نمک بیشتر برای طعم دادن به غذا استفاده می شود، ولی خیلی روی ایجاد فشار خون تأثیر دارد.
مطالعهای روی ۲۱۳ نفر نشان داد که کاهش روزانه یک قاشق چایخوری نمک از رژیم غذایی افراد میانسال و مسنتر تأثیری مشابه با داروهای رایج ضد فشار خون دارد.
به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از همشهری آنلاین، نمک جزئی از رژیم غذایی روزانه افراد است و به طور قابل توجهی در ایجاد فشار خون (BP) موثر است. متوسط مصرف روزانه نمک در آمریکایی های میانسال و مسن 3.5 گرم است. این بیش از آنچه توسط سازمان بهداشت جهانی، وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده و انجمن قلب آمریکا توصیه شده است. این در حالی است که مرگ و میر ناشی از مصرف بیش از حد نمک در رژیم غذایی نیز طی دهه گذشته افزایش یافته است.
نتایج یک مطالعه کوهورت مشاهده ای آینده نگر منتشر شده در JamaNetwork نشان می دهد که کاهش نمک به طور قابل توجهی باعث کاهش فشار خون در اکثر افراد میانسال و مسن در این مطالعه می شود. علاوه بر این، کاهش فشار خون از یک رژیم غذایی پر نمک به یک رژیم غذایی کم نمک مستقل از وضعیت فشار خون بالا و استفاده از داروهای ضد فشار خون بود. این به طور کلی در بین زیر گروه ها ثابت بود و منجر به عوارض جانبی بیش از حد نمی شد.
در مجموع 213 نفر 50 تا 75 ساله در این مطالعه شرکت کردند که شامل افراد دارای فشار خون طبیعی (25%)، فشار خون کنترل شده (20%)، فشار خون بالا کنترل نشده (31%) و پرفشاری خون درمان نشده (25%) بود. . در یک بازدید اولیه در حالی که خریدهای معمول خود را دریافت می کند. این افراد هر کدام یک هفته یک رژیم غذایی پر نمک (حدود 2200 میلی گرم سدیم اضافه شده روزانه به رژیم غذایی عادی) و یک هفته رژیم کم نمک (حدود 500 میلی گرم در روز کل) را برای کاهش فشار خون دنبال کردند.
در مقایسه با رژیم غذایی پر نمک، رژیم کم نمک فشار خون متوسط را در 73.4 درصد از این افراد کاهش داد و پیامد و ارتباط کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی باعث کاهش قابل توجه فشار خون در اکثر افراد میانسال شد. . رژیم غذایی کم نمک به گونه ای طراحی شده است که با در نظر گرفتن نیازهای کالری فردی با استفاده از فرمول Mifflin-St Jeor، مصرف روزانه تقریباً 500 میلی گرم نمک، تقریباً 4500 میلی گرم پتاسیم و تقریباً 1000 میلی گرم کلسیم را فراهم کند. محتوای پتاسیم و کلسیم غذاهای آماده نیز با توصیههای دستورالعملهای غذایی ایالات متحده مطابقت داشت.
در طول مداخله یک هفته ای رژیم کم نمک، میانگین مصرف نمک تقریباً 1.3 گرم در روز بود. در مقایسه با رژیم غذایی معمولی، رژیم کم نمک منجر به کاهش متوسط حدود یک قاشق غذاخوری نمک رژیم غذایی (2.3 گرم) برای هر نفر شد. میانگین 6 میلی متر جیوه در فشار خون سیستولیک یافت شد. این می تواند به بیماران مشاوره ارائه دهد. از جمله اینکه با کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی به یک قاشق چای خوری در روز، کاهش قابل توجهی در فشار خون را می توان با خیال راحت و سریع تنها در چند دقیقه به دست آورد. یک ساعت در هفته، درست مانند اثر یک داروی ضد فشار خون معمولی. این کاهش بدون توجه به وضعیت بیمار با فشار خون بالا و استفاده از داروهای ضد فشار خون اتفاق افتاد.
در این مطالعه، در مجموع 35 و 24 عارضه نامطلوب به ترتیب در 21 (9.9%) و 17 (8.0%) از افراد مصرف کننده رژیم های غذایی پر نمک گزارش شد که عموماً خفیف بودند و خودبه خود برطرف شدند. . شایع ترین علائم هنگام مصرف رژیم غذایی پر نمک سردرد، ناراحتی گوارشی و ادم بود، در حالی که علائم رژیم کم نمک گرفتگی و خستگی بود. اما پس از یک هفته مطالعه رژیم غذایی، کاهش نمک به طور قابل توجهی فشار خون را در مقایسه با رژیم غذایی پر نمک کاهش داد. علاوه بر این، کاهش فشار خون درون گروهی و بین گروهی هنگام تغییر از رژیم غذایی پر نمک به رژیم کم نمک مستقل از وضعیت فشار خون بالا و استفاده از داروهای ضد فشار خون بود، به طور کلی در بین زیر گروهها ثابت بود و منجر به عوارض جانبی بیشتری شد.