به گزارش بازتاب آنلاین آنلاین به نقل از روزنامه جوان، کنسرت ساختگی یک خواننده در کاروانسرای انجیره استان یزد و پخش آنلاین در فضای مجازی نشان می دهد که نه وزارت میراث فرهنگی و گردشگری به بنای تاریخی اهمیت می دهند و نه دستگاه های فرهنگی و امنیتی موجود برای جلوگیری از برخی حوادث ناخوشایند استفاده می شود.
قدیم به جایی که نه رهبر و نه مالکی وجود داشت و هرکسی می توانست برود، «کاوانسرا» می گفتند. انتشار ویدئویی از یک خواننده بی حجاب با عنوان کنسرت فرضی در یک کاروانسرا در فضای مجازی که در آن یک گروه موسیقی به سرپرستی وی به اجرای قطعه ای موسیقی می پردازد، واکنش های بسیاری را در پی داشت. در برخی رسانه ها اعلام شد که پرستو احمدی با همراهی احسان بیرقدار، سهیل فقیه نصیری، امین طاهری و امیرعلی پیرنیا در قالب گروه نوازندگان این کنسرت داستانی را اجرا کرد.
طرح دعوی حقوقی
خبرگزاری میزان روز پنجشنبه در واکنش به انتشار این ویدئو که شامگاه چهارشنبه هفته گذشته از طریق یوتیوب به صورت آنلاین پخش شد، از تشکیل پرونده قضایی در این زمینه خبر داد. این خبرگزاری مرتبط با قوه قضائیه نوشت: پس از انتشار کلیپ مذکور که فاقد مجوز قانونی و منطبق با موازین قانونی و فرهنگی کشور بود، با مداخله قوه قضاییه علیه این خواننده و … تهیه کنندگان این کلیپ عدالت را تشکیل دادند.
در حالی که بیشتر ویدیوهای قبلی پرستو احمدی که در آن آواز می خواند و موسیقی می نواخت، از یک سطح بالاتر نمی رفت و معمولاً توسط 15000 فالوور خودش دیده می شد، پس از انتشار این ویدیوی زنده در یوتیوب، تعداد دفعات تماشای ویدیو افزایش یافت و پخش شد. تعداد فالوورها تعداد پرستوهای احمدی از 500 هزار نفر گذشت!
دیروز پس از هیاهویی که این ویدئو در فضای مجازی به پا کرد، برخی رسانه ها از لایک نادره رضایی، مسئول امور هنری وزارت ارشاد خبر دادند. انتشار این خبر باعث افزایش تعداد بینندگان ویدئو و برانگیختن جشن هایی در میان برخی گروه های برانداز و مخالف نظام شد. “جوان” برای بررسی و تایید صحت این داستان با آرتز PR تماس گرفت. بعد از اینکه موضوع را مطرح کردم و ماجرا را جویا شدم یکی یکی از نزدیکان نادره رضایی فاش کرد که خبر لایک خانم نادره رضایی، مسئول امور هنری وزارت ارشاد از ویدئوی خوانندگی پرستو احمدی صحت ندارد و آن را تکذیب کرد.
هی میراث فرهنگی خوابیده!
پرستو احمدی این کنسرت غیرقانونی را علیه جامعه اسلامی کشورمان در کاروانسرای انجیره شهر یزد در اردکان برگزار کرد. از آنجایی که مدیریت برخی از کاروانسراهای قدیمی معمولاً در اختیار وزارت میراث فرهنگی و برخی دیگر تحت مدیریت سازمان اوقاف است، پس از بررسی و تحقیق متوجه شدیم که مدیریت این کاروانسراها بر عهده وزارت میراث فرهنگی و گردشگری است. و طبق برخی گزارش ها هیچ نگهبان و مراقبی در آنجا وجود ندارد. و به نوعی وزارت میراث فرهنگی از آن منصرف شد. نکته اینجاست که گروهی چند نفره با آلات موسیقی، پروژکتور و وسایل دیگر به این کاروانسرا رفتند. پس از طراحی صحنه و راه اندازی میزانسن مورد نظر، پروژکتورهایی را برای نورپردازی صحنه نصب کردند و سپس با قرار دادن سیستم صوتی و تصویری اجرا را آغاز کردند و به کنسرت تبدیل شدند و اتفاقاً از طریق یوتیوب به صورت زنده و آنلاین آن را پخش کردند!
واضح است که تهیه، ضبط و پخش چنین برنامه آنلاینی بدون حمایت چند تیم فنی و حمل و نقل امکان پذیر نبود. آیا وزارت میراث نمی تواند مراقب مکان هایی باشد که آنها برای حفظ و نگهداری آنها هزینه های زیادی صرف می کنند تا کسی نخواهد بلند شود و آنجا کنسرت بدهد؟! قبل از انتشار این گزارش به شدت خواهان پاسخ مسئولان وزارت میراث بودیم، اما متاسفانه این اتفاق نیفتاده است.
حوادث بادر!
در سالهای اخیر، پیش از وقوع اغتشاشات سال 1401 و به بهانه درگذشت مهسا امینی، فیلمی از برخورد نامناسب و بدنی با مأموران نیروی انتظامی تحت عنوان «گشت ارشاد» در فضای مجازی منتشر شد و سپس بدون اطلاع. این ویدیو ربطی به این داره که کجا و کی و دلیل جذب این زن چی بوده. او مورد استقبال گروه های برانداز و چند مزدور داخلی قرار گرفت و سعی کردند انقلابی را تحت پوشش به راه بیندازند!
مدتی است که بحث ابلاغ و اجرای قانون به اصطلاح عفاف و حجاب مطرح شده است. تیم های مختلف رسانه ای که خود را مروج می خوانند و برخی از مقامات حکومتی در این باره انزجار و نفرت پراکنی می کنند، در حال حاضر ویدئویی در حال انتشار است که در آن پرستو احمدی با بدن نیمه برهنه در وسط کاروانسرا آواز می خواند! رفاقت خودجوش! این حادثه متعفن با تلاش جریان های مشکوک برای ایجاد دوقطبی حول موضوع حجاب در جامعه نیز قابل تامل است.
البته همین فرد با انتشار پستی در صفحه شخصی خود درباره علت و چرایی این اقدام نوشت: «من پرستو؛ دختری که می خواهم برای کسانی که دوستشان دارم بخوانم. این حقی است که من نمی توانستم نادیده بگیرم. خواندن برای کشوری که خیلی دوستش دارم.»
ماجرا وقتی جالبتر میشود که بدانیم این بانو در اغتشاشات سال 1401 در کشورمان نمایش معروف «از خون جوانان وطن» شعری از عارف قزوینی را نیز اجرا کرده است. این شخص خرداد او سال گذشته نیز اثری با عنوان «هوای آزاد» منتشر کرد که به گفته خودش در واکنش به شورش های پاییز 1401 منتشر شد. سه ماه پس از انتشار این مطلب، به گفته برخی از کاربران فضای مجازی، وی تحت تعقیب قضایی قرار گرفت و به دادسرای امنیت تهران احضار شد.
از صورت بندی وقایع و تامل در جریان اخبار پیرامون این بانو می توان نتیجه گرفت که اولاً میراث فرهنگی بهتر است نگاه خود را نسبت به مدیریت کاروانسراها و سایر بناهای تاریخی کشورمان تغییر دهد. و با اینکه زمانی کاروانسرا بوده و زیر نظر این وزارتخانه است، اداره آن را بر عهده دارد.
برخی گزارش ها حاکی از آن است که خانم احمدی پیش از این اخباری را درباره اجرای کنسرت منتشر کرده است و باید به بستگانی که مسئولیت تامین امنیت روحی و روانی و اخلاقی جامعه را بر عهده دارند تاکید کرد که نباید همیشه منتظر وقوع حادثه یا وقوع حادثه بود. قبل از وقوع باید با آن برخورد کرد؛ وگرنه نتیجه همان کنسرت فرضی می شود!