قطعی گاز در بخش خانگی وجود نداشت

معاون وزیر نفت با دعوت از مردم برای پیوستن به کمپین ۲ درجه کمتر، اعلام کرد: با تلاش‌های صورت گرفته و علیرغم مصرف ۷۹ درصد گاز تولیدی در بخش خانگی، تاکنون شکستی نداشته‌ایم.

به گزارش ایرنا از شرکت ملی گاز ایران، سعید توکلی روز چهارشنبه درباره علت نارضایتی در حوزه انرژی که منجر به تعطیلی نیمی از کشور شد، اظهار داشت: تعطیلی برخی شهرها به دلیل کمبود گاز نیست. اما عوامل دیگری مانند آلودگی هوا یا شرایط آب و هوایی در هر استان موثر است و به عنوان مثال در استان تهران آلودگی هوا باعث کاهش فعالیت ها می شود.

وی با اشاره به اینکه مصرف گاز طبیعی در فصل زمستان افزایش چشمگیری دارد، گفت: روز گذشته 858 میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری تزریق شد که از این میزان تقریبا 671 میلیون مترمکعب در بخش خانگی مصرف شد.

توکلی با یادآوری اینکه این افزایش مصرف ناشی از کاهش دما و نیاز گرمایشی بوده است، افزود: روز گذشته حدود 110 میلیون متر مکعب به نیروگاه ها تحویل داده شد که بی نظیر است.

وی راه حل مشکل نارضایتی را در کنترل مصرف و سوخت مربوطه در نیروگاه ها دانست و افزود: اگر مردم در حوزه خانگی موفق شوند دمای خانه های خود را تا 2 درجه سانتی گراد کاهش دهند، این امر کمک زیادی به کاهش خواهد کرد. دمای قابل قبول برای مصرف سوخت مایع در نیروگاه ها.

معاون وزیر نفت ادامه داد: بخشی از این نارضایتی ها از طریق اعمال محدودیت ها و بخشی دیگر از طریق سوخت معادل رفع می شود. مثلاً در صنعت برق یا نیروگاه ها این مشکل با سوخت معادل حل می شود. بنابراین اگر مردم به جنبش «2 درجه کمتر» بپیوندند، مصرف سوخت‌های مایع در نیروگاه‌ها کاهش می‌یابد و آلودگی‌های زیست‌محیطی افزایش نمی‌یابد.

توکلی گفت: حدود 79 درصد گاز تولیدی در بخش خصوصی و تجاری مصرف می شود. بنابراین اگر مردم در مصرف انرژی صرفه جویی کنند، می توانیم از بحران های بعدی جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه تقریبا 79 درصد مصرف در بخش خانگی است، افزود: با صرفه جویی در مصرف گاز در بخش های خانگی و تجاری و تنظیم دمای خانه بین 18 تا 21 درجه سانتی گراد که به عنوان دمای مناسب در تمام نقاط شهر شناخته می شود. جهان، توانایی کمک به مدیریت مصرف.

مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: پوشیدن لباس گرمتر و تنظیم دمای آبگرمکن ها و پکیج ها بین 55 تا 60 درجه سانتیگراد نیز می تواند موثر باشد. راه حل های دیگر شامل پوشاندن دریچه های تهویه مطبوع، استفاده از درزگیرها و استفاده مناسب تر از بخاری ها است.

معاون وزیر نفت با رد برخی شایعات در فضای مجازی درباره صادرات گاز، گفت: حداقل محدودیت هایی را برای صادرات گاز در نظر گرفته ایم که به دلیل تعهدات بلندمدت و هزینه های بالا قابل کاهش نیست.

توکلی گفت: کشور ما از نظر منابع و ذخایر گاز در وضعیت خوبی قرار دارد یکی یکی از موضوعات مهم در تجارت گاز، صادرات است. اما واقعیت این است که وقتی مصرف کننده داخلی گاز را به صورت سوختن نفت خام مصرف می کند، با افزایش مصرف، گاز کمتری برای صادرات وجود دارد.

وی شدت مصرف انرژی در ایران را 3.3 برابر میانگین جهانی دانست و گفت: میزان گاز مصرفی در کشور معادل میزان تولید چین است. با توجه به اینکه 72 درصد سبد انرژی کشور را گاز تشکیل می دهد، هرگونه ناهماهنگی تاثیر منفی بر شبکه خواهد داشت.

معاون وزیر نفت افزود: دو راهکار کلیدی برای رفع نارضایتی ها داریم. مدیریت مصرف و مصرف بهینه انرژی. به کارگیری استانداردها و فرهنگ سازی صحیح در حوزه مصرف انرژی بسیار مهم است. همچنین باید به یاد داشته باشیم که هدر دادن انرژی برای هیچ کس سودی ندارد و به نسل های آینده آسیب می رساند.

توکلی ادامه داد: با کاهش دما، مصرف گاز افزایش می یابد. بنابراین هر درجه کاهش دما معادل 25 میلیون مترمکعب افزایش مصرف است. بنابراین همکاری دولت و مردم برای مدیریت صحیح مصرف انرژی ضروری است.

وی خاطرنشان کرد: با تلاش های انجام شده در حال حاضر قطعی گاز در بخش خانگی نداشته ایم و امیدواریم این روند ادامه یابد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: معتقدم برای حل بحران عدم تعادل گاز در ایران نیازمند یک برنامه جامع هستیم که بر بهینه سازی مصرف و سرمایه گذاری در افزایش تولید متمرکز شود.

توکلی افزود: این اقدامات شامل اصلاح قیمت انرژی و افزایش بهره وری زیرساخت ها است تا بتوانیم گازرسانی پایدار را برای فصول سرد سال تضمین کنیم.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما