به نقل از شمانیوز، به گزارش پی ام آپ، کمیته عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست های کلی نظام در اولین جلسه فوق العاده در دستور کار امروز خود که به ریاست آیت الله آملی لاریجانی تشکیل شد، لایحه یک فوریت و مصوبه مجلس در خصوص «الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو» از نظر عدم مغایرت با سیاست های کلی نظام را بررسی کرد.
کمیسیون نظارت دبیرخانه مجمع به این الحاقیه که مربوط به واردات خودروهای فرسوده است، برخی تناقضات و ابهامات از جمله مغایرت با بند 7 و 3 ماده 9 سیاست های کلی قانون، بند 1 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و بند 7 سیاست های کلی تولید داخلی و بند 2 سیاست های کلی برنامه هفتم را شناسایی و گزارش کرده بودند.
پس از این گزارش، اعضای شورای عالی نظارت به بحث و تبادل نظر پرداختند. آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به برخی استدلال های اعضای هیأت عالی نظارت و مجلس در خصوص موضوع واردات خودرو، گفت: با توجه به توافق کلی مجمع در خصوص تعیین سهولت واردات خودرو و نیز این موضوع. از آنجایی که در دسترس بودن آمار نیاز خودرو، کسری در بازار خودرو حتی از طریق واردات تامین نمی شود. واردات لطمه ای به تولید ملی وارد نمی کند. از سوی دیگر، تعیین اولویت عرضه ارز با دولت و بانک مرکزی مطابقت دارد. این قطعنامه جدید نیست و مغایرتی با سیاست های کلی ندارد.
رئیس شورای راحتی افزود: قرار نیست تمام کسری تقاضای داخلی از محل واردات تامین شود. همانطور که به دولت اجازه واردات دارو و تجهیزات پزشکی داده شده است، دولت نیز می تواند مجوز واردات خودرو را داشته باشد. مجمع نظر مساعد خود را در خصوص واردات خودرو اعلام کرد، ممکن است در این مورد نیز موافقت کند.
در این جلسه برخی از اعضای شورای عالی نظارت بر مغایرت این مصوبه با برخی سیاست های کلی تاکید کردند و به تبعات ارزی و مشکلات فنی و خدمات پس از فروش خودروهای فرسوده وارداتی اشاره کردند.
در ادامه جلسه و پس از بیان نظرات برخی از اعضای هیأت عالی نظارت، دکتر ذوالقدر، دبیر شورای رفاه با تاکید بر اینکه دولت می تواند خودرو وارد کند، افزود: نیازی به قانون پروژه ای برای واردات خودرو نبود. واردات خودروهای دست دوم به غیر از ابهام مربوط به «انتقال فناوری»، ایراد دیگری از سوی کمیسیون نظارت دبیرخانه وجود ندارد. اکنون دو میلیون متقاضی در سامانه خرید خودرو ثبت نام کرده اند و 25 درصد تولید ملی به جایگزینی خودروهای فرسوده و 50 درصد به طرح جوانسازی جمعیت اختصاص دارد. بنابراین تولید ملی با حداکثر ظرفیت 1200 میلیون دستگاه به هیچ وجه پاسخگوی نیاز نیست، علاوه بر این که در این مصوبه ضوابط منطقی و دقیقی برای تامین ارز، ملاحظات فنی و زیست محیطی و شرایط موجود است. استفاده واردکنندگان خودرو ذکر شده است.
در نهایت پس از بحث و تبادل نظر اعضای هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست های کلی نظام، واردات خودروهای فرسوده را مغایر با سیاست های کلی ندانستند.
بر اساس این گزارش، در ادامه جلسه شورای عالی نظارت مقرر شد بررسی «ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها» از نظر عدم مغایرت با سیاست های کلی نظام در دستور قرار گرفت.
کمیسیون نظارت دبیرخانه مجمع، در موترد متعددی مصوبه مجلس را مغایر سیاست های کلی دانسته بود که پس از توضیحات نمایندگان دولت و دکتر اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس، با رای اعضای هیئت عالی نظارت، ماده 6 این مصوبه در خصوص الحاق یک تبصره به قانون مالیات های مستقیم مغایر بند1سیاستهای کلی امنیت قضایی(اصلاح ساختار نظام قضایی کشور) و مغایر جزء 3بند9سیاست های کلی نظام قانونگذاری (رعایت اصول قانونگذاری و قانون نویسی) دانسته شد.
اعضای شورای عالی نظارت همچنین ماده 8 (تعیین و اعلام سقف یا میزان افزایش اجاره بها) و تبصره 3 ماده 11 (بررسی موافقت یا رد فسخ در دادگاه صالح غیر حضوری) را ضروری دانستند. برخلاف بند 1 سیاست های کلی امنیت قضایی.
شورای عالی نظارت، ماده 13 این مصوبه در خصوص اخذ عوارض نامتناسب از اعیان به کاربری های ثبتی را مغایر با سیاست های کلی نظام قانونگذاری (رعایت اصول قانونگذاری و قانونگذاری) دانست.
در این جلسه که به ریاست آیت الله آملی لاریجانی، دکتر ذوالقدر، دبیر مجمع، دکتر علی آقامحمدی، دکتر سعید جلیلی، دکتر محمدجواد ایروانی، دکتر حسین مظفر، دکتر سید مرتضی نبوی، برگزار شد. مهندس سید مصطفی میرسالم، حجت الاسلام والمسلمین دکتر مجید انصاری و مهندس محمدرضا بهانر از اعضای هیات عالی نظارت جهت حسن اجرای سیاست های کلی نظام حضور داشتند.