6 تیر 1396 روز تلخی برای سینمای ایران است، روزی که سینمای بیمار یکی از سوپراستارهای آن شد. حالا 15 سال از رفتن فراغ خسرو شکیبایی می گذرد. بازیگری که با نقش آفرینی های ماندگارش بخشی از تاریخ این سینما شد.

به گزارش پی ام آپ، جناب خسرو شکیبایی. نقش هایش را آنقدر خوب و جذاب بازی می کرد که حتی یک فیلم یا سریال ضعیف در هر کاری می درخشید. او کاغذهای بادوام زیادی از خود به جای گذاشته است. نقش هایی که در سینما یا تلویزیون نمایش داده می شد، عموم مردم از تماشای آن لذت می بردند و به آن علاقه مند می شدند. امروز به مناسبت درگذشت این بزرگ مرد سینما کارنامه وی را مرور می کنیم.

آثار صحنه | حسن، اتفاق جالبی است که تولد خسرو شکیبایی دقیقاً مصادف با روز جهانی تئاتر است. از آن استخوان های له شده تئاتر است که با حضور در صحنه تئاتر می دانست چگونه خود را به سینما تحمیل کند. مسعود کیمیایی در حال تماشای یکی از تئاترهای شیکیبایی بود که او را برای بازی در فیلم «خط قرمز» انتخاب کرد، بنابراین ارتباط این بازیگر سرشناس با سینما از همین نقطه آغاز می شود. زنده یاد شکیبایی 19 ساله بود که پا به صحنه تئاتر گذاشت. اما راه او در تئاتر از زمانی که با عباس جوانمرد آشنا شد، شروع شد. شناخت و شاگردی در مدرسه این مرد بزرگ تئاتر او را به یک بازیگر حرفه ای تئاتر تبدیل کرد. او در سال های حضور در صحنه تئاتر در آثاری چون «همه پسرانم»، «گل بپاشیم»، «آواز و سرنا» و… به ایفای نقش پرداخت.

کارنامه خسرو شکیبایی به دو دوره قبل از فیلم «هامون» و بعد از آن تقسیم می شود.

آثار سینمایی | مسعود کیمیایی ستاره های زیادی را به سینما معرفی کرد که یکی از آنها خسرو شکیبایی است. کیمیایی درام «شب بیست و نهم» را دید و برای او نقش «جمال» را که مبارز سیاسی بود انتخاب کرد. به این ترتیب شکیبایی با «خط قرمز» اولین حضور حرفه ای خود را مقابل دوربین سینما تجربه کرد. بعد از این فیلم در ۴۷ فیلم دیگر بازی کرد. کارنامه شکیبایی در عرصه سینما را می توان به دو قسمت از «خط قرمز» تا «هامون» و از هامون به بعد تقسیم کرد. او قبل از بازی در فیلم داریوش مهرجویی، عمدتاً به عنوان نقش مکمل در فیلم هایی بازی می کرد که اولین یا دومین تجربه کارگردان آن ها بود. اما پس از درخشش در نقش «حمید هامون» و کسب جایزه برای این نقش، انتخاب اول کارگردانان مشهور شد.

مروری بر دستاوردها و افتخارات یاد و خاطره خسرو شکیبایی به بهانه سالگرد درگذشت وی کسروش خوبان
«روزی روزگاری» یکی از نمایش های تلویزیونی موفق کارنامه خسرو شکیبایی است.

تلویزیون کار می کند شکیبایی از جمله بازیگرانی است که در تلویزیون سابقه پرباری دارد. او هرگز از بازی در سریال های تلویزیونی ابایی نداشت و هر بار که یک نقش خوب به او پیشنهاد می شد آن را می پذیرفت. بازی در سریال خانه سبز موید این گفته است. شکیبایی در اوج فعالیت سینمایی خود و دو سال پس از کسب دومین سیمرغ، با بازی در این سریال موافقت کرد و توانست با حضور خود آن را محبوب و بیشتر جلوه دهد. زنده یاد شکیبایی خیلی قبل از اینکه بازیگری در سینما را تجربه کند وارد عرصه تلویزیون شد. اولین کار او سریال سمعک به کارگردانی محمدرضا اصلانی است. درام «مدرس» و ایفای نقش این شخصیت تاریخی وجه دیگری از توانایی های شیکیبایی را آشکار کرد. سریال «روزی روزگاری» و نقش «مراد بیک» از دیگر شاهکارهای تلویزیونی این بازیگر فقید است.

مروری بر دستاوردها و افتخارات یاد و خاطره خسرو شکیبایی به بهانه سالگرد درگذشت وی کسروش خوبان
زنده یاد شکیبایی دومین سیمرغ بلورین خود را برای بازی در فیلم «کیمیا» به دست آورد.

افتخارات خسروشکیبایی مجموعه ای از جوایز سینمایی را در کارنامه خود دارد. او اولین جایزه خود را در سال ۱۳۶۸ برای بازی در نقش شاه نقش حمید هامون در فیلم «هامون» دریافت کرد. پنج سال بعد یعنی در سال ۱۳۷۳ دومین سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد را اضافه کرد. این جایزه برای بازی در نقش «رضا» در فیلم «کیمیا» به او اهدا شد. شکیبایی همچنین دارای سیمرغ بلورین در بخش بازیگری نقش مکمل است که برای بازی در نقش «عادل مشرقی» در فیلم «سالاد فصل» موفق به دریافت این سیمرغ بلورین شد. زنده یاد دو مجسمه شکیبایی از جشن خانه سینما است. یکی برای فیلم «اتوبوس شب» و دیگری برای بازی در فیلم «ستاره بود» به کارگردانی فریدون جیرانی. او علاوه بر کسب جوایز معتبر ملی، یک جایزه بین المللی را نیز در کارنامه خود دارد. شکیبایی در سال ۱۳۷۷ برنده جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره «پیونگ یانگ» برای بازی در فیلم «خهران قریب» شد.

مروری بر دستاوردها و افتخارات یاد و خاطره خسرو شکیبایی به بهانه سالگرد درگذشت وی کسروش خوبان
یکی از شاهکارهای کارنامه خسرو شکیبایی در فیلم «کاغذ بی خط» آسیب دید.

سلطان کاغذها مرحوم شکیبایی شاه در کارنامه کاری خود کم ندارد. در میان همه شاه نقش، روایت «حمید هامون» با بقیه فرق دارد. بازی شکیبایی در این فیلم مرزهای بازیگری را جابجا کرد. نقشی که بعد از آن بازی بر شکیبایی تأثیر گذاشت به گونه ای که ردپای هامون در بسیاری از آثارش دیده می شد. اما در کنار این نقش بی نظیر، صبوری تعداد قابل توجهی نقش های خوب و منحصر به فرد دیگری نیز دارد. یکی از آنها «مرادبک» از «روزی روزگاری» و دیگری «رضا صباحی» از مجموعه «خانه سبز» است. در سینما می توان از «امو رحیم» در اتوبوس شب، «عادل مشرقی» در سالاد فصل و البته «رضا» در فیلم «کیمیا» در کنار «جهانگیر» در فیلم «کغاز به خط» به عنوان دیگر شاه فیلم او نام برد. نقش ها

مروری بر دستاوردها و افتخارات یاد و خاطره خسرو شکیبایی به بهانه سالگرد درگذشت وی کسروش خوبان
خسرو شکیبایی بیشترین همکاری را با داریوش مهرجویی داشته است که فیلم «بانو» یکی از آنهاست.

بزرگترین همکاری در میان کارگردانان سینما، خسرو شکیبایی بیشترین همکاری را با داریوش مهرجویی داشته و در 6 فیلم از این کارگردان بازی کرده است. همکاری آن ها با فیلم «هامون» شروع شد و با «بانو»، «سارا» و «پری» ادامه پیدا کرد و در نهایت به فیلم های «میکس» و «دختر پسرعموی گمشده» رسید. شکیبایی پس از مهرجویی با مسعود کیمیایی دیگر رهبر موج نوی سینمای ایران همکاری بیشتری داشته و در سه فیلم او بازی کرده است. «خط قرمز» آغاز همکاری آنها بود که در نهایت به «حکم» و «رئیس» منتهی شد. شکیبایی با کیمیایی وارد سینما شد و با مهرجویی به شهرت و مقام رسید.

dbluri و گوینده یکی از ویژگی های منحصر به فرد خسرو شکیبایی صدای خاص و خوش آهنگ او بود. صدای او به تنهایی برای خودش شخصیتی بود و صبرش از او بازیگری بی بدیل ساخته بود. او به دلیل صدای خاص خود در مقطعی از کار خود و زمانی که در تئاتر فعالیت می کرد جذب دوبله شد و شروع به فعالیت در این عرصه کرد. شکیبایی اما در دوران حضورش در سینما منحصرا از صدای خود استفاده کرد و مجموعه ای از اشعار فروغ فرخزاد، سهراب سپهری، سیدعلی صالحی و محمدرضا عبدالمالکیان را در قالب دکلمه اجرا کرد و آثاری ماندگار از خود به جای گذاشت. در اين زمينه.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *