جان کربی اظهار کرد نمیخواهیم افزایش تنش بین ایران و پاکستان را ببینیم.
جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، توضیح داد که ما به درگیری بین ایران و پاکستان فکر می کنیم و مدعی شد: ما نمی خواهیم ایران به سلاح هسته ای دست یابد.
به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از ایرنا، جان کربی، سخنگوی و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در ایر فورس وان گفت: ایران و پاکستان به خوبی مسلح هستند و ما خواهان افزایش تنش بین دو کشور نیستیم. دو کشور . البته این ایران بود که ابتدا پاکستان را هدف قرار داد و این نمونه دیگری از رفتارهای بی ثبات کننده ایران در منطقه است.
وی تصریح کرد: درگیری های ایران و پاکستان را رصد می کنیم و خواهان تشدید تنش بین دو کشور نیستیم.
سخنگوی دولت جو بایدن ادعای مقامات جمهوری اسلامی ایران مبنی بر صلح آمیز نبودن برنامه هسته ای ایران را رد کرد و مدعی شد: ما نمی خواهیم ایران به سلاح هسته ای دست یابد زیرا ایران هسته ای برای منطقه و جهان خطرناک است.
کربی در پاسخ به سوالی درباره ادعای بایدن مبنی بر عدم پذیرش ایران در منطقه، مدعی شد: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از ابتدا اعلام کرد که از هسته ای شدن ایران جلوگیری خواهد کرد.
وی مدعی شد: ما برای رسیدن به این هدف به دنبال دیپلماسی هستیم اما همانطور که می دانید این دیپلماسی در آینده نزدیک اتفاق نخواهد افتاد.ما می خواهیم توانایی خود را برای جلوگیری از هسته ای شدن ایران حفظ کنیم.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه در اظهاراتی مداخله جویانه در واکنش به حوادث مرزی ایران و پاکستان مدعی شد که درگیری های این هفته ایران و پاکستان نشان داد که ایران در منطقه چندان محبوبیتی ندارد.
بایدن مدعی شد: «همانطور که می بینید، ایران در منطقه چندان محبوبیتی ندارد و ما در حال کار بر روی چگونگی پیشرفت اوضاع هستیم. من نمی دانم به کجا می رود.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد درباره حملات اخیر ایران به گروه های تروریستی گفت: هیچ یک از شهروندان پاکستان مورد حمله موشکی و پهپادهای ایرانی قرار نگرفته اند. ما گروه جیش العدل را هدف قرار دادیم نه شهروندان پاکستانی. هدف ما تروریست هایی بودند که در پاکستان به جیش العدل معروف بودند.
وزارت امور خارجه پاکستان نیز اعلام کرد: پاکستان صبح امروز مجموعه ای از حملات نظامی دقیق، هماهنگ و هدفمند را علیه مخفیگاه های تروریست ها در استان سیستان و بلوچستان ایران انجام داد. در عملیات رزمی با رمز “مرگ بر سرماچار” چندین تروریست به هلاکت رسیدند.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین برخورد نامتوازن و غیرقابل قبول پاکستان در حمله پهپادی به شهروندان غیرایرانی در روستاهای دیوار مرزی دو کشور را محکوم کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران به سیاست حسن همجواری پایبند است. و برادری دو ملت و دو دولت ایران و پاکستان متعهد هستند و اجازه نمی دهند دشمنان روابط حسنه و برادرانه دو کشور را تیره کنند. امنیت مردم و تمامیت ارضی کشور را خط قرمز خود می داند و از دولت دوست و برادر پاکستان اکیدا انتظار دارد به تعهدات خود عمل کرده و از ایجاد پایگاه ها و گروه های تروریستی مسلح در پاکستان جلوگیری کند.
وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد: در حادثه روز سه شنبه پنجم مهر ماه 1402 در قرارگاه مرزی سپاه مسکر در استان سیستان و بلوچستان مشاهده شد که یک گروه تروریستی در حال آماده شدن برای عزیمت به خاک جمهوری اسلامی است. ایران، عملیات تروریستی دیگری مانند اقدام جنایتکارانه راسک، از پادگان ها و مقرهای آنها در ارتفاعات منطقه و کیلومترها از مناطق مسکونی، عملیات پیشگیرانه را علیه این گروهک تروریستی انجام دادند که از وظایف ذاتی نیروهای مرزبانی ایران است. هرگونه تهدید قریب الوقوع تروریستی برای مردم و شهروندان برای مقابله مناسب با کشور.
وزارت امور خارجه ایران تاکید کرد: دولت پاکستان دوست و برادر با تروریست های مسلح هیچ رابطه ای ندارد و ایران همواره به سیاست همسایگی خود پایبند است و اجازه نمی دهد دشمنان و متحدان تروریست خود این روابط را قطع کنند. نسل کشی و جنایات رژیم صهیونیستی اولین موضوع است. دنیا اسلام است، آن را تاریک می کند.
اظهارات کربی در مورد برنامه هستهای تهران در شرایطی است که جمهوری اسلامی ایران بهعنوان یک کشور مسئول پس از امضای برجام در سال 2014 برای رفع تحریمهای سرکوبگر، بدون نقص به تعهدات خود عمل کرده است و این موضوع در 16 گزارش آژانس بینالمللی گزارش شده است. توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی تایید شده است. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه 2017 (دی 1395) و پس از اقدامات مقدماتی، سرانجام با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از برجام در 18 ژانویه. اردیبهشت ماه در سال 1397 (8 مه 2018) تحریم های ثانویه علیه ایران در دو مرحله مجدداً اعمال شد.
اجرای نابرابر این توافق از یک سو و فشارهای ایجاد شده ناشی از اعمال و تشدید تحریم های یک جانبه از سوی آمریکا از سوی دیگر باعث شد تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام، در نهایت 18 ژانویه اردیبهشت ماه 2018 (18 اردیبهشت ماه 1398) شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران باید با دادن فرصت 60 روزه به دیپلماسی، تصمیماتی برای توقف اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته ای گام به گام اتخاذ کند. ایران به تمام تعهدات خود عمل خواهد کرد. تعهدات ذیل این توافق به این منظور بود که به کشورهای اروپایی که قول جبران تاثیر خروج واشنگتن از توافق را داده بودند، فرصت تلاش برای تحقق این وعده را بدهد. با این حال، از آنجایی که کشورهای اروپایی به وعده های خود عمل نکردند، او تعهدات خود را در چارچوب برجام طی چند مرحله کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته ای برجام بود.
پس از روی کار آمدن جو بایدن در ژانویه 2021، دولت دموکرات جو بایدن اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور برای خروج از توافق ایران و گروه 1+5 را محکوم کرد، اما همچنان سیاست فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ را در پیش گرفت. و تحریم ها به بهانه حمایت حقوق بشر از ناآرامی ها در ایران و همچنین قدرت پهپادهای ایران و ادعای روسیه برای استفاده از این پهپادها در جنگ علیه اوکراین اعمال شد.