قند یکی این یکی از اصلی ترین محصولات در صنعت مواد غذایی و شیرینی است و نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی دارد. این محصول که از چغندر قند و چغندر قند استخراج شده است ، تحت تأثیر شرایط آب و هوایی ، سیاست های کشاورزی و بازار جهانی قرار دارد.
ایران ، که بخشی از نیاز خود را از طریق واردات قند برآورده می کند ، همواره با عرضه و قیمت های وی روبرو بوده است.
سال گذشته عرضه قند برای واحدهای صنعتی برخی استانها برای یکی این یکی از اصلی ترین مشکلات تولید کنندگان شد. کاهش سطح کشت چغندر به دلیل تأخیر در اعلام قیمت خرید تضمین شده ، افزایش هزینه های حمل و نقل مواد اولیه و عدم تخصیص سهمیه قند مناسب از جمله چالش های پیش روی کارخانه های تولید بود.
علاوه بر این ، واردات ارزان قند از استان های دیگر باعث شد بسیاری از تولید کنندگان ملی دچار مشکل شوند و حتی برخی از واحدهای بسته.
از طرف دیگر ، برخی گزارش ها حاکی از تخصیص ناشناخته 3000 تن شکر به یک واحد خاص است. در حالی که سایر واحدهای صنعتی متوجه سهمیه نمی شدند. علاوه بر این ، اجرای برنامه توزیع قند از طریق سیستم بازار نیز تولید کنندگان را سرگردان کرده و روند تأمین مواد اولیه را به تأخیر انداخت.
چگونه می توانید بازار جهانی واردات و قیمت قند در ایران را کاهش دهید؟
بخشی از قند موجود در کشور از طریق واردات تأمین می شود. بنابراین ، تولید و عرضه این محصول در بازار جهانی مستقیماً بر بازار داخلی ایران تأثیر می گذارد.
جدول زیر که میزان واردات قند از سال 2001 در پایان است دی ماه 1403 نشان می دهد که این کشور بخشی از نیاز خود را از طریق واردات فراهم می کند و خودکشی انجام نشده است.
به گفته راوی گاپا ، مدیر اجرایی تولید کننده اصلی شری شوررز ، جدا از کنفرانس شکر دبی ، کاهش تولید شکر در هند ، محدودیت های عرضه اتحادیه اروپا و اتحادیه اروپا و همچنین تقاضای زیادی برای شکر بلانکا می تواند افزایش یابد قیمت جهانی محصول.
اگر نرخ عرضه در سراسر جهان کاهش یابد ، برای ایران دشوارتر خواهد بود. به خصوص اگر کشورهای صادراتی مانند هند محدودیت صادرات داشته باشند.
براساس نظر گوپتا مبنی بر اینكه قیمت جهانی قند بیش از 530 دلار در هر تن باقی مانده است ، به احتمال زیاد هزینه های عرضه و واردات برای كارآفرینان ایرانی افزایش می یابد كه فشار بیشتری بر قیمت های داخلی وارد می كند.
واکنش های داخلی به افزایش قیمت
در صورت افزایش قیمت قند در کشور ، امکان جمع آوری و عرضه آن برای برخی از فروشگاه ها امکان پذیر است. از طرف دیگر ، صنایع مرتبط مانند تولید کنندگان مواد غذایی و کیک نیز تحت تأثیر این گران است.
رشد هزینه های تولید در این بخش می تواند قیمت محصولات نهایی را افزایش داده و فشار اقتصادی بیشتری را بر روی مصرف کنندگان اعمال کند. علاوه بر این ، برخی از کارخانه ها در سالهای اخیر مشکلی برای تأمین این مواد اولیه داشته اند که بار دیگر می تواند موجی از اعتراض داشته باشد.
با توجه به همه این مشکلات ، ایران نتوانسته است در خودکشی قند موفق شود. فقدان پیشنهاد جهانی و افزایش قیمت در بازارهای بین المللی می تواند بر قیمت و پیشنهاد این محصول در ایران تأثیر بگذارد.