به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین محمدرضا عارف دوشنبه عصر 3 دی در سال 1403 در مراسم تجلیل از حسن درویشیان و معارفه مصطفی مولوی به عنوان رئیس بازرسی ویژه ریاست جمهوری با بیان اینکه راهبرد دولت چهاردهم جلوگیری از بروز فساد و جنایت بود، گفت: از همه بازرسی و نظارت می خواهم نهادها بر وضعیت نظام نظارت دارند و هدف ما فقط ارائه آمار در زمینه فساد نیست.
به گزارش ایرنا، وی افزود: امیدواریم روزی برسد که دستورات اسلام به گونه ای اجرا شود که فعالیت نهادهای نظارتی و بازرسی به طور کامل کاهش یابد باید پیشگیری و سلامت نظام اداری را قبل از ظهور فساد رصد کرد تا نیازی به درمان و جراحی نباشد چرا که عملیات سال های اخیر هزینه های هنگفتی به نظام وارد کرده است و نمی توان دست یک مسئول را آلوده کرد. بدون هیچ چیز حذف شد
عارف در ادامه با تاکید بر آمادگی کامل دولت برای توقف کامل پرونده های فساد، تصریح کرد: اداره بازرسی نهادها و وزارت اطلاعات نقش رهبری دارند تا بتوانیم در سالم سازی نظام اداری و در پایان دولت چهاردهم موفق باشیم. فعالیتهای ما به ما این امکان را میدهد که به مردم و مقام معظم رهبری اعلام کنیم که در راستای مبارزه با فساد و بهبود نظام اداری پیشرفت داشتهایم.
وی با بیان اینکه جایگاه حقوقی بازرسی ویژه ریاست جمهوری و سایر نهادهای نظارتی خارج از دولت وظایف مشخصی با اختیارات خاص و استقلال عمل است، گفت: در دولت، وزارت اطلاعات وظیفه نظارتی دارد اما نهاد ویژه ریاست جمهوری. دفتر بازرسی از اهمیت بالایی برخوردار است. بازرسی ویژه ریاست جمهوری در بالاترین سطح حکومت ایجاد شد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه وجود دفتر بازرسی ویژه ریاست جمهوری به معنای این است که بازرسی و نظارت بر امور در دستگاه اداری بر عهده بالاترین مقام اجرایی کشور است، تصریح کرد: جایگاه رفیع بازرسی ویژه ریاست جمهوری است. رئیس جمهور باید توانایی استفاده از همه امکانات مقامات نظارتی داخلی را برای حمایت از رئیس جمهور در مبارزه با فساد و بهداشت داشته باشد.
عارف «خاصیت» را از دیگر ویژگیهای کلیدی بازرسی ویژه ریاستجمهوری برشمرد و گفت: «خاصیت متعلق به افراد خاص و آن چیزی است که برای یک شهروند مجاز و برای یک مسئول مذموم است و این یک اعتقاد اسلامی است زیرا …» رفتار کارمندان دولت به الگو تبدیل می شود و ما باید به بخش هایی از مدیریت دولتی توجه ویژه ای داشته باشیم.
وی افزود: وقتی شعار عدالت خواهی در حکومت وحدت ملی مطرح می شود، جوهره سلامت اداری و حکومت است و حتی فردی که مسئولیت بالایی دارد، حقوق خاصی ندارد و این نگاه به عدالت اصل است. انقلاب اسلامی.»
معاون اول رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه افتخار می کنیم در نظام الهی مبتنی بر معنویت و خدمت به خدا و بندگانش فعالیت می کنیم. با هزینه بیت المال در مورد اینکه آیا قوانین و معیارهایی برای انتخاب فرد وجود دارد یا خیر بحث شد.
عارف تاکید کرد: تعهد، اعتقاد به ارزش های الهی، انسجام اداری و وسواس در کسب مال حلال از مهم ترین ویژگی هایی بود که در انتخاب مسئولان و افراد مورد توجه قرار گرفت و حال باید به خاطر داشت که اگر این ویژگی های نادیده را داشته باشیم، چند نفر در این عرصه باقی می مانند. این مناصب و مناصب و قطعاً کسانی هستند که از نظر صلاحیت حرفه ای و کار در کشور بهتر هستند، اما چرا از بین این تعداد زیاد فرد دیگری انتخاب می شود که قطعاً در معنویت و ارزش است. ابعاد دروغی که تحت هیچ شرایطی نباید نادیده گرفته شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا می توان در شاخص های پست های کلیدی از رعایت تعهدات شرعی فراتر رفت؟ وی تصریح کرد: توجه به این موارد در انتخاب افراد یک اصل است و بر این اساس افراد گزینش می شوند و قطعا برای صیانت از این شاخص ها راهی جز نظارت، پیشگیری و هشدار نداریم.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه مواظب باشیم معیارهای انتخاب مردم را تحت تأثیر قرار ندهیم، افزود: مردم اشتباه می کنند، اما در مراحل بعدی به دنبال توجیه اشتباهات خود هستند و زمانی فساد مخفی نگه داشته می شد. که حقوق و حقوق مطرح می شود و اینها عواملی است که در انتظار انسان است و وظیفه رهبری در سازمان های اداری این است که مردم را از این مسیر منصرف کند.
عارف با بیان اینکه حق نداریم در زندگی مردم جاسوسی کنیم، خاطرنشان کرد: انسان خوب و دارای صفات اخلاقی و موازین و موازین اسلامی نباید در مسیر کار و اداره خود بار خصلت های ناپسند را بر دوش بکشد. البته ما منکر این موضوع نیستیم که در نظام اداری فساد وجود دارد، اما در اصل نظام ناب و الهی جمهوری اسلامی، فساد به دلایل خاصی تحمیل شده است و ما به عنوان کارفرما در تلاش هستیم تا این کار را انجام دهیم. راه درست و با سازوکارهای قانونی و یک کارمند موظف به رعایت مقررات مطابق قانون است
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: رفتار سلیقه ای، تبعیض و عدم اجرای قوانین مقدمه فساد است. مبتني بر مبارزه با فساد است و در سالهاي صدور اين فرمان اقدامات گسترده اي از نقطه مطلوب انجام شد تا جايي كه مقام معظم رهبري در بيانات اخير خود فرمودند كه با هيچ دولتي موافق نيستم. منطقه مبارزه با فساد ارضا شد
وی با اشاره به اینکه حتی یک مورد فساد در سیستم پاک و اداری ما زیاد است، تصریح کرد: رویکرد ما باید سالم و سالم ماندن باشد و نهادهای نظارتی استقلال خاصی دارند و تصمیمات آنها خارج از قانون است و لذا مراجع نظارتی اعم از اداره بازرسی، دیوان محاسبات و محاسبات دستور حذف یک موضوع را می دهند، بنابراین این امر برای همه الزام آور است.
۲۹۲۱۹