به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین، پایگاه خبری عصر ایران در گزارشی نوشت:

دقایقی پس از پایان تماس شب گذشته رئیس جمهور پزشکیان با دو مجری تلویزیونی (المیرا شریفی مقدم و علی ظاهریان) فیلم چگونه با قبلی روبرو شویم. یکی برخی از آنها در شبکه های اجتماعی با رئیس جمهور فقید سابق ارتباط داشتند که در مصاحبه هایی درباره یکدیگر صحبت کردند و سپس آقای رئیسی این موضوع را تایید کرد.

با این حال، دیشب هر دو سخنرانی باز شد، هرچند در ابتدای مصاحبه خانم المیرا بیشتر سعی می کرد از دهان پرشکیان بیرون بکشد که بنزین گران است و بقیه حرف هایش را تحت الشعاع قرار داد و همچنین گفت که اگر منابع نباشد، راهی جز این نیست

مهم ترین قسمت صحبت البته دقایق پایانی بود که از قانون جریمه حجاب پرسیدند و خانم المیرا انگار یک لحظه فراموش کرده بود که خودش با وجود حجاب، زن است. و او به زن ستیزی توجهی نکرد. رئیس جمهور گفت قانون باید اجرا شود و تیترهای کیهان و بخش های خبری آمد، اما نشد! چون رئیس جمهور صریحاً گفت: «در مورد قانون حجاب سؤال و تردید دارم» و هرگز نگفت امضا می‌کنم و ابلاغ می‌کنم و می‌توان فرض کرد که خیلی‌ها گفتند «آفرین».

البته دقایقی پیش زمینه را فراهم کرد و گفت: قانون ناعادلانه اجرا نمی شود و اگر اجرا شود باعث نارضایتی می شود و نباید این سوال را می پرسیدند، اما خوشبختانه راه افتادند درب به چالش کشیده شد و به آنها اجازه داده شد، زیرا در مقابل آنها نه مرحوم ابراهیم رئیسی و نه خدای نکرده سعید جلیلی که در مورد محور مقاومت و لزوم دوری از مذاکره و دوری از غرب سخنرانی کردند. او به عنوان یک دیو از لزوم نزدیک شدن به شرق گلایه می کند و نه باقر قالیباف که در برنامه 5 فوریتی خود برای انتخابات دلیل آن را توضیح می دهد. او از پول و زمین، توسعه مکران و دیوارکشی در مرز شرقی می گوید. همین و حالا به قانون جنگل و آسمان در حجاب رفته است!

به جای اینکه سوال اولیه قیمت بنزین بر مصاحبه سایه انداخته باشد، سوال آخر درباره قانون حجاب بود و بنابراین هم خانم المیرا و هم خانم پزشکیان البته باید از لبخند هر دو تشکر کرد.

لحن آرامش بخش و زنانه و صدای آرام المیرا شریفی مقدم به طور طبیعی گوینده خبر را به حاشیه برده بود، هرچند در پایان برنامه برای نشان دادن جهت گیری خود گفت: «البته این قانون اعمال نمی شود» بلکه یک قانون فرهنگی و اقتصادی است. نزدیک شوید!” این یعنی وانت ها و گشت های هدایت شونده بد هستند و پول درآوردن با حمله به حساب های دیگران خوب است! بیچاره گشت ارشاد.

پزشکیان اما توجهی نکرد و گفت: راننده اسنپ چه ربطی به حجاب بودن یا نبودن مسافرش دارد؟ یا صاحب رستورانی که نمی تواند مراقب لباس های مشتریانش باشد.» او دو مثال مشخص زد تا همه بدانند که این قانون چقدر توهین آمیز بود و فقط برای ترساندن شهرها و حفظ ظاهر توسط دختران و زنان مورد ضرب و شتم خشونت آمیز بود. با برنج

ناگفته نماند که دختران و زنان ایرانی علاوه بر اینکه خود فردی هستند، دارای مادر و پدر، دوست پسر و شوهر و البته عاشقانی هستند که در کنار آن ها نمی ایستند که افسران پلیس به آنها مانند دزد و قاتل و حرفه ای نگاه می کنند. اعضا پلیس حاضر نیست وارد این بازی شود، به جای دزد، قاتل و آدم ربا، باید به خاطر لباس هایشان به دنبال دختران و زنان برود!

رئیس جمهور می داند که این قانون قابل اجرا نیست و اگر اجرا شود باعث نارضایتی می شود زیرا جز نفرت، خشم و میل به خروج از کشور نتیجه ای ندارد و ظاهر 80 درصد مردم ایران می تواند. این را به 15 تا 20 درصد کاهش داد و مانند کره شمالی یک پیرزن 80 ساله ایرانی را با لباس یک دختر 6 ساله پوشاند!

سؤالات مهم قانون مشاغل حساس و تابعیت فرزندان برخی از منصوبین البته به گفته مدیران همفکر صدا و سیما خالی بود و می توان گمان برد که به آنها توصیه شده بود از جواد ظریف سؤال نکنند. چون بعید است نبود عصبانیت یا پاسخ به رئیس جمهور، اگر درخواست تابعیت پسر فلان مقام مورد تایید قرار گرفته باشد، آیا باز هم باید همان موضع را داشته باشد یا لیستی از افراد دیگر داشته باشد و آیا آمادگی کامل برای موضع گیری تهاجمی و افشاگرانه دارد؟

وقتی از موضوع مسکن پرسیدند، ایشان بلند نشد و وعده های رئیس جمهور فقید سابق را که نمی تواند مثل خودش بگوید سالی یک میلیون خانه می سازیم و نمی سازیم، به تمسخر گرفت و بعد آمار بدهد و برای اولین بار نشان داده شد که اسب زین شده ای که می گفتند حد لنگ می زند تحویل داده است و این همان چیزی است که او می خواست در ارجاعات خود به ناترازی ها توضیح دهد.

وقتی صحبت از منطقه شد، مجری چندین بار از رئیس جمهور پرسید که آیا ایران به سوریه نیرو می فرستد یا نه؟ این از سداواسیما بعید بود زیرا به نظر می رسید که یک خبرنگار غربی سؤال می کند و رئیس جمهور در مورد تماس های خود با اسد، پوتین و امیر قطر صحبت می کند و به ادبیات ضد اردوغان آن روز نمی پیوندد.

ادبیات پزشکیان تفاوت قابل توجهی با ادبیات رسمی داشت و عباراتی مانند «محور مقاومت» و «تروریست های تکفیری» را که تلویزیون از پشت بام تا غروب پخش می کرد، تکرار نمی کرد و در یک مقطعی می گفت که بعد از گرفتن تهدیدات بعدی، تهدیدهای دیگری نیز وجود خواهد داشت. به این معنی که حتی با دست فرماندهی قبلی و تشدید سست ساختار با ملت و معاندین، نظام برای حل آنها دچار مشکل می شود. همچنین قابل توجه بود که او با لحن محترمانه تری از پوتین یاد کرد. سرنوشت آقای پوتین چه خواهد شد؟

تاکید مکرر بر استفاده از خبرگان را می توان اینگونه تعبیر کرد که در سه سال استیضاح رئیس جمهور مورد بی توجهی قرار گرفتند یا تیم اقتصادی وی زندانی توهمات عبدالمالکی بود. پزشکیان باید دوباره شروع کند و در کل در این سه سال نتوانست آنچه را که می خواهد بگوید و زبان مدیری که جلوی رئیس جمهور فقید نشسته بود و حرف های او همین جا متوقف شد!

صراحت و صداقت رئیس جمهور و پرهیز از لفاظی و ادبیات ملال آور ستودنی بود و گویی یکی خود مردم البته با ملاحظاتی با این دو مقابله کردند و اگرچه ممکن است نرخ تورم 33 درصدی با برخی واقعیت ها همخوانی نداشته باشد و ناظم نقطه به نقطه به یاد داشته باشد، اما نرخ تورم را دو منبع بانک مرکزی و آمار اعلام می کنند. مرکز و فرمول هایی که دارند و مردم عمدتاً دغدغه تورم غذا و اجاره را دارند، به عبارت دیگر اولی خانه و دومی یخچال است.

در مجموع بعد از پخش سه چیز جای تشکر داشت: اول اینکه حرف هایی از این دست شنیدیم، نه ادبیات خسته کننده و یکنواخت و شعارهای نامزدهای دیگر یا بی ثباتی آقای قالیباف، هر چند اگر رئیس جمهور شده بود، … او احتمالاً به ساحل آرامش می رسید و تشنگی اش رفع می شد و مانند روزهای اخیر مواضع متناقضی اتخاذ نمی کرد، بنابراین روزنامه حامی او قسمت های اصلی صحبت های او را در مورد ارتباط و آشتی درج نمی کرد. سرفصل ها

تشکر دوم بابت باز شدن زبان و گفتار مجریان. کافی است بار دیگر نحوه صحبت او با رئیس جمهور سابق را دید که حتی خود آقای رئیسی هم از آن تعجب می کند و انگار دلش می گوید: چه می گوید؟

شوک سوم موضع صریح رئیس جمهور در قبال قانون چوب و زمین حجاب است. البته باید از خانم المیرا می پرسید با درک و کمال شما می توانم تصور کنم که طاقت خواندن کامل متن را ندارید و ناراحت می شوید. در آن زمان در چهره مجری المیرا دیده می شد که اگر سرش را تکان می داد به او فاتح غیرقانونی می گفتند و اگر از این حمایت می کرد معلوم بود که برای ماموریت دیگری آمده است!

در مجموع با وجود اینکه قابل درک است که چرا دو مجری تلویزیون در مقام دو خبرنگار مجوز یا مأموریت طرح سؤالات چالش برانگیز داشتند، خوب بود که از قیمت بنزین، حجاب و اعزام نیرو به سوریه سؤال کردند.

مخصوصاً ناظم که سؤالات تحقیقی می کرد، اما رفتار دوستانه او مانع از طرح موضوع با لحن و انتظارات مافوق – مخالفان شد. پزشکیان در صدا و سیما نه با زبان، بلکه با حرکات سرش همدردی می کرد!

۲۷۲۷

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما