ابتدا حسین جلالی نماینده رفسنجان و از اعضای نزدیک جبهه ذهبه در بیانیه ای اعلام کرد؛ دیگر بحث FATF در ایران مطرح نمی شود، برخی می خواهند از جسد برجام استفاده کنند، اما این جسد حتی با تنفس مصنوعی هم قابل احیا نیست و FATF دیگر قابل احیا نیست.

اظهارات جلالی در شرایطی است که در هفته های اخیر برخی از اعضای شورای تشخیص از جمله محمدصدر و مجید انصاری در گفتگو با «اعتماد» از بررسی مجدد موضوع FATF با تشخیص مصلحت خبر داده بودند. توصیه به درخواست خود رئیس جمهور. درخواستی که انتقادات زیادی به جناح راست و رفتار دوگانه آن در رابطه با برجام و FATF در دو دولت مختلف ایجاد کرد، رویکردی دوگانه به یک موضوع تلقی شد. در پاسخ به این انتقادات بود که جلالی از عدم بررسی جدید FATF و مرگ برجام صحبت کرد. حسین جلالی نماینده مردم رفسنجان روز دوشنبه در نشست خبری گفت: قانون FATF در مجلس گذشته تصویب شد اما شورای نگهبان آن را رد کرد و به مجلس برگرداند. به دلیل اختلاف نظر مجلس و شورای نگهبان، این لایحه برای سهولت به صحن علنی مجلس رسیده و مخالفان جدی در مجلس دارد و از دستور کار خارج شده است. بحث FATF دیگر در ایران مطرح نخواهد شد. برخی می خواهند از جسد برجام استفاده کنند، اما این جسد حتی با تنفس مصنوعی هم قابل احیا نیست و FATF دیگر قابل احیا نیست.

اما ساعاتی پس از اظهارات این نماینده، مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، خبر حسین جلالی مبنی بر حذف FATF از دستور کار مجمع را تکذیب کرد. مجید انصاری در پاسخ به این مطلب به جماران گفت: به هر حال FATF مانند سایر مسائل دو طرف دارد و همیشه موضع گیری کرده اند. اتفاق جدیدی نیفتاده و به همین دلیل از دستور کار خارج شده است. شخصاً فکر می کنم باید هر چه سریعتر تصویب شود. پیشنهاد نکردن آن نیز تصمیمی است که باید در مجمع اتخاذ شود. بحث جدیدی در مورد FATF وجود ندارد که منجر به چنین تصمیمی شده باشد.

وی افزود: FATF مجموعه ای از مواد پروتکل های چهارگانه CFT است که برای مبارزه با تامین مالی تروریسم، پولشویی و جرایم سازمان یافته در دنیا مطرح شده و بسیاری از کشورها به آن ملحق شده اند. موضوع تامین مالی تروریسم و ​​پولشویی قبلا در ایران تصویب شده و سال ها در ایران قانون بوده و در حال اجراست. دو لایحه دیگر نیز مطرح شده و در صحن مجمع است و امیدواریم اگر مانعی در کار وجود دارد هر چه زودتر رفع و تصویب شود، زیرا عدم الحاق ایران به FATF تنها به دلیل یک از نظر مسائل اقتصادی، مالی و بانکی. اکنون از آنجایی که ما عضو FATF نیستیم، بسیاری از شرکت ها و موسسات مالی در دنیا و حتی دولت هایی که می خواهند همکاری رسمی و علنی با ایران داشته باشند با مشکل مواجه هستند. در نتیجه باید روش هایی را اتخاذ کنند تا از تحریم ها یا پوشش های ناشی از FATF که هزینه های زیادی را بر مردم و کشور ما تحمیل کرده است جلوگیری کنند.

