به گزارش پی ام آپ، بین تعاریف، آثار و مجازات های زنا و زنا تفاوت هایی وجود دارد و قانونگذار در ماده 632 قانون مجازات اسلامی رابطه حرام را چنین تعریف کرده است: زن و مرد مجرد، زنا یا اعمال خلاف آن. به عفت غیر از زنا، مثلاً: تکبیر (بوسیدن) یا مداس (با هم خوابیدن) و اگر با خشونت و اکراه انجام شود 99 ضربه شلاق دارد. فقط کسانی که لجباز هستند مجازات می شوند (مجازات شلاق معمولاً 75 ضربه شلاق است). این مجازات عمومی برای جرم رابطه نامشروع است و دادستان (دادستان) می تواند بدون شکایت شاکی به دادرسی اقدام کند.

دامنه جرم زنا

ماده 637 قانون مجازات اسلامی یکی یکی از چالش برانگیزترین موادی است که قانونگذار به آن توجه کافی ندارد. در این مقاله مصادیق کافی از روابط نامشروع ذکر نشده است و تنها نکته بیان شده این است که قانونگذار زنای محصنه را از جرم روابط نامشروع تشخیص می دهد. پس زنای محصنه مجازات و تعریف جداگانه ای دارد و رابطه نامشروع نیز تعریف و مجازات جداگانه ای دارد. به عبارت دیگر جرم زنای محصنه با جرم زنا تفاوت دارد.

در واقع آمیزش حرام به اعمال خلاف اخلاق و عفت از قبیل تکبیر و دوسسه بین زن و مرد مجرد گفته می شود و مجازات جماع حرام ۹۹ ضربه شلاق است. مجازات زنا در مواردی اعدام و گاهی رجم و در مواردی صد ضربه شلاق است.

مجازات جرم زنا

قانونگذار در ماده 637 قانون مجازات اسلامی مجازات نزاع نامشروع را 99 ضربه شلاق تعیین کرده است. یکی از نظر رابطه، اگر قرقره باشد، مجازات نمی شود (یعنی مجازات نمی شود) و فقط رد کننده مجازات می شود. با توجه به اینکه ماده 637 برای تشخیص رابطه غیرقانونی زن و مرد بدون تماس بدنی مقرر شده است، مرتکب چنین جرمی به 99 ضربه شلاق محکوم می شود.

شایان ذکر است که به گفته تعزیره در صورت آمیزش نامشروع فرد مجازات می شود و در صورت زنا به حدود 100 ضربه شلاق محکوم می شود. با این تفاوت که در مجازات ها و مجازات های بازدارنده، قاضی می تواند از اختیارات خود برای افزایش یا کاهش مجازات استفاده کند، در حالی که در زنا، قاضی حق تغییر یا عدم اعمال آن را ندارد، زیرا مجازات بر اساس حدود الهی است.

راه های اثبات زنا

طرق اثبات مشکل و مشکل است و فقط از دو طریق قابل اثبات است: اقرار و شهادت. اگر دختر از این موضوع شکایت کند و پسر منکر آن شود، دادگاه نمی تواند پسر را مقصر بداند، با توجه به اینکه احتمال شهادت بسیار نادر است.

در چنین حالتی از آنجایی که دختر با شکایت خود عملاً به جرم خود (زنا) اعتراف کرده و گزارش پزشکی قانونی نشان می دهد که به او تجاوز شده است، دادگاه فقط دختر را به شلاق و پسر را با شلاق مجازات می کند. اعتراف نمی کند، چون زنا مربوط به حدود است، به هیچ وجه و با نظریه هیچ کارشناسی قابل اثبات نیست.

اثبات جرم زنا

اثبات رابطه نامشروع بسیار ساده تر از یک زن است. در این راستا قاضی می تواند با توجه به شرایط موجود، وجود عکس و فیلم و آگاهی خود این رابطه را ثابت کند و نیازی به مدرک در این زمینه نیست. اجازه دهید طرفین اعتراف کنند.

در صورتی که جرم از طریق وسایل ارتباط جمعی از قبیل تلفن، تلفن هوشمند، رایانه و شبکه های مجازی مانند شبکه های مجازی انجام شود. تلگرام و اینستاگرام و … هم قابل اثبات است.

نه حزب یا یکی اگر اقرار نکند ولی قاضی مجرم بودن او را تشخیص دهد ممکن است به حبس زنا یعنی تا ۹۹ ضربه شلاق نیز محکوم شود.

مرجع صالح برای رسیدگی به جرم رابطه نامشروع

بر اساس ماده 306 اصلاحی قانون آیین دادرسی کیفری مورخ 24/3/94 ارتکاب جرم غیرقانونی و رفتار منافی عفت مستقیماً در اختیار دادگاه است نه دادسرا.

ماده 306 قانون آیین دادرسی کیفری می گوید: به جرایم زنای محصنه و فحشا و سایر جرایم منافی عفت در دادگاه صالح رسیدگی می شود.

تبصره: در این قانون جرایم منافی عفت به عنوان جرایم جنسی مرزی و همچنین جرایم رابطه جنسی غیرقانونی مانند تکیه و دوجاجه تعریف شده است.

اما با توجه به تبصره ماده مورد بحث، نکته مهم در اینجا عدم بوسیدن، در آغوش گرفتن و … شاکی است. در صورتی که فردی مدعی عدم مشروعیت جنسی و جسمی باشد، از جمله این ادعا مستقیماً در دادگاه رسیدگی می شود و بدون بررسی اولیه در دادگاه به این ادعا رسیدگی می شود. دفتر دادستانی اما در صورتی که شاکی از طریق پیامک و تلگرام و امثال آن وارد رابطه غیر فیزیکی شود، اعم از اینکه در این موضوع اختلاف نظر وجود داشته باشد یا اساساً این موضوع در صلاحیت دیوان عالی کشور است. جنایت مراجعه به دادسرا و شکایت به دادسرا و پیگیری مانند سایر جرایم ضروری است.

طبق ماده 241 قانون مجازات اسلامی: نبود ارائه دلایل قانونی در خصوص جرایم منافی عفت و خودداری متهم از انجام هرگونه تحقیق و بازجویی با هدف افشای موارد محرمانه ممنوع است. احتمال خشونت، اکراه، آزار و اذیت، آدم ربایی یا غفلت و یا موقعیت هایی که به موجب این قانون در شمول جرم خشونت قرار می گیرد از شمول این حکم خارج است.

البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که با وجود ادله، در صورت دریافت شکایت از شاکی خصوصی مانند همسر، دادگاه با متهم تماس گرفته و تحقیقات لازم را انجام می دهد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما