کلروفیل ترکیبی است که به گیاهان رنگ سبز می دهد و شما بدون شک در کلاس زیست شناسی دبیرستان خود با آن آشنا شدید، اما آیا می دانستید که می توانید این ماده را به عنوان مکمل غذایی مصرف کنید؟ به عنوان مثال، هنگامی که کلروفیل از انواع مختلف جلبک ها مانند اسپیرولینا یا سبزیجات برگ دار می آید، منبع خوبی از پروتئین های گیاهی است. در این مقاله به توضیح فواید این ترکیب برای بدن و عوارض آن می پردازیم. پس با ما همراه باشید.

کلروفیل چیست؟

کلروفیل یک رنگدانه محلول در چربی است که در گیاهان یافت می شود. رنگ سبز گیاهان به دلیل وجود این ماده است که به آنها در تولید انرژی از طریق فرآیند فتوسنتز کمک می کند. این ماده برای گیاهان حیاتی است، اما فواید زیادی برای سلامت انسان نیز دارد. طرفداران آن معتقدند که این رنگدانه باعث سم زدایی بدن، تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش انرژی فرد می شود. با این حال، تحقیقات کمی برای حمایت از این ادعاها وجود دارد.

در حالی که کلروفیل در انواع غذاهای گیاهی یافت می شود، برخی مکمل ها ممکن است حاوی کلروفیل نیز باشند (یک جایگزین نیمه مصنوعی و محلول در آب برای کلروفیل که به جای منیزیم حاوی مس است). جفت این مواد خاصیت آنتی اکسیدانی دارند.

کلروفیل مایع چیست؟

مکمل های کلروفیل قابل نوشیدن یا مایع معمولاً همان کلروفیل هستند. البته می توانید نسخه طبیعی این ترکیب را به صورت مکمل به صورت قرص یا پودر نیز تهیه کنید. با این حال، به نظر می رسد که کلروفیل در مقایسه با منابع طبیعی کلروفیل بهتر توسط بدن جذب می شود.

ارزش غذایی کلروفیل

این ماده کالری، چربی، پروتئین و کربوهیدرات زیادی ندارد. با این حال، در لیست زیر ارزش غذایی 1 قاشق غذاخوری (5 میلی لیتر) مکمل کلروفیل مایع را قرار داده ایم:

  • کالری: 15
  • چربی: 0 گرم
  • پروتئین: 0 گرم
  • کربوهیدرات: 4 گرم
  • فیبر: 0 گرم
  • سدیم: 5 میلی گرم
  • مس: 4 میلی گرم
  • کلروفیل: 100 میلی گرم

فواید احتمالی کلروفیل برای بدن

این ماده فواید بالقوه زیادی برای سلامت انسان دارد، از جمله سم زدایی خون و کبد و پیشگیری از سرطان. البته همه تحقیقات این ادعاها را تایید نمی کنند.

1. بهبود وضعیت پوست

هنگامی که به صورت موضعی استفاده می شود، کلروفیل و شکل مایع آن ممکن است در درمان برخی از بیماری های پوستی و همچنین کاهش التهاب و رشد باکتری در زخم های پوست مفید باشد. بر این اساس یکی بر اساس این مطالعه، افرادی که دارای منافذ پوستی بزرگ و آکنه خفیف یا متوسط ​​بودند، پس از سه هفته استفاده موضعی از ژل کلروفیلین، متوجه بهبود وضعیت پوست خود شدند.

یک مطالعه کوچک دیگر نشان داد که وضعیت پوست افراد مبتلا به آفتاب سوختگی پس از هشت هفته استفاده موضعی از ژل کلروفیلین بهبود یافته است. با این حال، تحقیقات بیشتری برای درک مزایای کلروفیل مایع برای پوست مورد نیاز است.

2. جلوگیری از سرطان

کلروفیل به دلیل خواص آنتی اکسیدانی خود شناخته شده است و ممکن است در پیشگیری از سرطان نیز نقش داشته باشد. طبق تحقیقات، استفاده از این ماده احتمال ابتلا به تومورهای پانکراس و کبد را کاهش می دهد.

در یک مطالعه در سال 1997، نزدیک به 100 شرکت کننده انسانی به دلیل وجود آفلاتوکسین در رژیم غذایی خود در معرض خطر جدی ابتلا به سرطان کبد بودند. استفاده از کلروفیل در هر وعده غذایی برای این افراد، میزان آفلاتوکسین را در مقایسه با افرادی که دارونما مصرف کرده بودند، 55 درصد کاهش داد. در مطالعه دیگری که روی موش ها انجام شد، محققان دریافتند که مصرف روزانه این ترکیب باعث کاهش اندازه تومورهای پانکراس می شود.

اگرچه نتایج این مطالعات حیوانی امیدوارکننده است، اما مطالعات و آزمایشات انسانی کمی در این زمینه انجام شده است. ممکن است ارتباطی بین کلروفیل و پیشگیری از سرطان روده بزرگ وجود داشته باشد، اما تنها تحقیقات اولیه تاکنون انجام شده است. قبل از اینکه متخصصان پزشکی بتوانند این ترکیب را به عنوان یک گزینه پیشگیری از سرطان توصیه کنند، تحقیقات گسترده انسانی مورد نیاز است.

3. پیشگیری از کم خونی فقر آهن

کلروفیل را می توان به عنوان یک ماده “خون ساز” معرفی کرد. به عبارت دیگر این ترکیب می تواند با افزایش تعداد گلبول های قرمز و بهبود کیفیت گلبول های خون با کم خونی ناشی از فقر آهن مبارزه کند.

هموگلوبین مولکولی در گلبول های قرمز است که ساختار شیمیایی مشابهی با کلروفیل دارد. بنابراین، این ماده گیاهی می تواند یک درمان بالقوه مفید برای افرادی باشد که از کمبود هموگلوبین رنج می برند.

در یک مطالعه، محققان از همودیالیز با کلروفیل سدیم آهن برای درمان افراد مبتلا به کم خونی استفاده کردند. پس از درمان، هموگلوبین، هماتوکریت، فریتین سرم و اشباع ترانسفرین به طور معنی داری افزایش یافت. یک مطالعه بالینی دیگر اثرات یک مکمل غذایی حاوی آهن سدیم کلروفیلین و کلروفیل را در کودکان و بزرگسالان مبتلا به کم خونی فقر آهن بررسی کرد. این تحقیق بهبود در تعداد کل گلبول های قرمز و کیفیت گلبول های خون را گزارش کرد.

سایر مزایای بالقوه شامل بهبود هضم، از بین بردن بوی بدن، خواص ضد التهابی و مزایای ضد پیری است. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تأیید این ادعاها مورد نیاز است.

خطرات احتمالی استفاده از کلروفیل

مصرف این ماده به هر شکلی بی خطر و غیر سمی است. استفاده از هر دو شکل مایع و مکمل این ترکیب خطر کمی دارد. با این حال، اگر مکمل جدیدی را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید، باید در مورد عوارض جانبی احتمالی با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

برخی از افراد پس از مصرف کلروفیل ناراحتی های گوارشی از جمله تهوع، گرفتگی عضلات، اسهال، استفراغ و مدفوع بی رنگ را گزارش کرده اند. این علائم معمولاً زمانی مشاهده می شوند که این ماده بیش از حد یا با معده خالی مصرف شود.

اگرچه کلروفیل موضعی ممکن است باعث تحریک خفیف پوست شود، واکنش های آلرژیک شدید به این ماده به ندرت گزارش شده است. علائم یک واکنش آلرژیک ممکن است شامل کهیر، کهیر، درد شکم، سنگینی قفسه سینه، سرگیجه، ضربان قلب سریع و تورم باشد. اگر پس از مصرف هر یک از این علائم را تجربه کردید، فورا به پزشک مراجعه کنید.

شواهد روشنی مبنی بر اینکه برخی از افراد، از جمله مادران شیرده یا باردار، به هیچ وجه نباید از این ماده استفاده کنند، وجود ندارد. با این حال، مکمل ممکن است با داروها تداخل داشته باشد و حساسیت به نور خورشید را افزایش دهد. از آنجایی که هنوز تحقیقات کافی در دسترس نیست، بهتر است قبل از مصرف قرص یا مکمل کلروفیل با پزشک خود مشورت کنید.

مقدار مصرف

هیچ دوز توصیه شده یا تایید شده ای برای فرم های مایع یا مکمل این ترکیب وجود ندارد. دوز متوسط ​​آماده سازی کلروفیلین 100 و 300 میلی گرم است. از آنجایی که این مکمل ها هنوز تاییدیه بهداشتی ندارند، باید به دنبال محصولاتی باشید که از نظر خلوص، ایمنی و اثربخشی آزمایش شده اند.

بهترین زمان مصرف کلروفیل چه زمانی است؟

مهم نیست در چه زمانی از روز یک نوشیدنی یا مکمل کلروفیل مصرف می‌کنید، زیرا فواید مصرف آن به زمان مصرف آن بستگی ندارد.

چگونه کلروفیل را در رژیم غذایی خود بگنجانیم؟

می توانید مکمل های این ماده را به صورت قرص، پودر، روغن یا اسپری تهیه کنید و به روش های زیر این ترکیب را به رژیم غذایی خود اضافه کنید:

  • افزودن پودر کلروفیل به آب، اسموتی ها، آب میوه ها یا سس ها؛
  • غذاهای سرشار از کلروفیل مانند جعفری، آرگولا، جوانه گندم، جلبک دریایی، اسپیرولینا، نخود فرنگی و اسفناج را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
  • جعفری و آب را مخلوط کنید تا کلروفیل مایع به دست آید.
  • آب جوانه گندم را بنوشید یا به اسموتی اضافه کنید.

منابع غذایی کلروفیل

این ماده در بسیاری از انواع میوه ها و سبزیجات یافت می شود که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم. شناسایی غذاهای حاوی کلروفیل بسیار آسان است. این رنگدانه به سبزیجات رنگ سبز می دهد. البته میوه ها و سبزیجات حاوی کلروفیل رنگ های دیگری نیز دارند.

  • بروکلی؛
  • کلم؛
  • حق امتیاز
  • شوید؛
  • سیب زرد؛
  • سیب سبز؛
  • لوبیا سبز؛
  • فلفل سبز؛
  • کیوی؛
  • کاهو؛
  • نعناع;
  • جعفری؛
  • ریحان بنفش؛
  • اسفناج؛
  • پیازچه;
  • کدو سبز

جایگزین های کلروفیل

1. هستند

اگر می خواهید از کلروفیل برای درمان کم خونی فقر آهن استفاده کنید، خود آهن رایج ترین گزینه درمانی برای این بیماری است. از پزشک خود بپرسید که کدام مکمل آهن برای شما مناسب است. بر اساس برخی تحقیقات، استفاده از مکمل های کیلیت آهن باعث بهبود سریعتر سطح هموگلوبین در افراد مبتلا به کم خونی فقر آهن می شود.

2. روی

مکمل روی به درمان آکنه و کاهش تعداد جوش های التهابی کمک می کند.

3. ویتامین C

ویتامین C یک آنتی اکسیدان است و به درمان آسیب های پوستی به ویژه آفتاب سوختگی کمک می کند.

چگونه کلروفیل را ذخیره کنم؟

این مواد باید در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری شود. ممکن است لازم باشد مقداری مکمل کلروفیل را در یخچال نگهداری کنید. اطلاعات مربوط به ذخیره سازی این مواد باید روی برچسب یا بسته بندی مشخص شود. همچنین باید این مکمل ها را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید و از بسته بودن کامل ظرف اطمینان حاصل کنید. مکمل ها را پس از پایان تاریخ انقضا دور بریزید.

خلاصه

کلروفیل رنگدانه‌ای است که به بسیاری از گیاهان رنگ سبز می‌دهد و همچنین می‌تواند فواید سلامتی برای بدن ما داشته باشد. با این حال، شواهد کمی برای حمایت از این ادعا وجود دارد. زمانی که این ماده به عنوان مکمل غذایی مصرف شود، احتمال بروز عوارضی مانند مدفوع سبز رنگ، گرفتگی شکم و مدفوع شل وجود دارد. این ترکیب نباید به عنوان جایگزینی برای داروهای تجویزی یا سایر درمان هایی که ممکن است به آن نیاز داشته باشید استفاده شود. قبل از مصرف مکمل ها، حتما با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که برای استفاده شما مناسب هستند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما