مبارزه آب بین یزد و اصفهان و چاهرماهال/ چه کسی مقصر است؟

دوران ایران ؛ فریزان احمدی– تجمع و اعتراض کشاورزان در اوستیسفاهان اکنون به یک روش معمول تبدیل شده است. آب زاندئرود سالها در شرق اصفهان نبوده و کشاورزان منطقه بیش از دو دهه در زندگی دشوار بوده اند.

بعضی اوقات آنها در اعتراض و حتی تخریب و حتی تخریب لوله آب زاندئرود پس از یک یا دو گیاه آبزی روی یزد موفق می شوند. این بهار نیز با اعتراض و تجمع برای این کشاورزان آغاز شد. سرانجام پس از بسیاری از قوس ها و قوس ها ، سرانجام جمعه بعد از ظهر 16 فروردین آب زاندئرود وارد شهر اصفهان شد تا کشاورزان بتوانند زمان کشت بهاری را انجام دهند.

این مورد بود ، اما طرف دیگر. تخریب خط لوله آب از Zayandehrod به Yazd در ایستگاه های پمپاژ شماره 3 و 4 افراد ناشناس که نوروز 1404 را به یزیدیس تبدیل کردند. مردم برای دسترسی به آب در صف تانکر بودند. یزد 16 و 17 فروردین آب به دلیل کمبود آب بسته شد و تعمیر تجهیزات انتقال آب در دستور کار قرار داشت. خوب ، به گفته فرماندار یزد ، آب آشامیدنی انتقالی 15 فروردین این در مدار است و انتظار می رود روز یکشنبه به استان بازگردد.

مقامات استانی روی آب می جنگند؟!

این وضعیت باعث شد تا مردم در سه استان Chahamhang Va Bakhtiari ، Isfahan و Yazd در رسانه های اجتماعی و مردم هر استان ، شهروندان و کارمندان دولت در شهرهای دیگر علت کمبود آب باشند. این کار به جایی رسید که حتی مأمورین یزد و اصفهان با هم برخورد کردند. در یک پیام ویدیویی در رسانه های اجتماعی ، نماینده وارزان گفت که یزد به مدت 10 روز مخازن کافی برای ذخیره آب دارد و باید از مقامات استانی سؤال کند که چرا این مخازن خالی است. مهدی توگیانی گفت: افسران یزد از احساس یزیدی علیه مردم استان های دیگر استفاده کردند. خط لوله گلف استان هنوز برای انتقال آب در نظر گرفته شده است و چرا امروز از این ظرفیت برای تأمین آب استفاده نمی کنید؟ وی از مقامات یزد خواست تا نگاهی ملی به نمایش بگذارند.

در مقابل ، آب منطقه ای یزد نیز پاسخی منتشر کرد و اعلام کرد که حجم کل مخازن اردوگاه استان یزد می تواند به مدت 48 ساعت تا حد زیادی مقاوم باشد و حداکثر از گلف پارسی امکان پذیر است.
علاوه بر این ، گفته می شود که در روزهای نوروز ، چشمه با کیفیت و شوری نامطلوب وارد آب آشامیدنی از یزد شده است که این امر باعث ایجاد مشکلاتی برای افراد شده است.

ورود آب به رودخانه زاندئرود – ایسفاهان

نوشیدنی یا صنعت؟ این مشکل است!

خط لوله آب از اصفهان به یزد در سال 1999 در دولت محمد خاتامی افتتاح شد و حدود 70 میلیون متر مکعب آب از سد چمسمن در جریان زاندئروود به یزد حمل می کند. مقامات استان یزد بارها اظهار داشته اند که از این آب برای نوشیدن استفاده می شود ، موضوعی که مورد انتقاد مردم و استانهای همسایه قرار می گیرد و آنها معتقدند که آب زاندئرود نیز برای صنعت یزد استفاده می شود.

در این میان ، ساکنان Chaharhahl Va Bakhtiari ، استان که بخشی از Zayandehrood ایجاد شده است ، فضایی را برای انتقادات خود فراهم کرده اند و توضیح می دهد که ایفاهان نمی تواند در هنگام انتقال آب توسط کارون از انتقال آب به یزد جلوگیری کند. مشکلی که کشاورزان اصفهان رد می کنند و می گویند بخشی از محتوای آب کشاورزان اصفهان در یزد منتقل شده است ، باید آب جایگزین برای کشاورزان در نظر گرفته شود ، که این اتفاق نیفتاد.

دولت کجاست؟

زاندئرود هر سال بیش از یک میلیارد متر مکعب طبیعی تر دارد. رودخانه گاهی اوقات بخشی از کارون را از طریق یک و دو تونل آب هدایت می کند. بیشتر آب زیاندئروود در Chaharmahl Va Bakhtari و غرب اسفاهان برای کشاورزی مصرف می شود. سهم آشامیدنی استان ایسفاهان بین 300 تا 400 میلیون مکعب است که در سالهای اخیر با افزایش جمعیت و همچنین مهاجران ایرانی و غیر ایرانی افزایش یافته است. سهم صنعت نیز از هم جدا شده است.

با وجود همه این استدلال ها ، جدول انتساب رودخانه اولویت هایی برای مصارف مختلف دارد که پارچه های اصلی مشاهده نمی شوند. با توجه به نسبت نوشیدن ، محیط اولویت اول را دارد. با این حال ، هنگام مدیریت زاندئروود ، به نظر نمی رسد که محیط برای مقامات این سه استان اولویت داشته باشد. در حقیقت ، پوسته ها و لیوان های سینک آب تا حد زیادی روی سر رودخانه شکسته شده است و سرانجام لب این رودخانه تشنه است. تخمین زده می شود که زاندئرود با حدود 100 تا 200 میلیون متر مکعب آب جریان می یابد.

توزیع آب در یزد مبارزه آب بین یزد و اصفهان و چاهرماهال/ چه کسی مقصر است؟

آنچه در مورد استانها در این حادثه در چند روز گذشته شنیدیم ، فقط مردم را به نبردهای مردم اضافه می کرد. با این حال ، تصفیه حوضه آب باید یکنواخت باشد ، یعنی یک موسسه بی طرف برای کل استخر. شاید اکنون زمان آن رسیده باشد که وزارت انرژی ، به عنوان یک نهاد بی طرف و آب در کشور ، حوضه زاندئروود را به عهده بگیرد تا بتواند جریان محلی را برای اختلافات بین استان های مختلف امضا نکند ، مانند شرایط فعلی ، شاید هر استان نسبت بیشتری را امتحان کند.

وزارت انرژی باید آب را در بالادست و پایین دست در خشکسالی تقسیم کند تا خشکسالی بتواند بر همه طرف درگیر تأثیر بگذارد. هر رویکردی ، به جز این که این امر درگیری بیشتری بین قانون ایجاد می کند.

علاوه بر این ، به گفته کارشناسان ، وزارت عملکرد وزارت انرژی نیز مورد انتقاد قرار می گیرد و تصمیمات نادرست حاکمیت بالاتر از آب و افزایش مصرف در کشاورزی و صنعت ، صرف نظر از منابع موجود ، چنین وضعیتی را ایجاد کرده است. وضعیتی که وقتی جمعیت شهرها رشد می کند و کشاورزی و صنعت به طور مستقل از خشکسالی گسترش یافته است ، تشدید می شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما