اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در شصت و هفتمین اجلاس کمیسیون مبارزه با مواد مخدر در مقر سازمان ملل متحد در وین گفت: جمهوری اسلامی ایران هرگونه اقدامی که منجر به توقف و کاهش کشت مواد مخدر شود را رد می کند. از تولید انواع مواد مخدر در افغانستان استقبال می شود، اما تاکنون کاهش محسوسی در ورود مواد مخدر از این کشور نداشته ایم، به طوری که در 15 روز گذشته طی دو عملیات، 4800 کیلوگرم تحویل به یک کشور اروپایی خاص کشف شد. توسط ایران.”

بر اساس این گزارش، مومنی افزود: سال گذشته نیز مانند سال های گذشته روند افزایشی کشف مت آمفتامین از کشور همسایه خود افغانستان را مشاهده کردیم.

کشف 4450 تن مواد مخدر از افغانستان

مومنی به اقدامات کشورمان در حوزه مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: تقویت مبارزه با عرضه و ترانزیت مواد مخدر از طریق کنترل و توسعه اقدامات اطلاعاتی در مرزها و مبادی ورودی و خروجی و همچنین تشدید مبارزه با از جمله این اقدامات است که در 5 سال گذشته با تلاش همکارانم و 50 شهید، 4450 تن مواد مخدر از افغانستان کشف شد.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: تدوین و اجرای سند جامع پیشگیری اولیه از مواد مخدر با پوشش حداکثری از طریق اجرای طرح یاوران زندگی در محیط های خانوادگی، آموزشی، کاری و محله ای از دیگر اقدامات کشورمان در حوزه پیشگیری از اعتیاد

مومنی، تدوین و اجرای سند جامع درمان و کاهش آسیب؛ از طریق توسعه کمی و کیفی مراکز درمانی سوء مصرف مواد و استفاده حداکثری بخش خصوصی و سازمان های مردم نهاد از طریق ایجاد 7200 مرکز، تنوع روش های درمانی اعم از دارویی و مداخلات روانی و اجتماعی و تقویت دسترسی به داروها با اهداف پزشکی و علمی اقدامات موثر کشورمان شامل برنامه های کاهش آسیب با ارائه خدمات مختلف به افراد آسیب پذیر و کنترل شیوع ایدز و هپاتیت C است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در سفر به وین با دکتر جلال توفیق رئیس هیئت بین‌المللی مبارزه با مواد مخدر ضمن حمایت از ارکان و رژیم بین‌المللی کنترل مواد مخدر از جمله هیئت بین‌المللی مبارزه با مواد مخدر از اقدامات برخی کشورها در جرم‌زدایی و قانونی‌سازی مصرف مواد مخدر انتقاد کرد.

اسکندر مومنی با بیان اینکه از کاهش کشت و تولید مواد افیونی در افغانستان استقبال می کنیم، گفت: بر اساس آمار و اکتشافات جمهوری اسلامی ایران، نه تنها تغییر چشمگیری در میزان واردات مواد مخدر از افغانستان ایجاد نشده است. اما از سوی دیگر میزان مت آمفتامین ها به گفته شاهد امسال با افزایش متوسط ​​20 درصدی مواجه بوده است.

لزوم همکاری سیاسی

دبیرکل کمیته مبارزه با مواد مخدر در حاشیه نشست کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل متحد با ژنرال مارتینوس هوکام، رئیس آژانس مواد مخدر اندونزی (BNN) دیدار و توضیح داد که مبارزه با مواد مخدر نیازمند سیاسی است. همکاری های عملیاتی و عملیاتی دو کشور بر لزوم اجرای همه موارد پیش از این، در یادداشت تفاهم بر همکاری ایران و اندونزی در مبارزه با قاچاق مواد مخدر، روانگردان ها و پیش سازها تاکید شده بود.

مومنی گفت: هیچ کشوری به تنهایی نمی تواند مشکل مواد مخدر را حل کند. زیرا ممکن است مواد مخدر در یک کشور تولید شود، پیش سازهای آن در کشور دیگری تحویل داده شود، از کشور دیگری حمل شود، در کشور دیگری مصرف شود و در نهایت پول به کشور دیگری منتقل شود. بنابراین این مشکل نیازمند همکاری سیاسی و عملیاتی کشورهاست.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مشتاقم در اسرع وقت تفاهم نامه همکاری بین دو کشور در زمینه مبارزه با قاچاق مواد مخدر، روانگردان ها و پیش سازهای مواد مخدر که در اردیبهشت ماه ماه به امضا رسید، امضا کنم. “2023.خرداد 1402) و تبادل اسرا بین دو کشور در سفر رئیس جمهوری اسلامی به جاکارتا امضا شد.

دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر کشورمان همچنین در دیدار با سرگئی ورشنین معاون وزیر امور خارجه روسیه، به اقدامات متقابل کشورمان که در گذشته منجر به کشف حدود 662 تن مواد مخدر از جمله 37 تن متامفتامین شده بود، اشاره کرد. سال افغانستان

مومنی در این نشست پیشنهاد و آمادگی خود را برای تشکیل کمیته ای با حضور کشورهای همفکر برای بررسی مشکل و یافتن راه حل های مناسب در افغانستان برای مقابله با کشت و تولید تریاک و مواد صنعتی در آن کشور اعلام کرد.
نماینده کشورمان همچنین پیشنهاد کرد موضوع تدوین و اجرای سند جامع همکاری های دوجانبه در حوزه های مختلف مبارزه با مواد مخدر در دستور کار دو کشور قرار گیرد.

معاون وزیر امور خارجه روسیه در این دیدار بر ضرورت حمایت های چند جانبه از سوی گروه کشورهای همفکر در مجامع بین المللی تاکید کرد و ابراز امیدواری کرد که با حمایت جمهوری اسلامی ایران در ساختارهای همکاری منطقه ای مانند پروتکل همکاری دریای خزر سرکوب قاچاق مواد مخدر در مبارزه با منطقه به طور موثرتری امکان پذیر خواهد بود

دبیرکل مرکز مبارزه با مواد مخدر کشورمان همچنین در حاشیه اجلاس وین با آن لویی معاون وزیر بهداشت سوئیس دیدار و گفتگو کرد. مومونی بر لزوم تلاش مشترک همه کشورها برای مبارزه با پدیده قاچاق مواد مخدر تاکید کرد و گزارشی از فعالیت ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی در مقابله با قاچاق بین المللی این مواد ارائه کرد. وزیر بهداشت سوئیس در این دیدار از موفقیت های ایران در مبارزه و کاهش آسیب های ایران ابراز خرسندی کرد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *