آیت الله محسن اراکی در دیدار رئیس و پژوهشگران مرکز پژوهش های اسلامی مجلس گفت: فقه اجتماعی اهداف دین را برآورده می کند، در نظام اقتصادی اسلام، دولت بر مردم تکلیف نمی کند، اما با تبدیل نظام مالیاتی به خمس. و زکات هم پاسخگوی نیازهای اقتصادی است و هم آینده جامعه را از نظر اقتصادی تضمین می کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ، وی با بیان اینکه پول باید پول واقعی باشد نه نسیه خالص، گفت: فروش فعلی مصداق ربا پنهان است و از نظام سرمایه داری غرب به رهبری آمریکا گرفته شده است در حالی که ما به جای آن از پول طلا استفاده می کنیم. و وقتی نقره را به بازار تزریق کنیم، هم مشکلات حل می شود و هم کارمندان و بازاریابان احساس احترام می کنند.
یکی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تورم را ناشی از پول اعتباری دانست و گفت: وقتی پول بدون ارزش واقعی وارد بازار می شود او را آزار می دهد، پول اعتباری با کالا یکی نیست.
آیت الله اراکی گفت: اقتصاد کنونی دنیا اقتصاد فریب و کلاهبرداری است و با تزریق دلار در واقع اموال مردم را می دزدند، در حالی که اقتصاد اسلامی دارای اندیشه های منطقی، دینی و سازماندهی شده است و زمینه ساز اجرای آن است. رویه قضایی.»
نماینده مجلس خبرگان رهبری همچنین با اشاره به تفاوت کشورهای اسلامی در زمان رؤیت هلال ماه در اول و آخر ماه مبارک رمضان، گفت: اگر ماه در گوشه ای از دنیا دیده شود، هیچ دلیلی وجود ندارد که یک کشور دیگر اصرار کند که ما نیز آن را ببینیم یکی از این دو کشور دیده شد یعنی اول ماه و عید است.
آیت الله اراکی با قدردانی از فعالیت های مرکز پژوهش های اسلامی مجلس، یادآور شد: فقه اسلامی یک فقه بزرگ و اجتماعی است. به همین دلیل اگر به این فقه در ابعاد و جهات مختلف توجه نکنیم، همان گونه که انتظار داریم در حوزه قانونگذاری با مشکلاتی مواجه خواهیم شد تا اینکه اگر فقه و مبانی شرعی آنها مورد توجه قرار گیرد و جامعه به حاکم الهی در قوانین اجتماعی تحت تأثیر قرار می گیرد، بسیاری از چالش ها و مشکلات حل می شود.
رئیس مرکز پژوهشهای اسلامی مجلس با ارائه گزارشی از فعالیتهای مرکز پژوهشهای اسلامی مجلس شورای اسلامی گفت: این مرکز در راستای ارتباط حوزههای علمیه و مجلس تلاش میکند تا حداکثر استفاده را از ظرفیت های حوزه های علمیه قم به خراسان.
حجت الاسلام والمسلمین علی نهاوندی به اصل چهارم قانون اساسی و اصل دوم رهنمودهای کلی نظام قانونگذاری اشاره کرد و گفت: مرکز پژوهش های اسلامی مجلس علاوه بر انطباق قوانین ب فقه و شرع و بازنگری قوانین، سعی خواهد کرد با موضوعات جدید و فناوری های نوین و مواردی که دارای خلاء قانونی هستند، پیش نویس قوانین را تهیه و به شورای اسلامی پیشنهاد کند.
رئیس مرکز پژوهشهای اسلامی مجلس همچنین به فعالیتهای شورای حقوقی مرکز پژوهشهای اسلامی مجلس به همراه پنج گروه علمی «آموزش و پرورش، فرهنگ و امور اجتماعی»، «فقه و حقوق»، «اقتصاد و زیرساخت» و سیاست و امنیت». «حکمرانی و مدیریت» خاطرنشان کرد: موضوعات مهم کشور از جمله مسائل بنیادی، تلفیق اراضی کشاورزی و … در شورای فقهی با حضور اساتید برجسته سمینار مطرح و در نهایت پیشنهادات قانونی ارائه خواهد شد. به کمیسیون های مربوطه ارسال می شود. خواهد بود