مکان کشتی نوح ممکن است با کمک یک لوح گلی 3000 ساله که در موزه بریتانیا نگهداری می شود مشخص شده باشد. در ویدئویی که در ماه آگوست در کانال یوتیوب موزه بریتانیا منتشر شد، رئیس بخش دکتر دکتر. ایروینگ فینکل در مورد این تبلت که آن را “قدیمی ترین نقشه جهان” می نامد صحبت می کند و جزئیات آن را توضیح می دهد.
به گزارش فرادید، این زبان شناس و آشوری به بررسی نشانه ها و نوشته های روی لوح پرداخت و توضیح داد که این نوشته ها چه نوری بر داستان طوفان بزرگ می تاباند.
در داستان کتاب مقدس، خداوند به نوح دستور می دهد که یک کشتی بزرگ بسازد و از هر حیوان دو تا را بردارد تا بتوانند از سیل فرستاده شده برای نابودی جهان جان سالم به در ببرند. در نسخه بابلی این داستان، فردی به نام «اوتناپیشتیم» این مأموریت را بر عهده دارد. فینکل توضیح داد که این تبلت نشان می دهد که “داستان همان است… از منظر بابلی، این یک چیز واقعی است و اگر به این سفر بروید، خرابه های این کشتی تاریخی را خواهید دید.”
ایروینگ فینکل، زبان شناس و آشوری، معتقد است که قدیمی ترین نقشه جهان حاوی اشاره هایی به مکان کشتی نجات یافته از طوفان بزرگ است.
این لوح که “Imago Mundi” (یا تصویر جهانی) نام دارد و در حفاری های عراق در سال 1882 کشف شد، صدها سال است که ترجمه را برای دانشمندان و زبان شناسان با مشکل مواجه کرده است. این لوح نقشه جهان دایرهای را نشان میدهد که شهر بابل به صورت مستطیلی بلند به تصویر کشیده شده است. در اطراف نقشه یک «رودی تلخ» وجود دارد که مردم بین النهرین باستان فکر می کردند جهان را احاطه کرده است.
در هر طرف این لوح چندین پاراگراف متن به خط میخی نوشته شده است. قدیمیترین شکل نوشتار در جهان، حتی قبل از هیروگلیفهای مصر باستان. قبل از اینکه لوح آسیب ببیند، هشت شکل مختلف روی آن وجود داشت که محققان آنها را کوه های ذکر شده در متن خط میخی تشخیص دادند.
یکی یکی از مهم ترین پیوندهای این لوح با افسانه کشتی نوح وجود کلمه «پارسیکتو» است. این کلمه تنها در یک لوح بابلی آمده است که در آن «کشتی نجات یافته از طوفان بزرگ» نیز توضیح داده شده است. متن ترجمه شده در پشت لوح مراحل سفر یک مسافر را برای یافتن مکان کشتی توضیح می دهد و بیان می کند که برای رسیدن به خرابه های کشتی پارسیکتو باید «هفت مایل» را طی کند.
در این نقشه از «اورارتو» نیز یاد شده است که معادل آشوری «آرارات» است و در شعر باستانی بین النهرین به عنوان محل فرود کشتی ذکر شده است. به عبارت دیگر، همان مکانی است که در عهد عتیق به عنوان محل فرود کشتی نوح ذکر شده است. این مکان در نزدیکی بالای آرارات است که مدتهاست به عنوان مکان احتمالی برای استراحت کشتی نوح پیشنهاد شده است و توسط محققانی از جمله تیم بررسی کشتی نوح مورد بررسی قرار گرفته است. فینکل توضیح می دهد که مسافران باستانی به اورارتو ممکن است بقایای این کشتی عظیم را در مسیر دیده باشند.
علاوه بر این، اندازههای ارائه شده در کتاب مقدس («300 ذراع، 50 ذراع و 30 ذراع»، یعنی تقریباً 157 متر طول، 26 متر عرض و 15 متر ارتفاع) با ابعاد یک منطقه در ترکیه امروزی مطابقت دارد.
فینکل در ویدئویی که موزه بریتانیا منتشر کرده است، پرسید: «پس این برای ما چه معنایی دارد؟ او می پرسد. او ادامه می دهد: «برای اولین بار، می توانیم با قاطعیت بگوییم که اگر یک بابلی باستانی بودیم، می دانستیم برای دیدن ویرانه های آن کشتی باشکوه به کجا برویم.