همه می‌دانند که FATF گام به گام با مشکل سفر به خارج از کشور، خرید اقلام ضروری و یا عقد قرارداد با شرکت‌های دیگر کشورها برخورد می‌کند. برخی مخالفان معتقدند که ما متحد نیستیم و این ما هستیم که کشور را اداره می کنیم. دفتر به دفتر داریم. اداره عادی کشور و اقتصاد برای فعالان اقتصادی و کل نظام اقتصادی کشور ارزان تر و راحت تر است. سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه اهداف بزرگی از جمله اول شدن ایران در منطقه در موضوعات مختلف و دستیابی به رشد 8 درصدی دارد. برای رشد 8 درصدی باید سالانه حداقل 200 میلیارد دلار سرمایه داخلی و خارجی جذب کنیم و طبیعتاً در صورت انجام این میزان سرمایه گذاری، ارتباط گسترده با کشورهای مختلف لازم است که بدون پیوستن به FATF غیرممکن است.

یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: قبلاً هم گفته ام که حتی کشورهای شریکی که با ایران همکاری می کنند مانند چین و روسیه همواره تاکید کرده اند که ایران باید هر چه زودتر به FATF بپیوندد و شرکت های چینی، روسی و … می توانند کار با ایران به نظر من، منفعت نپیوستن به FATF بیشتر به نفع کسانی است که در مورد تحریم ها مذاکره می کنند تا کشور. به نظر می‌رسد که حامیان تحریم‌ها چه در داخل و چه در خارج از ایران نمی‌خواهند این فرصت را برای کسب منافع بزرگ از دست بدهند.

حسین جلالی نماینده رفسنجان و رئیس سابق دفتر مرحوم آیت الله مصباح گفت: عده ای می خواهند از جنازه برجام استفاده کنند اما با تنفس مصنوعی هم نمی توان این جسد را احیا کرد و دیگر FATF احیا نمی شود. حسین جلالی بعدازظهر دیروز در نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره FATF اظهار داشت: قانون FATF در مجلس گذشته تصویب شد اما شورای نگهبان آن را رد کرد و به مجلس برگرداند. به دلیل اختلاف نظر مجلس و شورای نگهبان، این لایحه برای سهولت به صحن علنی مجلس رسیده و مخالفان جدی در مجلس دارد و از دستور کار خارج شده است. بحث FATF دیگر در ایران مطرح نخواهد شد. وی در خصوص لایحه عفاف و حجاب گفت: هر چه در کشور قانون شود رعایت می شود. هیچ کشوری هرج و مرج را تحمل نمی کند و بزرگترین جنایات با هدف نقض قانون است.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس در پاسخ به این سوال که آیا بزرگان و بزرگان اصولگرایان عرصه انتخابات را به جوانان گام دوم انقلاب بسپارند، گفت: چند ماه پیش جلسه ای برگزار کردیم. در مورد انتخابات و از جوانان گام دوم انقلاب و افرادی که واجد شرایط می دانستیم دعوت کردیم و برای حضور حداکثری مردم چهره های جدیدی را پیشنهاد دادیم که رای بیشتری داشته باشند اما هیچکس برای پیش ثبت نام یا نهایی نیامد. ثبت نام یا اگر سیاستمداران و بزرگان شهر تصمیم بگیرند فرد دیگری را انتخاب کنند، مانند یک مرد از آنها حمایت می کنیم، اما با شواهد و سرنخ هایی که به دست ما رسیده، چنین چیزی حاصل نشده است. وی در پاسخ به این سوال که آیا فراکسیون اصولگرایان مانند چهار سال قبل ائتلاف تک نفره تشکیل می دهند و اگر به این نتیجه برسند که از انتخابات کنار می گیرید، آیا انصراف می دهید؟ وی اعلام کرد: من مخالف ائتلاف جناح اصولگرا هستم، چهار سال پیش که ائتلاف در رفسنجان تشکیل شد، شاهد وحدت در حضور حداکثری بودیم، اما اکنون شاهد حضور مردم در تعداد نامزدهای انتخابات هستیم. انتخابات.” در مجلس قدرت انتخاب مردم و شرکت آنها در انتخابات افزایش می یابد.

منبع: دیاریو اعتماد


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *