برای همه کسانی که آثار تلویزیونی دهه هفتاد را به یاد دارند، «ساعت خوش» اهمیت ویژه ای دارد. مهران مدیری تیمی ماهر و حرفه ای را برای ساخت این مجموعه از آیتم های کمدی گرد هم آورد و بسیاری از بازیگران از جمله رضا عطاران، نصرالله رادش، سعید آقاخانی، ارژنگ امیرفضلی، نادر سلیمانی، حمید لولایی، یوسف صیادی و … را به شهرت رساند. بازیگرانی که بعدها بسیاری از آنها توانستند از این شهرت بهره ببرند و به جایگاه ویژه ای در سینما و تلویزیون دست یابند، برخی دیگر در همین سطح ماندند و برخی فرصت رسیدن به مقام های بالاتر را نداشتند.
به گزارش بازتاب آنلاین، این روزها با انتشار کامنت های نصرالله رادش و ارژنگ امیرفضلی خاطرات شیرین آن دوران را یادآوری کرده اند. از این رو در این مورد نگاهی می اندازیم به سرنوشت بازیگران مطرح نمایش معروف پس از گذشت سی سال از ساخت آن.
مهران مدیری مهران مدیوری پس از «ساعت خوش» به عنوان مهمترین کارگردان سریال طنز ایرانی به فعالیت خود ادامه داد. او 16 فیلم کمدی برای تلویزیون تولید کرد و در همه آنها بازیگر نقش اول بود. وی 6 سریال در شبکه نمایش خانگی ساخت که در آن ها به عنوان بازیگر حضور خود را حفظ کرد. «پاورچین»، «شب های برره»، «مرد هزار چهره»، «قهوه تلخ» و «هیولا» مهم ترین آثار این کارگردان پس از «ساعت خوش» بودند که خاطره خوش آنها در یادها باقی مانده است. مدیری به عنوان بازیگر در فیلم ها و سریال های مختلف ادامه داد و حتی در آثاری چون «نوگل»، «خاتون» و «پدر گواردیولا» به ایفای نقش جدی پرداخت. در نوروز سال 1394 در نمایش «دورهمی» وارد عرصه سرگرمی شد و سپس با ساخت اولین فیلم خود «ساعت پنج عصر» کارگردانی فیلم را نیز تجربه کرد. دومین فیلم مدیری با نام «6 صبح» در آستانه اکران است. کارگردانی مسابقه «اسکار» آخرین فعالیت او محسوب می شود.
رضا عطاران عطاران از جمله بازیگرانی بود که با «ساعت خوش» به شهرت رسید. پس از آن در 9 برنامه تلویزیونی به عنوان بازیگر حضور یافت و چندین سریال طنز مهم را در تلویزیون کارگردانی کرد. نشریات سریالی که هنوز هم آثار موفق و پرمخاطبی محسوب می شوند. عطاران از سال 1355 وارد سینما شد و تاکنون در بیش از 40 فیلم بازی کرده است. یکی یکی از عوامل موفقیت در فروش فیلم است. عطاران در سینما سه فیلم «خواب میبینم»، «رد کارپت» و «دراکولا» را ساخت. آثاری که برخلاف سریال هایشان نتوانستند مخاطبان زیادی را جذب کنند. او علاوه بر بازی در نقش های کمدی، بارها در فیلم های جدی نیز ظاهر شد. «قرنطینه»، «راهرو»، «آب نبات چوبی» و «روشن» از آثار جدی او هستند. عطاران برای بازی در فیلم های «طبقه حساس» و «روشن» سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد و سیمرغ بهترین کارگردانی اولین فیلم را برای ساخت «خوم میعاد» دریافت کردند. او اخیرا با سریال «نوت بوک» بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
نصرالله رادش | از جمله بازیگران سریال ساعت خوش نصرالله رادش یکی یکی از محبوب ترین ها بود. او بیش از هر چیز در مرکز توجه بود و عکس او عمدتاً در صفحات اول روزنامه ها ظاهر می شد. رادش در اواخر دهه 70 بار دیگر با سریال «روزگار جوانی» جایگاه ویژه ای پیدا کرد و در اوایل دهه 80 در «زیر آسمان شهر» به ایفای نقش پرداخت. پس از آن درست است که گهگاه در سریال هایی چون باغ مظفر، مسافران و درحاشیه نقش های مهمی را ایفا می کرد، باز هم با اتفاقات مهمی در کارنامه اش مواجه بود، اما نسبت به بسیاری از بازیگران دیگر بسیار پرکار بود. نبود و مخصوصاً اخیراً هیچ اثر قابل توجهی از خود باقی نگذاشته است. با این حال او یکی از بازیگرانی است که همچنان محبوبیت خود را حفظ کرده است.
سعید آقاخانی آقاخانی در نقش رضا عطاران یکی او یکی از اعضای تیمی بود که مهران برای کارگردانی سریال کمدی «پرواز 57» انتخاب کرد و بعدها با «ساعت خوش» به شهرت رسید. از اوایل دهه 70 او در نزدیک به 30 سریال و فیلم تلویزیونی بازی کرد. تا سال 88 حضور فعالی در سینما نداشت، اما پس از «بعد از ظهر سگی سگی» مصطفی کیایی به سینما بازگشت و تاکنون در 17 فیلم بازی کرده است. دوران بازیگری سعید آقاخانی در سینما به دو دسته قبل و بعد از بازی در فیلم «خداحافظ طولانی» به کارگردانی فرزاد موتمن تقسیم می شود. او برای ایفای نقشی جدی متمایز شد و سیمرغ بهترین بازی را از آن خود کرد. پس از آن در نقش های جدی از جمله «کامیون»، «بنفشه آفریقایی»، «سوگند»، «خون» و… آقاخانی چند سالی است که به دلیل کارگردانی سریال کمدی «ظهر» در کانون توجه قرار گرفته است. .خ» و نقش نورالدین خانزاده.
نادر سلیمانی نادر سلیمانی با ترانه سعید و خندایی در «ساعت خوش» به شهرت رسید و بعدها در سریال های «نود شب»، «باغ مظفر»، «مرد هزار چهره» و… با مهران مدیری و … به عنوان کمدین فعالیت کرد. نیز نقش داشته و حتی برای مدت طولانی. یکی او یکی از بازیگران نمایش آموپورنگ بود. سلیمانی در سال های فعالیت خود چندین نقش مهم را در آثاری چون «قرن»، «یه بوس چولو» و… بازی کرده بود، اما قبل از حضور در چهلمین جشنواره فیلم فجر با فیلم «زاد» نتوانست جذب خود شود. توجهی که باید داشته باشد او در فیلم «زاد» در نقش سرکرده منافقین ظاهر شد و با گریم و لباسی کاملاً متفاوت از خود چهره ای کاملاً جدید به نمایش گذاشت. بازی او در این قالب جدید، سیمرغ را به بهترین بازیگر نقش مکمل مرد تبدیل کرد. او در چهلمین جشنواره فیلم فجر بار دیگر تجربه جدیدی را با فیلم «گل های باورده» تکرار کرد.
حمید لولایی حمید لولایی از جمله بازیگرانی بود که با همکاری مهران مدیری و «ساعت خوش» به مردم معرفی شد. بعدها در چند سریال طنز بازی کرد و با شخصیت خشایار مستوفی در سریال «زیر آسمان شهر» به کارگردانی مهران غفوریان به شهرت رسید. لولایی در سریال های «خانه بهدوش» و «بزنگاه» به کارگردانی رضا عطاران به شهرت رسید و به بازیگری پرکار در کمدی های تلویزیونی تبدیل شد. او همچنان یک بازیگر پرکار است و حضور فعالی در شبکه نمایش خانگی دارد. لولایی در سال ۱۳۸۳ در فیلم «چند میگیری کنی» کارگردان شهید احمدلو ایفای نقش نسبتا جدی داشت که مورد توجه داوران جشنواره سی و چهارم قرار گرفت و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را دریافت کرد.
ارژنگ امیرفضلی ارژنگ امیرفضلی علاوه بر اینکه یکی از بازیگران «ساعت خوش» است. یکی او یکی از نویسندگان مهم این مجموعه به شمار می رفت. حتی مهران مدیری نیز در مصاحبه ای که اخیراً در فضای مجازی منتشر شده از او به این عنوان یاد کرده است یکی وی به عوامل موفقیت «ساعت خوش» اشاره کرد. امیرفضلی پس از «ساعت خوش» چند نقش طنز در سینما و تلویزیون بازی کرد. حتی در سریالهایی مثل «گلهای ۷۷»، «حرف تو حرف» و «این چند نفر» به کارگردانی مهران غفوریان هم جزو گروه نویسندگی بود. او از یک لحظه بیشتر خود را وقف بازی در کمدی های تجاری کرد و با وجود اینکه کارهای موفقی را در کارنامه کاری خود به جا گذاشت، شهرت خود را مانند دیگر بازیگران «ساعت خوش» حفظ نکرد. «پیشی میشی»، «لازانیا»، «شکلاتی»، «چهار اصفهانی در بغداد» و… از جمله آثاری است که او در دهه 90 اجرا کرد.
رضا شفیع جم رضا شفیع جام در سریال «ساعت خوش» نقش کارآگاه جذاب درک درک را بازی کرد و در درجه اول به همین دلیل در یادها ماند. پس از آن در کارهای کارگردانی دیگری چون «جایزه بزرگ»، «نقطهچین»، «شبهای برره»، «باغ مظفر» و… حضور داشت و با بازیهای «قل مراد» و «قل مراد» مورد توجه قرار گرفت. بامشاد». . او همچنین در «کوچه اکاکیا» و «ترش و شیرین» با رضا عطاران همکاری کرد و باز هم به موفقیت دست یافت. شفیع جام تا اواخر دهه 80 از بازیگران پرکار تلویزیون بود اما بعدها حضورش در سینما بیشتر شد و به ویژه در فیلم های کمدی تجاری بازی کرد. او اخیراً از بازیگران پرمشغله شبکه نمایش داخلی نیز بود. شفیع جام بازیگر محبوبی است اما بارها در نمایش هایی ظاهر شد که موفقیت چندانی برای او به همراه نداشت. بازی در «بهشت بهشت» ساخته مسعود جعفری جوزانی جدیدترین فعالیت او در سینماست.
یاد و خاطره پوپک گلدره زنده باد پوپک گلدره با «ساعت خوش» خود را به مخاطبان معرفی کرد و سپس در سریالهای دیگری چون «سرزمین سبز»، «مروارید قرمز»، «روح مهربان» و… به کارگردانی بهروز بقایی بازی کرد که مورد توجه بسیاری قرار گرفت. و در ذهن ها ماندگار شد. او در سینما نیز در فیلم های «موج مرده» ابراهیم حاتمی کیا، «آخر بازی» ساخته همایون اسعدیان و «سیندرلا» به کارگردانی بیژن بیرنگ و مسعود رسام بازی کرد. آخرین فعالیت هنری او بازی در سریال «نرگس» به کارگردانی سیروس مقدم بود. او می توانست با این سریال شهرت زیادی را تجربه کند اما در اواسط تولید بر اثر تصادف به کما رفت و در نهایت ستاره اسکندری با اجازه او و خانواده اش به ایفای این نقش ادامه داد. گلدره فروردین وی در سال 1385 درگذشت.