ابوالحسن داوودی قصد دارد فیلم کمدی جدید خود به نام «۵۵ روز در تهران» را کارگردانی کند. فیلمی کمدی و پر بازیگر که طبق اخبار منتشر شده اواخر سال جاری جلوی دوربین می رود. گل داودی یکی او یکی از مهمترین کارگردانان کمدی سینماست. بسیاری از کمدی های جذاب و پرفروش دهه 70 را به یاد می آورد و حتی پس از سال ها، تماشای مجدد آنها برای مخاطبان بسیار جذاب است. داوودی بعد از کمدی «نان و عشق و موتور هزار» هفده سال کمدی نساخت و سپس «هزارپا» را کارگردانی کرد. یک فیلم کمدی بسیار محبوب که نقدهای مثبت زیادی دریافت کرد. حالا با گذشت هفت سال از «هزارپا» باید دید کمدی جدید او چه ویژگی هایی خواهد داشت.

به گزارش بازتاب آنلاین، به بهانه انتشار خبر ساخت فیلم کمدی «55 روز در تهران» به بررسی کمدی های ابوالحسن داودی می پردازیم که اکثر آنها در زمان اکران با استقبال خوبی مواجه شدند.

سفر جادویی 1369

اکبر عبدی در نمایی از فیلم «سفر جادویی»

یکی یکی از عوامل جذاب کارنامه ابوالحسن داوودی این است که فیلم های او همچنان قابل تماشا هستند و سکانس های خنده دار او از کیفیت قابل قبولی برخوردارند. “سفر جادویی” یکی این فیلم یکی از خاطره انگیزترین فیلم های کودکان و نوجوانان محسوب می شود. طرح کلی داستان جذاب است. پدری بد اخلاق به دلیل رفتار بدش با پسرش مورد قضاوت قرار می گیرد و مجبور می شود به دوران نوجوانی خود بازگردد. این فیلم با این طرح پر از سکانس های خنده دار است; سکانس هایی که نه تنها برای آن نسل بلکه برای بچه های نسل فعلی هم مفرح است. اکبر عبدی، آزیتا حاجیان، حسین محبهری و… از جمله بازیگران این فیلم هستند. «سفر جادویی» در سال ۱۳۷۰ اکران شد و پس از فیلم جنجالی «عروس» به کارگردانی بهروز افخمی، دومین فیلم پرفروش آن سال شد. 2 میلیون و 500 هزار نفر برای دیدن این فیلم به سینماها رفتند.

جیب برها به بهشت ​​نمی روند 1370

بعد از فیلم کمدی محبوب
نادره خیرآبادی و آتنه فقیه نصیری سکانسی از فیلم «بردارها به بهشت ​​نمی روند»

«انتخاب‌کنندگان به بهشت ​​نمی‌روند» در اوایل دهه 1970 کمدی بسیار متفاوتی در نظر گرفته می‌شد. نوع شوخی و موقعیتی که قرار بود مخاطب به آن بخندد، شبیه کمدی های وودی آلن به نظر می رسید، به خصوص کمدی «پول را بگیر و فرار کن». درست است که داوودی نتوانست فرمول وودی آلن را ایرانی کند، اما فیلم به طور کلی اثری قابل قبول از آب درآمد و مورد استقبال مردم قرار گرفت. «کوله‌برها به بهشت ​​نمی‌روند» اولین فیلم از سه‌گانه کمدی بود که داوودی با همکاری علیرضا خمسه ساخت. بعد از این فیلم دوباره در «بوی خوش زندگی» و «من زمین را دوست دارم» همکاری خود را ادامه دادند. این فیلم در سال ۱۳۷۱ اکران شد و ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر برای دیدن آن به سینما رفتند. «جیب‌برها به بهشت ​​نمی‌روند» دومین فیلم پرفروش آن سال بعد از «دیگه چه خبر» ساخته تهمینا میلانی بود.

من زمین را دوست دارم 1372

بعد از فیلم کمدی محبوب
علیرضا خمسه در کنار آتنه فقیه نصیری و بهزاد خداویسی در نمایی از فیلم “من زمین را دوست دارم”

ابوالحسن داودی در سال ۱۳۷۲ فیلم «من زمین را دوست دارم» را بر اساس فیلمنامه ای که پایان نامه دانشجویی پیمان قاسم خانی بود ساخت. یک کمدی فوق العاده سرگرم کننده که مخاطبان زیادی را به سینماهای آن زمان جذب کرد. حضور یک موجود بیگانه روی زمین با شناختی که از زندگی داشت، موقعیت جذابی را ایجاد می کرد و مواجهه این بیگانه با زندگی ساکنان زمین و عادات آنها، تضادهایی را نشان می داد که در اوایل دهه 1970 جدید به نظر می رسید. هر چند از نظر جلوه های ویژه کار بسیار قابل قبولی است. نبود اما در نوع خود جلوتر از بسیاری از فیلم های آن دوران به نظر می رسید. علیرضا خمسه و بهزاد خداویسی زوج متفاوتی بودند و بخش عمده ای از جذابیت فیلم به بازی آنها برمی گردد. این فیلم در سال ۱۳۷۳ اکران شد و حدود ۱.۵ میلیون بیننده داشت. با این حال، رتبه هفتم را در نمودار فروش در آن سال کسب کرد.

بوی خوش زندگی 1373

بعد از فیلم کمدی محبوب
علیرضا خمسه و نیلوفر محمودی در نمایی از فیلم بوی خوش زندگی

«بوی زندگی» پس از سه کمدی موفق «سفر جادویی»، «بردارها به بهشت ​​نمی روند» و «من زمین را دوست دارم» ساخته شد، اما برخلاف آن سه، موفقیت چندانی کسب نکرد. اگرچه علیرضا خمسه بازیگر نقش اول این فیلم بود و فیلمنامه را خود داودی به همراه علیرضا خمسه و پیمان قاسم خانی به نگارش درآورده اند، اما فضای کمدی جهانی است. نبود. داستان درباره دو برادر دوقلوی همسان بود که از نظر روحی و اخلاقی کاملاً متفاوت بودند و لجبازی آنها در کنار هم موقعیت های کمدی فیلم را پیش می برد. این فیلم در سال 1374 اکران شد و برخلاف فیلم های قبلی تعداد مخاطبان آن به 400 هزار نفر نمی رسید.

نان و عشق و هزار موتور. 1380

بعد از فیلم کمدی محبوب
بهاره رهنما و اکبر عبدی در نمایی از فیلم “نان عشق موتور 1000”

ابوالحسن داودی پیش از «نان و عشق و موتور هزار» «بوی خوش زندگی» و «مرد بارانی» را ساخت که با استقبال خوبی مواجه شد. نبود اما با این فیلم کمدی به اوج بازگشت. “نان و عشق و هزار موتور” یکی این فیلم یکی از موفق ترین و به یاد ماندنی ترین فیلم های کارنامه داوودی به حساب می آید. فیلمی که در حال و هوای دوران اصلاحات ساخته شد و به مسائل سیاسی آن دوره بسیار پرداخت. داوودی این کمدی ناب سیاسی را در سال هایی ساخت که جنون ساخت فیلم های اعتراضی سیاسی موج می زد و همه چیزهایی را که در فضای دوقطبی جامعه آن سال ها جنجالی بود به سخره گرفت. سروش صحت، بهاره رهنما، امیر جعفری، ریما رامین فر، گوهر خیراندیش، اکبر عبدی و… از جمله بازیگران این فیلم بودند. در سال 1381 بعد از «کلاه قرمزی و ساروناز» و «من ترانه 15 ساله دارم» سومین فیلم پرفروش سال شد و چشم 1.5 میلیون نفر را به سینماها باز کرد.

هزارپا | 2016

بعد از فیلم کمدی محبوب
سارا بهرامی در نمایی از فیلم هزارپا

داوودی بعد از «نان و عشق و موتور هزار» هفده سال فیلم کمدی نساخت و بعد با «هزارپا» دوباره تماشاگرانش را غافلگیر کرد. او در این فیلم به جذابیت فضای نوستالژیک دهه شصت پرداخت. «هزارپا» مضمون جدیدی نداشت و بر اساس همان اصل جابه جایی بود. این بار داستان جنایتکاری بود که سالها قبل از شروع جنگ به دلایلی پای خود را از دست داده بود و حالا وقتی متوجه شد دختری ثروتمند به یک جانباز قول ازدواج داده است، از این معلولیت به عنوان فرصتی برای تبدیل شدن به یک جانباز استفاده کرد. یک جانباز، بشین و اینطور به دختر نزدیک شو. مهم ترین دلیل پرفروش بودن رضا عطاران و جواد عزتی در کنار هم به عنوان دو کمدین معروف بازی کردند. زوج عطاران و عزتی آنقدر جذاب بودند که تماشاگران را به تماشای فیلم تشویق کردند. فیلم هزارپا در سال ۱۳۹۶ اکران شد و در آن سال توانست ۳۸ میلیارد تومان فروش کند. در آن سال بلیت های سینما بین 8 تا 15 هزار تومان فروخته می شد. حدود 4 میلیون و 200 نفر برای دیدن فیلم “مایلز” به سینماها رفتند. «هزارپا» پربیننده ترین فیلم سال 2017 لقب گرفت.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما