به گزارش مانیبان، مصوبه هیات وزیران برای آزادسازی واردات آیفون توسط محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور ابلاغ و واردات گوشی های موبایل اپل با سود تجاری ۹۶ درصد مجاز شد. بررسی های اولیه حاکی از آن است که قیمت مدل های جدید آیفون در کشورمان بین 100 تا 200 میلیون تومان خواهد بود.
وزیر ارتباطات می گوید: رفع ممنوعیت واردات آیفون با حمایت معاونت حقوقی رئیس جمهور و وزیر صمت محقق شد و جزئیات و مقررات مربوطه در اسرع وقت اعلام می شود. سخنگوی دولت همچنین از لغو ممنوعیت ثبت نام آیفون خبر داد. البته، ادعاها نشان می دهد که فرآیند ثبت نام برای آیفون های غیرمجاز فعلی می تواند زمان بر و زمان بر باشد.
تاریخچه ممنوعیت آیفون.
از سال 2017 که دونالد ترامپ شمشیر را بر سر ایران بست و با احیای تحریم های قبلی و اعمال تحریم های جدید سعی در نابودی اقتصاد ایران کرد، انقباض هزینه های ارزی در دستور کار دولت وقت قرار گرفت که اولین گام آن توقف ثبت سفارش خودرو
صرف نظر از اینکه اصرار بی انضباط بر تخصیص ارز ترجیحی بر مبنای دلار 4200 تومانی به واردات، اثربخشی سیاست های ممنوعیت واردات را به شدت کاهش داد، اصل جلوگیری از خروج ارز از کشور سیاستی اجتناب ناپذیر بود که باید اتخاذ شود.
بعدها که اصلاح سیاست پولی در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت، تامین نیازهای ضروری جامعه در اولویت قرار گرفت. حتی آزادسازی برنامه ریزی شده واردات خودرو به قانون تبدیل شد. در همین حال، سیاست گذاران به فکر واردات گوشی های آیفون بودند.
از نظر عددی، این گوشیها بخش کوچکی از جامعه مصرفکننده را شامل میشد، اما از نظر پولی درصد بالایی از منابع اختصاص یافته به واردات تلفن همراه را مصرف میکردند. در نتیجه با ممنوعیت واردات مدلهای جدید و افزایش هزینههای ورودی برای مدلهای قدیمی، تلاش شد تا این حوزه متعادل شود.
طبق آمارهای رسمی در سال 1400 که واردات گوشی همراه ممنوع نبود، 4 میلیارد و 161 میلیون دلار به واردات گوشی تلفن همراه اختصاص یافت. از این مبلغ حدود 1.4 میلیارد دلار صرف واردات گوشی های تلفن همراه به ارزش بیش از 600 دلار شده است که 900 میلیون دلار آن صرف واردات 600 هزار دستگاه آیفون شده است.
نکته جالب اینجاست که در همان سال 17 میلیون دستگاه تلفن همراه وارد کشور شد که حدود 2.7 میلیارد دلار از آن باقی ماند. در واقع بخش خرده فروشی بازار موبایل ایران بیشترین ارز را به خود اختصاص داده است و طبیعتا این بخش برای مدیریت ارز باید محدود می شد.
تلاش برای ثبت نام آیفون
تحریم های آیفون با ممنوعیت واردات مدل جدید این برند یعنی آیفون 14 آغاز شد و مدل های بعدی نیز مشمول این قانون شدند. یکی یکی از مشکلات بازار با اجرای این قانون افزایش قیمت مدل قدیمی آیفون 13 بود که بازار گوشی های رفرش شده و بسته بندی شده را باز کرد و به جایی رسید که مدل قدیمی این موبایل گران شد. مدل جدید
همچنین بدون رفع ممنوعیت واردات، عوارض واردات تلفن همراه به ارزش بیش از 600 دلار به 96 درصد افزایش یافت اما این مصوبه اجرایی نشد. عجیب است، در پایان تیر در سال جاری مجدداً مصوبه دولت اصلاح شد و تعرفه واردات گوشی های بالای 600 دلار به 15 درصد برای تشریفات تجاری و 30 درصد برای سایر رویه ها کاهش یافت.
اکنون به گواه حکم محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور: واردات هر نوع تلفن همراه هوشمند با برند اپل با سود بازرگانی 96 درصد مجاز است.
سونامی فروشندگان آیفون 13
همزمان با انتشار خبر واردات آیفون، بسیاری از آگهی های فروش آیفون 13 به صورت آنلاین منتشر شد، هرچند وزیر ارتباطات می گوید: به زودی آیین نامه مربوط به مصوبه دولت تدوین و ابلاغ می شود و ثبت آیفون های غیرمجاز در بازار خواهد بود. ممکن است زمان و زمان زیادی طول بکشد، اما بازار مشتاقانه برای مدل جدید آیفونی که به تازگی معرفی شده آماده می شود.
با توجه به تقاضای زیادی که ممنوعیت واردات آیفون در بازار ایجاد کرده است، به نظر می رسد با آغاز واردات آیفون جدید، دولت باید منابع ارزی قابل توجهی را برای واردکنندگان این محصول فراهم کند.
قیمت یک آیفون ۷۹۹ دلاری چقدر است؟
در شرایط فعلی واردات گوشی تلفن همراه با ارز نیمایی و 49 هزار و 252 تومان انجام می شود. اگرچه واردات گوشی های بالای 600 دلار و آیفون با این قیمت چندان منطقی نیست. اما اگر این اتفاق بیفتد، هر گوشی آیفون 16 پایه با قیمت 799 دلار حداقل 80 میلیون تومان برای متقاضی تمام می شود و اگر واردات با ارز آزاد انجام شود، این مبلغ برای گوشی پایه آیفون 16 حدود 110 میلیون تومان خواهد بود. گرفتن و بالا بردن
برای واردات آیفون 16 پرو مکس با حافظه 1 ترابایتی به عنوان گران ترین گوشی آیفون باید 1599 دلار تخصیص داد و قیمت آن برای متقاضی در بازار ایران حداقل 157 میلیون تومان به ارز ایران و حدود 220 میلیون خواهد بود. از توماس به ارز آزاد