لیلا حاتمی، بازیگر پرطرفدار سینمای ایران، بارها و بارها نقشهایی در آثار عاشقانه را با بازی دادن به درستی اجرا کرده است. او در این فیلمها با بازی هنرمندانه خود، به تصویر کشیدن ماجراهای عاشقانه کمک شایانی کرده است.
یکی از معروفترین آثار لیلا حاتمی که نشانگر بازیگری برجسته او در فیلمهای عاشقانه است، فیلم «دلشدگان» است که در سال ۱۳۴۶ ساخته شد. در این فیلم، حاتمی نقشی عاشقانه را بازی کرد و با شیوهی شفاف و بیانیههای عاشقانهاش، قلب مخاطبین را فتح کرد.
همچنین، در فیلمهای دیگری مانند «شیدا» و «رگ خواب» نیز، حاتمی نشان داد که چگونه میتواند با شیوهی طبیعی و احساسی، نقش عاشق را بازی کند. او با نمایش دادن ناراحتی، شادی، امید، و ترس در برابر مخاطبان، توانسته است تا حضور خود را در فیلم به چشمهای بینندگان نشان دهد.
در فیلم «تصور» که اکران آن به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد فعالیت لیلا حاتمی در سینما بود، او نیز نقش عاشقانهای را بازی کرد و یکبار دیگر توانست با شیوهی خودش، قلب مخاطبان را به دلیل بازیگری بینظیرش، فتح کند.
به گزارش پی ام آپ، شاید بتوان آثار دیگر لیلا حاتمی را از جنبه های عاشقانه تفسیر کرد اما در این مورد سعی شده است به آثاری بپردازیم که مفهوم عشق در آن ها نقش پر رنگ تری دارد.
دلشدگان | کارگردان: علی حاتمی | محصول : 1370
لیلا حاتمی نقش کوتاهی در فیلم دلشدگان دارد. او برادرزاده نابینای سفیر عثمانی است که در مجاورت باغ پانسیون محل سکونت گروه موسیقی ایرانی زندگی می کند. صدای دلنشین طاهرخان خواننده ایرانی او را به وجد می آورد. طاهر با او ملاقات می کند و عاشق او می شود، اما این دیدارها زیاد طول نمی کشد. زیرا هوای سرد و مسموم باعث می شود فرنگ طاهرخان که از نظر جسمی ضعیف است به ذات الریه مبتلا شود و برای این عشق وقت نداشته باشد.
لیلا | کارگردان: داریوش مهرجویی | محصول : 1375
«لیلا» شروعی عاشقانه دارد. زن و مرد جوانی که زندگی عاشقانه ای را تجربه می کنند و هیچ مشکلی پیش رو ندارند. دخالت های مادرشوهر و موضوع ناباروری لیلا ماجرا را به سمت دیگری می کشد و لیلا به خاطر عشق زیادی که به همسرش دارد تصمیم می گیرد او را از حق پدر شدن محروم نکند. لیلا در حالی که از درون به سوی نابودی می رود، عاشقانه شوهرش را همراهی می کند تا با زن دیگری ارتباط برقرار کند، اما در شب عروسی آنها، وقتی او برای تازه دامادها از خانه خارج می شود، به هم می ریزد و دیگر نمی تواند همسرش را ببیند و با او زندگی کند. با اینکه لیلا را به عنوان اثری عاشقانه نمیشناسیم اما عشق لیلاست که از ابتدا تا انتها در جریان است.
شیدا | کارگردان: کمال تبریزی محصول: ۱۳۷۷
«شیدا» عاشقانه ای است در دل جنگ. داستان از زمان حال آغاز می شود و قسمت اصلی داستان فیلم در فلش بک روایت می شود. زمانی که شخصیت «شیدا» با بازی لیلا حاتمی در سال های جنگ پرستار بیمارستان بود و از مجروحان جنگ مراقبت می کرد. وقتی جانبازی را که چشم زخمی دارد به بیمارستانی که در آنجا اعزام می شود می برند، به توصیه جانباز دیگری، شیدا مأمور می شود برای او قرآن بخواند تا او را دلداری دهد. این رابطه ساده بین پرستار و بیمار کم کم به قلب بیمار تبدیل می شود و شعله عشق را شعله ور می کند. «شیدا» در سال 1357 در سینماها اکران شد و توانست بیش از یک میلیون بیننده را به سینماها جذب کند و رقمی در حدود 282 میلیون تومان را در گیشه به دست آورد.
چهلسالگی | کارگردان: علیرضا رئیسیان | محصول: 1388
مهمترین ویژگی فیلم «چهلسالگی» که در همان دوره تولید مورد توجه قرار گرفت، اقتباس از رمانی به همین نام بود. رمانی که داستانش به رویارویی زنی متاهل در آستانه چهل سالگی با غم های گذشته می پردازد. قهرمان اصلی داستان «چهل» زنی به نام نگار است که لیلا حاتمی در دو رده سنی مختلف نقش او را بازی می کند. نگار اکنون زنی 40 ساله است که با همسرش فرهاد زندگی موفقی را پشت سر می گذارد، اما خبر بازگشت عشق قدیمی اش، کورش، او را با چالش های فکری و روحی مواجه می کند. لیلا حاتمی در نقش 40 سالگی نگار نقش آفرینی کرده و در سکانس های فلش بک نیز حضور داشته که قرار است شاهد گذشته های عاشقانه نگار و کورش در فیلم باشیم و نقش جوانی این شخصیت را بازی کند.
پرسه در مه | کارگردان: بهرام توکلی | محصول: 1388
راوی اصلی فیلم «پرسه در مه» آهنگسازی به نام امین است که در ابتدای فیلم از احساسات خاص خود نسبت به همسایه در دوران کودکی می گوید و سعی می کند تصویری از بزرگسالی این دختر و عشق آنها را بازسازی کند. با او در تصوراتش امین در کما به سر میبرد و حتی به خاطر نمیآورد چرا، اما سعی میکند داستان یک زندگی عاشقانه را در ذهنش بازسازی کند و چه نامی بهتر از دختری که قرار است نقش اصلی این داستان را داشته باشد. رویا”. لیلا حاتمی در فیلم «پرسه در مه» نقش رویا را بازی می کند. در افکار رویایی امین تصویر عاشقی را دارد که از دوران دانشجویی عاشق بوده و کم کم وارد زندگی مشترک شده است. زندگی ای که البته نباید رویا بماند!
چیزهایی هست که نمیدانی | کارگردان: فردین صاحبالزمانی | محصول: 1389
داستان اصلی فیلم یک راننده آژانس است که در دنیای شخصی خود غوطه ور است و به نظر می رسد که تنهایی را به برقراری ارتباط با دیگران ترجیح می دهد. با این حال، او به طور تصادفی با یک دکتر زن آشنا می شود که به آرامی معادلات ذهنی او را نسبت به دنیای اطراف خود تغییر می دهد. لیلا حاتمی بهترین گزینه برای ایفای این نقش بود. خانم دکتر تازه از خارج برگشته و نگاهی خوش به زندگی و مردم دارد. هیجان زندگی او در مدت کوتاهی به زندگی شخصیت اصلی سرایت می کند. پیام عاشقانه او در گوشی راننده یکی از جذاب ترین قسمت های فیلم است.
در دنیای تو ساعت چند است؟ | کارگردان: صفی یزدانیان | محصول: 1393
“در دنیای تو ساعت چند است؟” داستانی ساده درباره زنی به نام گلی که پس از سال ها زندگی در فرانسه به زادگاهش گیلان بازمی گردد و در همین سفر بازگشت است که دیداری تازه و خاطرات زنده ای رقم می خورد. لیلا حاتمی نقش «گلی» را بازی می کند و فیلم با سکانس ورود او به ایران آغاز می شود. گلی وقتی به زادگاهش برمی گردد، برخوردی متفاوت با آدم ها و خاطراتی از گذشته را تجربه می کند که در این میان فرهاد متفاوت ترین برخورد را با او دارد. قاب ساز جوانی که بدون اطلاع گلی از او استقبال می کند و آرام آرام سعی می کند یک رابطه قدیمی را به او یادآوری کند. گلی اما اصلاً او را به یاد نمی آورد. لیلا حاتمی مثل همیشه در این روایت حضوری آرام اما چشمگیر دارد و در به تصویر کشیدن چالش «یادآوری» بسیار خوب عمل کرده است.
رگ خواب | کارگردان: حمید نعمتالله | محصول: 1395
در میان فیلمهای عاشقانهای که لیلا حاتمی در آنها ایفای نقش کرده است، «رگ خواب» جایگاه ویژه و متمایزی دارد چرا که اینبار داستان زنی در فیلم روایت میشود که اسیر یک عشق نامتعارف شده و به همین دلیل موقعیتهای تراژیکی را در زندگی شخصیاش تجربه میکند. لیلا حاتمی برای ایفای نقش مینا در این فیلم موفق به شکار سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اصلی زن از جشنواره فیلم فجر شد. شخصیت مینا شخصیت اصلی داستان فیلم رگ خواب است که پس از جدایی از همسرش به دنبال شغل و مکانی برای زندگی مستقل می گردد اما در راه با مردی آشنا می شود که درگیر عشق می شود. با او ناخواسته و امیدوار است که از طریق عشق بتواند دوران حساس زندگی خود را پشت سر بگذارد، اما عشق و اعتمادش مورد سوء استفاده قرار می گیرد و به سرنوشت تلخی دچار می شود.
بمب؛ یک عاشقانه | کارگردان: پیمان معادی | محصول: 1396
«بمب؛ یک عاشقانه» فضایی تاریخی مرتبط با حال و هوای دهه 60 دارد و با توجه به محوریت رابطه یک زوج، می توان آن را در زمره فیلم های عاشقانه سینمای ایران قرار داد. داستان فیلم «بمب» درباره مدیر مدرسه ای به نام ایرج است که در کنار بحران هایی که در محیط مدرسه تجربه می کند، در رابطه با همسرش میترا نیز با چالش هایی مواجه می شود. پیمان معادی در روایت فیلم «بمب» تلاش کرد بخشی از خاطرات نوستالژیک یک نسل از سالهایی را که سایه جنگ حتی بر کوچکترین روابط خانوادگی آویزان بود، به تصویر بکشد و از یک حس عاشقانه بگوید. لیلا حاتمی همسر و معشوقه ایرج است که با وجود تنش های اندک، دست از زندگی مشترکشان برنمی دارد.
تصور | کارگردان: علی بهراد | محصول: 1400
علی بهراد در اولین تجربه کارگردانی خود در سال 1400 فیلم تخیل را با بازی لیلا حاتمی و مهرداد صدیقیان کارگردانی کرد. خود بهراد فیلمنامه این فیلم را نوشته است. بهراد در فیلم تجربی خود تخیل یک راننده جوان عاشق را به نمایش گذاشته است. «تصور» از آن دست فیلم هایی است که لیلا حاتمی در آن به معنای واقعی کلمه قدرت خود را نشان داد. او در این فیلم چندین نقش را بازی کرده است که وجه اشتراک همه آنها در روایت فیلم قرار است شباهت خیالی به یک فرد باشد. از این منظر نقش اصلی لیلا حاتمی در فیلم را می توان دختری نازنین دید که به یک راننده تاکسی اینترنتی دل بسته اما هرگز نتوانسته احساسات عاشقانه خود را به او ابراز کند. اکنون این دختر با همان تصویر بر روی تمام زنانی که راننده ملاقات می کند، تکثیر شده است.