به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین و بر اساس گزارش زومیت، اگر روزی بشریت توانایی ساخت اولین ساختمان های دائمی را در مریخ به دست آورد، احتمالاً به آجرهای ساخته شده از سنگ مریخ نیاز خواهد داشت. با این حال، این احتمال وجود دارد که خون و سایر مایعات بدن فضانوردان نیز برای مصالح ساختمانی مورد نیاز باشد!
محققان مسئول ایجاد یک پایگاه دائمی در مریخ باید به صورت استراتژیک مواد را بسته بندی کنند. زیرا فضای موشکی که آنها را به همسایه زمین می برد بسیار محدود خواهد بود و با افزایش بار، هزینه و سوخت مورد نیاز ماموریت افزایش می یابد. به همین دلیل، گروه های اول به منابع اطراف خود متکی بودند که عمدتاً از مقادیر زیادی سنگ و خاک تشکیل شده بود. با این حال، یک استراتژی هزاره می تواند به آنها کمک کند تا از سایر افزونه های موجود بهترین استفاده را ببرند.
بتن روم باستان به دلیل انعطاف پذیری عالی، استحکام و حتی خواص خود ترمیمی شناخته شده است. اما در ساختمانهای این دوره اغلب از مواد مهم دیگری مانند خون و ادرار نیز برای ساخت آجر استفاده میشد.
با در نظر گرفتن این موضوع، اخیراً یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه خوارزمی ایران چندین ماده ساختمانی را با استفاده از ترکیبات مختلف رسوبات یافت شده در مریخ و همچنین سایر اجزای به راحتی قابل دسترسی، مخلوط و آزمایش کردند.
محققان در مطالعه ای که در مجله Acta Astronomica منتشر شده است، می نویسند: «رومیان باستان از افزودنی های آلی، از جمله خون حیوانات، برای بهبود دوام و کارایی ملات های خود استفاده می کردند. اگرچه این ایده کمی عجیب است، اما می توان از خون برای ساختن بتن یا آجرهای محکم برای ساخت و ساز در مریخ استفاده کرد.
بسته به منطقه سیاره، خاک مریخ ترکیب شیمیایی مناسبی برای انواع مختلف بتن دارد. پس از جمع آوری داده های زمین شناسی از کاوشگرها و مدارگردهای قبلی مریخ، این تیم 11 گزینه مشخص برای فضانوردان آینده شناسایی کرد. این گزینه ها شامل ترکیبات ژئوپلیمر و سیلیکات منیزیم بود. آنها از یک چاپگر سه بعدی برای ایجاد نمونه هایی از مصالح ساختمانی شبیه سازی شده استفاده کردند، آنها را تحت آزمایش استرس قرار دادند و نتایج را ثبت کردند.
به گفته این تیم، بتن مبتنی بر گوگرد احتمالاً ایمنترین ماده اولیه برای ساختمانهای مریخ است. با این حال، محققان گمان می کنند که رقیب دیگر گوگرد، Astrocyte، نسخه مدرن بتن رومی با مواد انسانی اضافه شده، می تواند گزینه جالبی باشد.
محققان دو ماده گوگرد و آستروسیت را برای ساختن ساختارهای قابل سکونت در مریخ پیشنهاد کرده اند
محققان می نویسند: «فرایند تولید ساده است. «دانه ها[der Marslithosphäre]از طریق تماس با آلبومین سرم انسانی (HAS)، پروتئینی که در پلاسمای خون یافت می شود، ترکیب شوند.
تیم تحقیقاتی تخمین میزند که یک فضانورد میتواند به اندازه کافی HAS تولید کند تا آستروسیتهای کافی برای ساختن یک خانه انسانی را در حدود ۷۲ هفته فراهم کند. برای افزایش مقاومت فشاری و انعطاف پذیری آستروسیت ها و کاهش شکنندگی آنها، نویسندگان مطالعه افزودنی دیگری را پیشنهاد می کنند: اوره که از عرق، اشک و ادرار به دست می آید.
یکی مزیت بزرگ Astrocyte این است که برای مخلوط کردن نیازی به آب ندارد که با توجه به شرایط تقریباً خشک این سیاره بسیار مفید است.
محققان تاکید کردند که مهندسان ماموریت و فضانوردان باید در هنگام برنامه ریزی برای پایگاهی در مریخ، چیزی بیش از بتن یا آستروسیت های مبتنی بر گوگرد را در نظر بگیرند. چالش های متعدد دیگر، مانند قرار گرفتن سیاره در معرض اشعه ماوراء بنفش، آب و هوای مرگبار، گرانش کم و کمبود آب، ممکن است مانع از زندگی دائمی انسان در آنجا شود.
نویسندگان توضیح می دهند که موفقیت به «توسعه راه حل های مقرون به صرفه و عملی» بستگی دارد. از جمله ساخت و ساز در محل، که به نظر می رسد یک رویکرد امیدوار کننده با استفاده از منابع موجود است. منابع ممکن است شامل خون، عرق و اشک اولین بازدیدکنندگان مریخ باشد.
۲۲۷۲۲۷