مافیای امتحان نهایی و تدریس خصوصی اجباری برای معلمان

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش به اتهام تشکیل مافیای امتحانات نهایی و تدریس خصوصی اجباری برخی معلمان پاسخ داد.

به گزارش ایلنا، علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که چرا والدین بابت فعالیت های رایگان مانند آموزش شنا یا تدریس خصوصی در مدارس غیردولتی به بهانه های مختلف پول می گیرند، پاسخ داد: تخلفات غیردولتی قطعاً با مدارس برخورد خواهد شد، همانطور که در هر منطقه ای هیئت مدیره ای دارد و این شورا هر گزارش دریافتی را بررسی می کند و حتی امتیازات و جریمه های مدارس را که ما داشتیم و داریم لغو می کند. بنابراین این گونه نیست که برخورد صورت نگیرد، بلکه بستگی به گزارشی دارد که والدین ارائه می کنند.

وی ادامه داد: در مدارس دولتی همیشه عنوان کرده ایم که پرداخت اجباری ممنوع است، اما گاهی اوقات اولیای دانش آموزان با مدیران و معلمان مدرسه به توافق می رسند، مثلاً اردوی تعطیلات یا کلاس فوق برنامه در اطراف تشکیل می دهند. مدرسه کمک کند ما در اینجا همیشه تاکید کرده ایم که اجبار حرام است اما مشارکت نه. در صورت اجبار والدین می توانند اعتراض کنند.

ما معتقد نیستیم که مافیا تاسیس شده است

فرهادی با تشریح موضع خود در خصوص تشکیل مافیا در آزمون نهایی پس از تصویب اثر نهایی معدل گفت: شورای عالی آموزش و پرورش هر مصوبه ای به هیچ مافیایی توجهی ندارد و فقط در صدد بهبود است. کیفیت آموزش و دستیابی به عدالت آموزشی بیشتر امکان برداشت وجود دارد. اما در کل ما با مافیا در تضاد هستیم و کاری به آنها نداریم. ما در آموزش و پرورش سهم خود را انجام می دهیم تا مشخص کنیم چه چیزی به نفع دانش آموز است.

سخنگوی آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که آیا وجود مافیای امتحانات نهایی را تایید می کند یا خیر، گفت: اولاً باید به صراحت بگوییم که هدف اصلی امتحان نهایی سنجش دقیق تر میزان یادگیری دانش آموزان بوده است و هدف از این امر. هدف بهبود کیفیت ارزیابی و واقعی‌تر و دقیق‌تر کردن آزمون‌ها بود. متاسفانه، هر قانونی می تواند عوارض جانبی داشته باشد. اینها باید کنترل شود و در قالب نظارت و نظارت قانونی باشد. مدارس آزاد و مدارس غیردولتی وجود دارد. مهم این است که در محیط و در قلمرو وزارت آموزش و پرورش فعال شوند نه اینکه خدای ناکرده مافیایی به وجود بیاید.

وی افزود: ما معتقد نیستیم که مافیا تاسیس شده است، اما معتقدیم عوارض دارد و باید مراقب آن عوارض بود. در مورد ورشکستگی خیلی ها می گویند مافیا وجود دارد و خیلی ها هم معتقدند اینطور نیست بلکه نیاز مردم است. مردم سعی می کنند با توجه به نیازهای فرزندان خود به آنها کمک کنند. ما باید تلاش کنیم تا از بروز این نیاز جلوگیری کنیم.

فرهادی تاکید کرد: اگر در امتحانات نهایی مشکلی وجود دارد باید دید مشکل چیست. امتحان نهایی نباید به گونه ای طراحی شود که دانش آموز بتواند با درسی که مثلاً یک گروه مافیایی برای او ترتیب داده مشکل خود را حل کند. بلکه آموزش و سنجش میزان یادگیری دانش آموز در طول تحصیل باید خوب باشد تا این مشکل پیش نیاید، اما در واقع آموزش نمی تواند در این زمینه ها نظر روشنی داشته باشد، زیرا تشکیل نظر صریح به معنای وجود این اشکال برای تایید است. یعنی در این زمینه در این مورد باید دلیل داشته باشیم.

وی در خصوص وقوع تخلف از سوی برخی معلمان و به تعویق افتادن توضیحات تکمیلی در خصوص تدریس در کلاس های خصوصی آنها به دلیل اهمیت امتحان نهایی نیز گفت: همانطور که گفتید این موارد تخلف است و تخلف نیز گزارش می شود. اگر دیده شود حتما رسیدگی می کنیم.

رئیس جمهور دستور جمع آوری مدارس سنگی را صادر کرد

فرهادی درباره مدارس سنگی نیز گفت: رئیس جمهور دستور بررسی دقیق در این زمینه را داده است و هر جا که نیاز به ساخت مدرسه است باید احداث شود و کار ساخت و ساز خیلی سریع انجام شود و اینگونه مدارس سریعا جمع آوری شوند. .

وی در ادامه توضیح داد: واقعیت این است که باید ببینیم مدرسه چند دانش آموز داشت و الان بیش از پنج هزار مدرسه با کمتر از پنج دانش آموز و 430 مدرسه با یک دانش آموز داریم. قطعا برای یک دانش آموز مدرسه ای با دفتر و آزمایشگاه نمی سازند. می‌توانست در آنجا یک مدرسه کانکس کوچک وجود داشته باشد.

وی افزود: مهم این است که یا در آنجا به آن دانش آموز آموزش داده شود یا به عنوان بخشی از طرح روستا، او را به جای دیگری ببرند تا در صورت نداشتن بنای مناسب یا سنگی، دست از یادگیری برندارند آنها در حال بازسازی هستند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما