شجاعی در این سخنرانی که پیش از این تنها بخشهایی از آن منتشر شده بود، به اهمیت یافتن علل کاهش اعتماد و باور مردم در 40 سال گذشته اشاره کرد و گفت: اعتماد مردم کاهش یافته است که این دستاورد مهمی محسوب میشود. . “!
سید مهدی شجاعی با اشاره به کاهش میانگین تیراژ کتاب از 5000 نسخه به 200 نسخه، افزود: متاسفانه کتاب از سبد خانواده ها خارج شده و سرانه مطالعه در کشور به حداقل و نزدیک به صفر رسیده است. وی تصریح کرد: این وضعیت منجر به تقسیم جامعه به دو گروه ادم دینی و دین ستیز شده و ایمان نسل های گذشته را نیز متزلزل کرده است.
این نویسنده در ادامه گفت: ما برای حفظ جایگاه خود، بر اساس اعتقادات و اعتقادات مردم، کاخ سکونت و سکونت خود را ساختیم و با رفتار و مدیریت خود سرمایه های معنوی مردم را از بین بردیم مقدسات در دل مردم است و افزود: ما در ذهن و قلب نسل های متولد دهه 70، 80 و 90 حفاظ محکمی در برابر دین ایجاد کرده ایم.
شجاعی به وضعیت اقتصادی و وجودی مردم نیز پرداخت و گفت: فقر و معیشت به حدی بر سر مردم افتاده که دیگر فرصتی برای پرداختن به مفاهیم فرهنگی و تربیت دینی نیست.
وی در ادامه بر لزوم اتخاذ رویکرد مثبت و امیدبخش تاکید کرد و با همین کنایه افزود: در کشور ما هرکسی در انتشار آثار و افکار خود آزاد است و سانسور و موشکافی وجود ندارد.
شجاعی به چالش های جهانی نیز اشاره کرد و گفت: این رفتارها نشان دهنده انحطاط جهانی است و اگر هر چه سریعتر اقدام نکنیم سرنوشتی جز نابودی برای بشریت رقم نخواهد خورد.
وی در پایان با کنایه به عدم ارائه چهره دوستانه و بخشنده از اسلام پرداخت و گفت: توانستیم ارزش ایرانی و مسلمان بودن را در دنیا ترویج دهیم از ویژگی های تعیین کننده کشور است و مردم در بیان نظرات خود آزادند. سید مهدی شجاعی در سال 1392 نیز انتقادات تندی را از دوره ده ساله منتهی به امسال بیان کرد.
منبع:تابناک