اگر می خواهید عملکرد شناختی و فیزیکی خود را بهبود بخشید، احتمالاً باید به توالت بروید و اجابت مزاج داشته باشید. بر اساس دو مطالعه جدید، مدفوع به شما کمک میکند در مسابقات سهگانه سریعتر و باهوشتر باشید.
به گزارش زومیت، این تحقیق جدید با حضور 13 ورزشکار سه گانه و با استفاده از یک تست شناختی به نام “آزمون استروپ” و یک ملین اکسید منیزیم انجام شد. نتیجه این بود که عملکرد ذهنی ورزشکاران پس از اجابت مزاج بهتر بود. یافتهای که نشان میدهد ممکن است ارتباط ناشناختهای بین حرکات روده و عملکرد شناختی وجود داشته باشد. این پیوند ممکن است نه تنها برای بهبود عملکرد ورزشی، بلکه برای درک بهتر زوال شناختی در طول زمان نیز مهم باشد.
محققان به سرپرستی چن چان وی، بیوشیمیدان دانشگاه تایپه، در مقاله خود نوشتند: «یافتههای اصلی این مطالعه این بود که همه شرکتکنندگانی که اکسید منیزیم مصرف کردند، در آزمایش استروپ بدون اکسید منیزیم، عملکرد بهتری داشتند به تنهایی عملکرد را در 9 نفر از 13 شرکت کننده بهبود بخشید.
تست استروپ تستی است که اطلاعات متناقضی را به شما نشان می دهد. به عنوان مثال، کلمه قرمز ممکن است با رنگ آبی نوشته شود و شرکت کننده باید رنگ متن را با صدای بلند بخواند (در اینجا آبی، نه خود کلمه که قرمز است). این تست برای اندازه گیری سرعت واکنش مغز و توانایی مقابله با اطلاعات متناقض طراحی شده است.
ارتباط بین روده و مغز کشف جدیدی نیست
یک مطالعه در سال 2022 نشان داد که بیماران پارکینسون در مراحل اولیه ممکن است هنگام یبوست دچار اختلال شناختی خفیف شوند که نشان دهنده ارتباط بین روده و مغز است. ارتباط بین روده و مغز کشف جدیدی نیست. روده صدها میلیون نورون دارد و میکروبیوم روده ممکن است در اختلالات خلقی و حتی روانی و عصبی نقش داشته باشد.
او و همکارانش می خواستند این ارتباط را در ورزشکاران بررسی کنند. ورزشهای سهگانه که شامل سه ورزش مختلف میشوند، هم بر جسم و هم بر ذهن ورزشکار مالیات میدهند. ورزشکار برای ادامه مسیر باید سریع تصمیم بگیرد، قدرت روحی و جسمی لازم برای ادامه مسیر را داشته باشد و در این مسیر سعی کند عملکرد بهتری نسبت به سایر ورزشکاران داشته باشد.
محققان قبلا نشان داده بودند که وقتی ورزشکاران قبل از دوچرخه سواری روده های خود را خالی می کنند، عملکرد آنها بهبود می یابد و خون بیشتری به قشر پیش پیشانی مغز که مسئول تفکر و تصمیم گیری است، جریان می یابد. پس از اینکه محققان مشاهده کردند که تخلیه روده عملکرد فیزیکی را افزایش می دهد، بررسی کردند که آیا تخلیه روده بر عملکرد ذهنی نیز تأثیر می گذارد یا خیر.
در اولین جلسه تست 13 ورزشکار قبل از آزمون روده خود را خالی نکردند. در جلسه دوم بعد از رژیم ویژه، آزمایش یک ساعت پس از اجابت مزاج انجام شد. در نهایت در جلسه سوم ورزشکاران اکسید منیزیم دریافت کردند. آنها آزمایش را 13 ساعت پس از مصرف ملین و یک ساعت پس از اجابت مزاج انجام دادند.
بیش از دو سوم از شرکت کنندگان در جلسه دوم با روده خالی عملکرد بهتری در آزمون داشتند. جالب توجه است که همه شرکت کنندگان پس از مصرف ملین ها و اجابت مزاج عملکرد خود را بهبود بخشیدند. اگرچه تعداد ورزشکاران کم بود، اما تفاوت های مشاهده شده در نتایج آزمایش نشان می دهد که تخلیه روده ممکن است به بهبود عملکرد ذهنی کمک کند.
محققان بر این باورند که وقتی روده ها خالی است، بدن می تواند از منابعی مانند خون و اکسیژن که به طور معمول برای هضم غذا برای کارهای دیگر مانند بهبود عملکرد مغز استفاده می شود، استفاده کند. وقتی غذا در دستگاه گوارش است، از این منابع برای هضم آن استفاده می شود. با این حال، زمانی که چیزی برای هضم وجود ندارد، منابع به قسمت های دیگر بدن مانند مغز می رود و به عملکرد بهتر آن کمک می کند.
اعتقاد بر این است که کمبود انرژی و منابع بدن در طول ورزش باعث ایجاد مشکلی به نام “اسهال ورزشکار” می شود. وضعیتی که در آن ورزشکاران هنگام ورزش شدید کنترل روده خود را از دست می دهند.
در یک مطالعه مروری که در سال 2012 منتشر شد، دانشمندان دریافتند که در طول فعالیت بدنی، افزایش فعالیت سیستم عصبی سمپاتیک باعث هدایت خون از اندام های احشایی به عضلات فعال می شود. اگر اختلال گردش خون شدید باشد، مشکلاتی مانند ایسکمی گوارشی (کاهش یا قطع خون رسانی به روده ها) ممکن است رخ دهد.
هنگامی که ورزش می کنید، بدن شما خون را از روده ها و اندام های گوارشی به عضلات شما می فرستد تا بتوانید بهتر ورزش کنید. با این حال، کاهش خون رسانی به روده ها می تواند منجر به مشکلاتی مانند درد، ناراحتی یا اسهال در سیستم گوارش شما شود.
بدن و ذهن به روش های پیچیده و شگفت انگیزی به هم مرتبط هستند. نه تنها مغز، بلکه سایر قسمت های بدن مانند روده و مقعد نیز به نوعی با عملکرد مغز و ذهن مرتبط هستند. البته توصیه محققان عدم استفاده از ملین هاست. اگر مشکلات گوارشی دارید، با پزشک خود تماس بگیرید.
تحقیق در مجله پزشکی ورزشی و علوم سلامت منتشر شد.