به گزارش مانیبان به نقل از مهر، عماد رفیعی در همایش ملی شوفای سب، نوآوری های انرژی و حمل و نقل پاک، گفت: پیش بینی می کنیم قیمت بنزین فوق وارداتی بین 40 تا 50 هزار تومان باشد.
وی افزود: ما به عنوان کشوری با منابع نفت خام و گاز طبیعی در رتبه های اول قرار داریم و از نظر تاریخی کشور نفتی هستیم، بنابراین مهمترین منابع درآمدی کشور از این طریق تامین شد.
وی ادامه داد: در کشور ما به دلیل تخفیف خوراک و سوخت صنایع، در صورت عدم تخصیص یارانه، تولید به شدت کاهش می یابد و درآمد مالیاتی کشور را تحت تاثیر قرار می دهد. دلیل این وضعیت مصرف و قاچاق این است که تامین انرژی 4 کشور همسایه به عهده ماست که منشا آن قیمت انرژی است.
از چه زمانی می توان با کارت بانکی بنزین زد؟
مشاور مدیرعامل شرکت ملی پالایش و صدا و سیما با اشاره به اینکه برای رسیدن به اقتصاد غیرنفتی باید تمام تلاش خود را انجام دهیم، خاطرنشان کرد: برای رسیدن به اقتصاد غیرنفتی در 4 سال باید فعالیت هایی را که دارم انجام دهیم. در 70 سال انجام نشده است.
به گفته رفیعی، زمانی که نمی توان قیمت حامل های انرژی را برای همه اقشار یکسان افزایش داد، باید بازار انرژی ساخت و برای عقب نماندن از فناوری های جدید به این ساخت بازار نیاز داریم.
وی ادامه داد: نزدیک به دو سال است که سوپر بنزین در کشور نداریم، واردات سوپر بنزین از طریق بخش خصوصی چه اشکالی دارد؟
رفیعی تاکید کرد: انتظار داریم واردات بنزین سوپر 40 تا 50 هزار تومان باشد و به نظر می رسد مصرف آن 25 هزار لیتر باشد.
وی ادامه داد: باید قیمت کارت مکان یابی را افزایش دهیم و قیمت 1500 و 3000 تومانی تغییر نکند زیرا کارت مکان یابی نیز منجر به قاچاق می شود و کارت مکان باید کارمزد داشته باشد یا قیمت آن تغییر کند.
رفیعی افزود: عمر مفید باک ها 15 سال است و به بحث نوسازی رایگان باک تاکسی ها رسیدیم که در حال انجام است و در نظر داریم برای کامیون ها نیز همین کار را انجام دهیم.
به گفته وی، آژانس های اینترنتی هم داریم که با کاهش 6 درصدی نرخ، رانندگان را تشویق به تمدید سپرده های خود می کنند. خودروسازان همچنین وعده تولید موتورهای جدید دوگانه سوز را دادند.
رفیعی ادامه داد: گاز مایع می تواند به طور جدی وارد سبد سوخت شده و جایگزین بنزین شود و اگر بتوانیم LPG را با قیمت لیتری 1500 تومان وارد سبد سوخت کنیم، آسیبی به CNG و کاهش مصرف بنزین در کشور وارد نمی کند.
وی افزود: اسقاط خودروهای فرسوده به ویژه تاکسی و موتورسیکلت 90 درصد فرسوده و تاکسی است. 52 درصد فرسوده هستند که از 35 میلیون خودرو به 18 میلیون دستگاه فرسوده رسیده است.