پیچیدگی است. افراد غیر حرفهای هم میتوانند از این نرم افزار استفاده کنند. از ویژگیهای آن میتوان به امنیت بالا و گزارش گیری و استفاده راحت و نصب آسان آن اشاره کرد.
6. نرم افزار حسابداری باران
باران از نرم افزارهای حرفهای ساخت داخل کشور است که بیشتر برای فروشگاهها کاربرد دارد. از ویژگیهای این نرم افزار میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
· نسخه دموی رایگان دارد.
· میتوان با آن به بررسی موجودی انبار پرداخت و انبارگردانی را هم نیز انجام داد.
· برای فروشگاههای مختلف لوازم آرایشی، رستوران، سوپر مارکت و . . . کاربرد دارد.
· امکان اتصال به کالر آیدی و نمایشگر برای مشتریان را دارد.
7. نرم افزار پارمیس
نرم افزار این شرکت با سابقه بیش از دو دهه فعالیت میتواند برای کسب و کارهای کوچک و حتی بزرگ و کارخانهای مورد استفاده قرار بگیرد. از ویژگیهای نرم افزار پارمیس میتوان به حرفهای بودن، رابط کاربری ساده، یکپارچه سازی زیر سیستمها، قابلیت دسترسی همیشگی، پشتیبانی قوی و . . . اشاره کرد.
8. نرم افزار آرین سیستم
این نرم افزار که تا 6 ماه پشتیبانی رایگان دارد، برای امور مالی شرکتها و فروشگاهها مناسب بوده و ویژگیهای متعددی دارد. از جمله موارد زیر که مهمترین آنها است:
· بهره مندی کاربران از نسخه رایگان و دمو
· امکان بستن حساب درآمد و سود و هزینه
· امکان صدور و ادغام و انتقال و جابجایی انواع سندهای حسابداری
· قابلیت صدور انواع چک و سفته و ضمانت بانکی
9. نرم افزار میم
نرم افزار میم از نرم افزارهای برنامه نویسی شده و ساخت داخل کشور است که میتوان در فروشگاهها از آن استفاده کرد. از این نرم افزار برای فروشگاههای بزرگ و کوچک میتوان استفاده کرد. از ویژگیهای آن میتوان به امکان چاپ فاکتور بر حسب آدرس مشتری، معرفی طرف حساب و چند مورد معمول دیگر اشاره کرد.
10.نرم افزار تدبیر
نرم افزار حسابداری تدبیر از برنامههای شرکت مشاورین سایا سیستم است که برای حسابداری و امور مالی شرکتها به کار میرود. از جمله ویژگیهای این نرم افزار شامل موارد زیر هستند:
- رابط کاربری ساده و کاربر پسند
- گزارش گیری پیشرفته
- امکان سفارشی سازی
- آموزش و پشتیبانی
- قابلیت یکپارچگی
- پشتیبانی از چندین زبان و ارز
- مدیریت موجودی و انبار
- قابلیت اتصال به سیستمهای دیگر
11.نرم افزار پیوست
بیش از یک دهه از فعالیت این نرم افزار در حوزه حسابداری میگذرد و ویژگیهای مختلفی دارد که آن را به یکی از خاصترین نرم افزارهای حسابداری داخل کشور تبدیل کرده است. از جمله ویژگیها و امکانات این نرم افزار میتوان موارد زیر را نام برد:
· مدیریت مالی و مدیریت حسابداری راحت
· امنیت بالا
· امکان گزارش دهی و تولید گزارش
· تحلیل داده
· امکان مدیریت مالی پروژه
12.نرم افزار ملک
نرم افزار مالی و حسابداری ملک قابلیت استفاده در کلیه شرکتهای بازرگانی و مالی، خدماتی و تولیدی کوچک و بزرگ را داشته و شامل امکاناتی از جمله حسابداری انبار، حسابداری خرید و فروش، داراییهای ثابت، حقوق و دستمزد و . . . است. از جمله ویژگیهای این نرم افزار میتوان به امکان محدود کردن دسترسی افراد، رابط کاربر پسند، دقت بالا و استفاده از توابع مختلف و امکان صرفه جویی و . . . هم اشاره کرد که توانسته است این نرم افزار را به یک نرم افزار حسابداری حرفهای تبدیل کند.
13.نرم افزار cloud books
این نرم افزار از جمله نرم افزارهای حسابداری ابری است که میتوان با آن کاربران نامحدود ایجاد کرد و هزینههای مجموعه را پیگیری و تخمین زد. همچنین میتوان با آن فاکتور صادر کرده و پروژه ایجاد کرد.
14.نرم افزار wave
یکی از بهترین نرم افزارهای حسابداری خارجی را میتوان نرم افزار wave معرفی کرد. این نرم افزار امکاناتی نظیر اتصال کارت بانکی و حساب به نرم افزار و همچنین ردیابی درآمد و هزینه را داشته و خیلی راحت میتوانیم همکاران خود را به عنوان مهمان به آن اضافه کرده و معرفی کنیم. البته نسخه رایگان هم دارد.
15.نرم افزار zoho invoice
این نرم افزار حسابداری به شکل آنلاین است و میتوان آن را روی سیستم عاملهای مختلف هم نصب و اجرا کرد. از این نرم افزار برای صدور فاکتور فروش استفاده میکنند. قابلیتهای یک نرم افزار معمولی حسابداری را دارد و امکان پشتیبانی از چند زبان و همگام سازی با بانک از جمله ویژگیهای آن میباشد.
16.نرم افزار NCH Express accounting
این نرم افزار معمولا برای کسب و کارهای فروشگاهی و کمتر از 5 نفر کاربرد بسیار زیادی دارد. از طریق این نرم افزار میتوانیم به بیش از 20 گزارش مالی دسترسی داشته باشیم. امکان مدیریت کردن حسابهای دریافتنی و پرداختنی از طریق این نرم افزار به راحتی وجود دارد.
17.نرم افزار slick pie
اسلیک پای از نرم افزارهای خارجی معروف برای حسابداری کسب و کارهای کوچک است. از ویژگیها و قابلیتهای مهم آن میتوان به امکان اتصال به ایمیل، امکان ورود نامحدود 10 کاربر و استفاده از حساب کاربری اشاره کرد. نسخه دمو و رایگان نیز دارد اما امکان گزارش گیری ندارد.
18.نرم افزار xero
از زیرو میتوان برای حسابداری و امور مالی کسب و کارهای کوچک استفاده کرد. در واقع این نرم افزار برای همین طراحی شده است. برخی از ویژگیهای آن شامل موارد زیر هستند:
· قابلیت همکاری آنلاین چند نفر روی یک پروژه
· امنیت داده بالا
· امکان پشتیبانی از موبایل
· مدیریت چند ارز دارد که میتوان با آن تراکنش بین المللی با ارزهای مختلف انجام داد.
19.نرم افزار fresh books
طبق یک تحقیق در مورد نرم افزارهای حسابداری، به نتیجه رسیدیم که برخی از نرم افزارهای حسابداری ابری، طرفداران زیادی دارند. از جمله نرم افزار خارجی فرش بوکس و ایرانی فرداد که قابلیتهای ویژهای دارد و برای کسب و کارهای کوچک و فریلنسرها بسیار مناسب است. امکانات و ویزگیهای این نرم افزار مانند سایر نرم افزارهای حسابداری دیگر است و امکانات متنوعی دارد.
20.نرم افزار sage business cloud accounting
Sage business cloud accounting از جمله بهترین نرم افزار حسابداری امسال در میان نرم افزارهای خارجی ابری بوده است. این نرم افزار قابلیتهای مختلفی از جمله تحلیل داده و گزارش دهی حرفهای و همچنین مدیریت چند ارز را دارد.
نرم افزار حسابداری ایرانی یا خارجی؟ کدامیک؟
بهترین نرم افزار حسابداری از دیدگاه کاربران، نرم افزاری است که بتواند با دقت بسیار بالا حساب و کتابها را به انجام رسانده و گزارشهای دقیق ارسال کند. در واقع با داشتن چنین نرم افزاری میتوانیم بگوییم که نیازهای ما در بخش حسابداری تامین شدهاند و ما در این خصوص دغدغه خاصی نخواهیم داشت.
رتبه بندی نرم افزارهای حسابداری در داخل و خارج از کشور نشان دهنده این موضوع است که هر نرم افزاری نمیتواند نظر کاربران را به خود جلب کند. در بین نرم افزارهای خارجی و داخلی باید به دنبال نرم افزارهایی باشیم که علاوه بر دقت بالا، بتوانیم آنها را خیلی راحت آپدیت کنیم. همواره باید بتوانیم با پشتیبانی نرم افزار در ارتباط بوده و هر موقع مشکلی پیش آمد، آن را برطرف کنیم.
به علاوه این نرم افزارها باید بر اساس قوانین مالیاتی هر کشوری تنظیم شده باشند، به همین دلیل نرم افزارهای حسابداری ایرانی به خوبی این نیزا را برطرف میکنند.
منبع:عصرایران