در دوره اول حکومت در افغانستان، طالبان گذاشتن عمامه را اجباری و تراشیدن ریش و مدل مو به سبک غربی را ممنوع اعلام کردند و عدم رعایت این قوانین به شدت مجازات شد. زنان نیز از ابتدا مجبور بودند برقع بپوشند و تمام اعضای بدن خود را بپوشانند. ممنوعیت تحصیل دختران توسط طالبان، قوانین سختگیرانه و سایر محدودیت ها برای زنان، نگرانی های سازمان های حقوق بشری را برانگیخته است. حالا صدای زن حتی هنگام تلاوت قرآن خلاف شرع است و حرام اعلام شده است.

ملا هیبت الله آخوندزاده، رهبر طالبان، قوانین جدیدی از جمله محدودیت در صدا و چهره زنان را برای اجرا به حکومت طالبان ارائه کرده است.

طالبان صدا و چهره زنان را محدود می کند

قانون جدید که روز چهارشنبه توسط رهبر طالبان اعلام شد، مرداد این به “وزارت امر به معروف و نهی از منکر” دولت طالبان داده شده است و بسیاری از جنبه های زندگی افغان، به ویژه زنان را پوشش می دهد.

ماده 13 قانون جدید که از سوی وزارت عدلیه طالبان ابلاغ شده، زنان را موظف می کند که تمام بدن خود را بپوشانند و بر اساس قانون، «پوشاندن صورت زنان از ترس فتنه ها ضروری است».

این قانون همچنین می گوید صدای زن حتی در هنگام تلاوت قرآن خلاف شرع و حرام است.

قانون جدید 114 صفحه ای و 35 ماده ای طالبان در مورد امر به معروف اولین سند رسمی از قوانین مدون در مورد موضوع “امر به معروف و نهی از منکر” از زمان به دست آوردن قدرت مجدد رژیم طالبان در افغانستان است گزارش شده است.

عبدالغفار فاروق، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، روز پنجشنبه گفت که طالبان اطمینان می دهند که “این قانون اسلامی راه درازی در ترویج امر به معروف و نهی از منکر خواهد کرد.”

اما گروه‌هایی از زنان و دختران در افغانستان، قانون طالبان را «محدودیت‌های شدید برای زنان افغان» توصیف می‌کنند.

دو زن ساکن در ولایات کابل و نیمروز با انتقاد از قوانینی که زندگی آنها را سخت کرده است، می گویند: “طالبان می خواهند با وضع قوانین سخت گیرانه توجه جهان را به خود جلب کنند.”

هدر بار، معاون آسیایی دیده بان حقوق بشر نیز قانون جدید طالبان در افغانستان را محدودیتی برای حقوق بشر زنان خواند و گفت که جامعه جهانی به طالبان جرأت انجام این کار را داده است.

حیدر بار با اشاره به اینکه قانون اخیر طالبان ادامه دستورات سرکوبگرانه طالبان در سه سال گذشته است، افزود: اکنون دیده می شود که طالبان احساس قدرت و شجاعت بیشتری می کنند و با اشتیاق فراوان به راه خود ادامه می دهند.

رژیم طالبان در افغانستان اکنون چهارمین سال خود را می گذراند اما همچنان با بحران مشروعیت دست و پنجه نرم می کند. طالبان نتوانسته است جامعه جهانی را برای همکاری در خارج کردن افغانستان از انزوای بین المللی متقاعد کند و به طور کلی حقوق اساسی و خواسته های مدنی مردم افغانستان به ویژه زنان و دختران را زیر پا گذاشته است.

تضمین حقوق زنان، آزادی بیان، ایجاد حکومت فراگیر و دستیابی به مشروعیت داخلی از جمله شرایطی است که جامعه جهانی برای به رسمیت شناختن رژیم طالبان تعیین کرده است.

طالبان گذاشتن ریش را اجباری کردند

اخیراً طالبان به تمام کارمندان دولت در هرات دستور داده است که به جای کت و شلوار، لباس سنتی بپوشند و ریش بگذارند.

یکی وی در مورد کارمندان دولت در هرات می گوید: ملاک طالبان برای پرداخت معاش، کار نیست و ملاک اصلی ریش و کلاهی است که گذاشته اند.

در دوره اول حکومت در افغانستان، طالبان گذاشتن عمامه را اجباری و تراشیدن ریش و مدل مو به سبک غربی را ممنوع اعلام کردند و عدم رعایت این قوانین به شدت مجازات شد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما