به گزارش پی ام آپ،مهدی طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، تأکید کرده است که بازار سرمایه، عنوان “سفتهبازی” را دارد، اما در مقایسه با سایر بازارها، آسیب کمتری را به همراه دارد. او بیان کرده است که این در حالی است که قرار گرفتن بازار سرمایه در دایره شمول مالیات بر عایدی سرمایه، فعلاً در اولویت نیست، اما ممکن است در آینده این اتفاق رخ دهد.
طغیانی در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا بازار سرمایه، مانند سایر بازارهای دیگری که مشمول مالیات بر عایدی سرمایه هستند، به عنوان یکی از مشمولان قانون مالیات بر عایدی سرمایه در نظر گرفته نشده است، گفت: “مهمترین عاملی که مانع الحاق بازار سرمایه به قانون مالیات بر عایدی سرمایه است، عدم وجود شرایط طبیعی در بازار است.”
نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه پس از اتفاقات سال 1398 و سرازیر شدن و سپس خروج مبالغ هنگفتی، بازار سرمایه همچنان به حالت عادی بازنگشته است، گفت:
امکان الحاق بازار سهام به قانون مالیات بر عایدی سرمایه در آینده
طغیانی ادامه داد: یک نکته دیگر وجود دارد که بیان میکند که در حوزه بازی سفته، ورود پول به بازار سرمایه حداقل خسارت را به همراه دارد. البته با تحولاتی که ممکن است در آینده رخ دهد و بازار به وضعیت طبیعی خود بازگردد، و همچنین با اصلاحات قانونی که لازم است اعمال شود، ممکن است قانونگذار به تغییراتی در مالیات بر عایدی سرمایه بپردازد.
وی با اشاره به اینکه باید گام به گام پیش برویم، گفت: در شرایط فعلی با توجه به شرایط فعلی بازار و اینکه پول وارد شده ضرر کمتری دارد، قرار گرفتن بازار سرمایه در محدوده سود سرمایه. مالیات در اولویت نیست، اما ممکن است در آینده این اتفاق بیفتد.
یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر این تناقض گفت: مالیات بر عایدی سرمایه یک ابزار کوتاه مدت است اما در عمل قانونگذار چندین سال برای آماده سازی اجرای آن در نظر گرفته است. از سوی دیگر بلوغ در اجرای قانون حدود 5 تا 7 سال طول می کشد، وی گفت: زمان تعیین شده در طرح مالیات بر عایدی سرمایه به گونه ای تعیین شد که دولت دیگر بهانه ای برای عدم اجرای قانون نداشته باشد.
مهدی طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به قابلیت دولت برای اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه، بیان کرده است که دولت میتواند اجرای قانون را از روزی که به تصویب میرسد آغاز کند، و در صورت فراهم بودن زیرساختهای لازم، قانون را حتی زودتر از زمان تعیین شده نیز اجرا کند. او افزوده است که بنابراین دست مجری برای اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه باز است و زمان تعیین شده در طرح، سقف زمانی است که تعیین شده است و دولت میتواند در زمان کوتاهتری این قانون را اجرایی کند. همچنین، طغیانی تأکید کرده است که عزم اجرای قانون در دولت وجود دارد و مدت زمان تعیین شده، تنها نهایت زمانی است که برای اجرای آن به دولت داده شده است.