محل دفن حضرت زینب(س) تحت الشعاع بلاتکلیفی قرار داشت و در حالی که برخی از اندیشمندان جهان اسلام بر دفن حضرت زینب(س) در شهر مدینه تاکید داشتند، تاکید کردند که مکان دقیق آن گم شده است.
به گزارش پی ام آپ، هرتز. محل دقیق قبر حضرت زینب (س) همواره محل بحث روشنفکران و مردم بوده است. پس نظر بده یکی از پژوهشگران تاریخ اسلام درباره قبر آن حضرت پرسیدیم.
مرضیه محمدزاده، مدرس دانشگاهی دانشگاه مذاهب و مذاهب اسلامی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: برخی از صاحب نظران از جمله شیخ محمد حسنین تفسیری در کتاب روضه عقیله و زینب شمس الدین ذهبی در تجرید اسماء صحابه به این نکته اشاره می کنند که حضرت علی (ع) زینب علیهاالسلام قبرش را در دمشق ذکر کرد. برخی مانند ابن عساکر دمشقی و ابیدلی در تاریخ کبیر قبر آن حضرت را در مصر و گروهی را در کتاب مهمی به نام اخبار الزینبیات ذکر کرده اند. مدینه. می دانستم
وی ادامه داد: واقعه عاشورا در ماه محرم سال 61 هجری قمری رخ داد و سپس هرتز. زینب با کاروان اسیران به شام رفت و چند روز بعد به مدینه بازگشت. حضرت زینب در نیمه ماه رجب سال 62 هجری قمری از دنیا رفت. بنابراین آنها تنها یک سال و چند ماه دیرتر از خواهر و برادرشان زنده ماندند و شانس کمی برای اعزام به سفر دیگر داشتند.
این محقق و نویسنده اشاره می کند که وفات حضرت زینب علیهاالسلام مصادف با نهضت حرا واقم و قیام عبدالله بن حنظله غسیل الملائکه در مدینه بوده و عموماً مصادف با دوره قیام های شدید سیاسی بوده است فرمود: امام سكاد (علیه السلام) در این ایام حز. همراه با تمام خاندان هاشمی از جمله زینب علیهاالسلام به منطقه ای به نام ینبع نزدیک مدینه رفت، از این رو هرتز. متأسفانه به دلیل نابسامانی های سیاسی در آن روزها، هیچکس علاقه ای به محل قبر این حضرت نداشت.
محمدزاده با بیان اینکه بر اساس شواهد تاریخی حضرت زینب(س) پس از بازگشت از دمشق هیچ سفر دیگری از جمله مصر و سوریه انجام ندادند، افزود: در آن زمان حضرت زینب(س) هیچ سفر دیگری از جمله سفر نداشتند. مصر و سوریه -خانواده بیت به قدری ناراحت بودند که لباس سیاهی را که بر بدنشان بود در نیاوردند تا اینکه سردار سر عبیدالله بن زیاد را به مدینه فرستاد.
وی با اعتقاد به اینکه محل دقیق قبر حضرت زینب(س) مشخص نیست، افزود: ادامه راه اهل بیت برای خاندان اهل بیت مهم بود. البته اهل بیت هنگام ورود و خروج از مدینه برای عبادت و راز و نیاز نزد پیامبر می رفتند. مثلاً زیارت قبر امام رضا (ع) که غریب بود و امام حسین (علیه السلام) که به طرز غیرانسانی و همچنین میهمان کربلا به شهادت رسید، در روایات مورد تاکید قرار گرفته است.
محمدزاده، هرتز. وی با اشاره به اینکه دلیل خاصی برای مفقود شدن قبر زینب وجود ندارد، گفت: مکان قبر او در تاریخ ذکر نشده است، زیرا قبر و مزار کمتر مورد توجه اهل بیت بوده، اما اهل بیت آن حضرت هستند. بیت قطعا محل قبر او را می دانست.
این پژوهشگر تاریخی در پایان خاطرنشان کرد: سید محسن امین در کتاب اعیان الشیعه و محمد بحرالعلوم در کتاب فی رحاب السیده زینب. زینب در مدینه قرار دارد. بحرالعلوم و سید جعفر شهیدی بر اهمیت محل دفن تاکید کردند و گفتند اگر به زیارت ضریحی که به نام حضرت زینب در دمشق ساخته شده است، قصد زیارت حضرت زینب را دارید. زینب است و این عبادتگاه خداست و حرمت دارد.
انتهای پیام